ktoś z Was zna różnice ??

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
bartosiak

Post autor: bartosiak » pt cze 03, 2005 7:05 am

Wygodne fotele montowane były w Szerokich dopiero od 1995 roku. Szersze i dłuższe siedziska , troszkę inny wzór szycia i inne trzymania boczne. Skóra niestety dalej sliska i bez wentylacji. Ale ogólnie komfort podróżowania lepszy!
Michał Bartosiak

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pt cze 03, 2005 7:23 am

No wlasnie, ja mowie o rocznikach 89-93, bo takie znam.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Prest

Post autor: Prest » pt cze 03, 2005 2:35 pm

WJ Jeep pisze:Oprócz tabliczki na tylnej klapie, którą można zanabyć za parenaście dolarów, o ile pamiętam HO mają wytłoczone na silniku litery HO (tak na pewno jest w 4.7, ale kiedyś czytałem, że chyba w 4.0 tyż!)
Radek może sprawdzisz dla ciekawości?
Napisów na aucie nie mam żadnych i na silniku też nic nie znalazłem ,
czy tylko rocznik wskazuje na HO ??
FZJ80

Awatar użytkownika
intruz

Post autor: intruz » pt cze 03, 2005 3:22 pm

Kurcze- mialem kiedys limiteda i uwazam, ze przednie fotele sa w nich superwygodne. Raz, ze maja wszechstronna regulacje, a dwa, ze swietnie trzymaja w zakretach. Dziwie sie Pezet twojej opinii. Teraz mam szmaciana tapicerke i wciaz nie moge odzalowac taj skorzanej... :( Ale tylna lawka to porazka... :)3 PS. Moj limited tez byl zielony
Waltz- wszystkie diesle maja 231, niezaleznie od rocznika :(
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT

LAREDO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: LAREDO » pt cze 03, 2005 5:14 pm

no właśnie....skoro już klikacie o fotelach to powiedzcie mi czy fotel pasażera również posiada regulację ?? w moim pod fotelem są jakieś bebechy ...ale owych dźwigienek do sterowania ( przy boku ) nie ma. Wogóle poprzedni właściciel porobił takie w nim przeróbki że strach się bać :evil: --- Adam a powiedz mi czy po załączeniu tempomatu świeci ci się jakaś kontrolka ?? jest tam taka pomarańczowa strzałka ....co to ?? no i tak ogólnie....czy ktoś z was kto zna się na kompach powie mi czy te ruskie strony można zapisać jako JPEG.... wtedy zgrał bym sobie to i na DVD oglądał

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pt cze 03, 2005 10:40 pm

Fotel pasazera ma taka sama regulacje. Prawdopodobnie odpadla/urwala sie/ktos odkrecil "centralke" sterowania, bo jest ona przykrecona do fotela tylko dwoma malymi wkretami.

Awatar użytkownika
PKi

Kontaktowanie:

Post autor: PKi » sob cze 04, 2005 4:59 pm

Moim skromnym zdaniem to właśnie te stare fotele z lat od 88 są wygodne. Kabina to liftingu od 97 to masakra, strasznie niewygodne.

A i tych starych to dużo różnych wersji foteli jest, przesuwane, elektryczne, bujane itp.
XJ '88 4.0 Kuna
Obrazek
OFFPOJE TEAM

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob cze 04, 2005 5:12 pm

Wyobrazcie sobie, ze dzisiaj jechalem jako pasazer :)
i co?
I fotel pasazera jest duzo wygodniejszy!

Po prostu fotel kierowcy sie jakos "rozplaszczyl" - moze jezdzil nim jakis Niemiec co bardzo piwo i golonke lublil?
Teraz sie zastanawiam czy da sie zamienic fotele pasazera i kierowcy. Czy sa symetryczne i wystarczy tylko przekrecic sterowanie fotelem na druga strone?

Adam Lewandowski

Kontaktowanie:

Post autor: Adam Lewandowski » sob cze 04, 2005 7:43 pm

--- Adam a powiedz mi czy po załączeniu tempomatu świeci ci się jakaś kontrolka ??

Witam ja nie mam żadnej kontrolki ale wiem że wze skrzyniami manualnymi były takie kontrolki i jak zaświećiła się strzałka w góre to trzeba było zmienić na wyrzszy bieg :lol:
Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów

Awatar użytkownika
bartosiak

Post autor: bartosiak » ndz cze 05, 2005 12:21 pm

pezet pisze:Wyobrazcie sobie, ze dzisiaj jechalem jako pasazer :)
i co?
I fotel pasazera jest duzo wygodniejszy!

Po prostu fotel kierowcy sie jakos "rozplaszczyl" - moze jezdzil nim jakis Niemiec co bardzo piwo i golonke lublil?
Teraz sie zastanawiam czy da sie zamienic fotele pasazera i kierowcy. Czy sa symetryczne i wystarczy tylko przekrecic sterowanie fotelem na druga strone?
Pezet nie kombinuj z zamianą!
Jedź do pierwszego lepszego tapicera samochodowego ( ale takiego który nie kształtuje ceny po marce autka :-) ) i niech Ci poprostu wymieni gąbkę na nową -twrdszą i profilowaną. Ja sam tak zrobiłem w swoim Cherokeem. Miałem fotele materiałowo-skórzane. Zdjąłem obicie poduszki wyciąłem z grubej gąbki odpowiednie wkładki i dołożyłem do istniejących. Efekt był bardzo dobry, fotel nabrał kaształtów i trzymania półkubełka.
Michał Bartosiak

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » ndz cze 05, 2005 3:43 pm

PKi pisze:Moim skromnym zdaniem to właśnie te stare fotele z lat od 88 są wygodne. Kabina to liftingu od 97 to masakra, strasznie niewygodne.

A i tych starych to dużo różnych wersji foteli jest, przesuwane, elektryczne, bujane itp.
Ja mam "bujany" 8) Strasznie fajny "ficzer" :)21 :)2 A fotele zachowują się jak kubełkowe - dupsko się zapada lekko do środka, i jest trzymane na boki, plecy również. W nowszych rocznikach w których miałem okazję dupsko przewieźć, to fotel jest mniej podatny, w związku z czym siedzi się bardziej płasko, i żopa się ślizga na zakrętach na skórze :)21
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”