MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
Prest
-

bartosiak pisze:
Gdzieś na forum, ktoś pisał, że zawór do nagrzewnicy Cherokee'go w ASO kupił za 120 zł???
Chodziło wtedy o zawór urwany przy wykręcaniu świecy.... chyba z szóstego cylindra??
Taaa to był mój zawór

ale kosztował mnie troszke więcej : 167,58 pln. Kupiłem go w ASO , bo szrociarze za używany chcieli ponad 200 pln.
FZJ80
-
kawalczewskip
- jestem tu nowy...

autor: kawalczewskip » ndz lip 03, 2005 5:15 pm
W temacie plamy pod auetm ale pochodzenia olejowego.
Czy z powodu niewłasciwego wepchnięcia bagnetu oleju, moze tamtedy się wydpostawac olej. Zauwazyłem to w moim XJ. Co to może oznaczać, czy tez po prostu trzeba dobrze wkładac bagnet?
już bez PEEPa (zobaczymy jak długo),
została saperka, ................... i trochę innych szpejów
-
WJ Jeep

autor: WJ Jeep » ndz lip 03, 2005 5:20 pm
kawalczewskip pisze:W temacie plamy pod auetm ale pochodzenia olejowego.
Czy z powodu niewłasciwego wepchnięcia bagnetu oleju, moze tamtedy się wydpostawac olej. Zauwazyłem to w moim XJ. Co to może oznaczać, czy tez po prostu trzeba dobrze wkładac bagnet?
Tak jak i w życiu tak i w peepie należy robić wszystko porządnie, czyli bagnet wkładać do końca coby nie chlapało. Jak jest za dużo oleju to może też wywalać tamtędy olej mimo wciśniętego bagnetu.
WJ '00 6.5"
-
kawalczewskip
- jestem tu nowy...

autor: kawalczewskip » ndz lip 03, 2005 5:46 pm
Dzieki, bo już się przestarszyłem, że moie "mechaniory" coś zrobili nie tak przy naprawie głównej silnika.
już bez PEEPa (zobaczymy jak długo),
została saperka, ................... i trochę innych szpejów
-
tstas156
- jestem tu nowy...

autor: tstas156 » pt lip 08, 2005 8:24 am
Witam wszystkich co do tego zaworka (trójnika) miałem podobny problem też mi strzelił rozebrałem dopasowałem miedzianą rureczke (taką do instalacji centralnego ogrzewania fi 18 bo urwało się tak że starej nie mozna było już zamontować) osadziłem ją na kleju POXIPOL 10min potem poprawilem silikonem i jeździ do tej pory.
Pozdrawiam wszystkich
tstas156 Limited 90` 4.0 Automat