zdjecia z wypadu w gory Sierra

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

LAREDO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: LAREDO » wt lip 19, 2005 7:09 pm

wiesz co kejtar - mam ostatnio ( czyt. od momentu zakupu) same problemy z moim rzepem - w zasadzie doszło do tego że wystawiłem go na aukcji w allegro.Padła nawet jedna propozycja by go zamienić na lancie y - jednak oglądając te fotki dam mu jeszcze jedną szansę. Oczywiście odpuszczę sobie takie rajdy ( mieszkam na Jurze Krak.-Częst. i choć to nie sierra to śmiało można ją nazwać mini - SIERRA) z powodów czysto finansowych , ale mykając po lesie będę pamiętał te zdjęcia ;) Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji o nie sprzedawaniu ... :lol: ---- A lancia Y ?? no cóż będzie musiała poszukać innego :>
szykuje się ponownie na 4x4 ale nie wiem na co :)
GSM 695 659 000

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » wt lip 19, 2005 7:18 pm

LAREDO pisze:wiesz co kejtar - mam ostatnio ( czyt. od momentu zakupu) same problemy z moim rzepem - w zasadzie doszło do tego że wystawiłem go na aukcji w allegro.Padła nawet jedna propozycja by go zamienić na lancie y - jednak oglądając te fotki dam mu jeszcze jedną szansę. Oczywiście odpuszczę sobie takie rajdy ( mieszkam na Jurze Krak.-Częst. i choć to nie sierra to śmiało można ją nazwać mini - SIERRA) z powodów czysto finansowych , ale mykając po lesie będę pamiętał te zdjęcia ;) Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji o nie sprzedawaniu ... :lol: ---- A lancia Y ?? no cóż będzie musiała poszukać innego :>
:D :D Jeepa trudno pobic :D czasami trzeba nad nim troche popracowac, ale warto. To jest moj 3 z rzedu (wszystkie XJ)
97XJ Sport podniesiony o ~5.5" z 33" BFG AT's, z wieloma innymi modyfikacjami.
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » wt lip 19, 2005 9:18 pm

KEJTAR - mam taką prośbe mógłbyś skrobnąć jakie modyfikacje przeprowadziłeś w swoim JEEPIE ??
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » wt lip 19, 2005 9:31 pm

Adamek pisze:KEJTAR - mam taką prośbe mógłbyś skrobnąć jakie modyfikacje przeprowadziłeś w swoim JEEPIE ??
zwieszenie 4.5" sprezyny RE + 1.5" poliuretanowa podkladka, RE ramiona gorne i dolne, 4.5" resory RE z tylu + shackle z MJ
Tylny most D44 z obcietymi i przesunietymi (na poziom mostu) dolnymi umocowanyiami teleskopow, z przodu d30 ze wspawanymi wzmocnieniami do ramion dolnych i do gornego prawego. RE HD trackbar. Oba mosty maja 4.88 i detroit. Rownierz my SYE i nowy wal z tylu. Oh przedni most ma mocniejsze poloski (firmy Warn). Przedni zderzak to ciagle praca w toku (musze go troche zmniejszyc zeby mniej zachaczac na szlaku). Mam wyciagarke Warn M8000, tylny zderzak to praca niedokonczona (wywiniety uchwyt do holowania i wpuszczony w pseeudo rame). Od spodu pseudo rama jast wzmocniona katownikiem 3"x3", ktory jest polaczony z szynami co na bok wystaja. Mam wzmocniony crossmember (to na czym skrzynia siedzi). Mam klatke wewnatrz i bagaznik/szyny boczne ktory tez jest praca w toku.
To chyba wszystko.
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » wt lip 19, 2005 9:59 pm

Hmmmm....kawał roboty. Postudjuje to jeszcze troche.

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » wt lip 19, 2005 10:19 pm

Adamek pisze:Hmmmm....kawał roboty. Postudjuje to jeszcze troche.
Nie bylo to naraz robione. Tak powoli, po kawalezcku rosl mi jeep. Zaczalem z dolozonym lisciem z tylu i podkladkami poliuretanowymi z przodu i z 235 oponami. Duzo mozna bylo robic tym i powoli roslem.
Przedtem rowniez prawie ze wszystko kupowalem gotowe, teraz to raczej sam buduje i robie.
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » śr lip 20, 2005 9:04 am

@Kejtar - auto autem , modyfikacje modyfikacjami , ale cuś mi się zdaje , że Ty za dużo masz , cholera czasu na te wyjazdy . No ile dni w roku można spędzać na szlaku ? Chyba się do tej hameryki wybiorę i Ci jakieś zajęcia pożyteczne znajdę . :D :D

A tak poważnie to zdrowo Ci takich możliwości zazdroszczę .
Krajobrazy przepiękne , auta też . :)2 :)2 Nic dodać - nic ująć .
Super . :)2 :D :D
Stiopa
XJ Sport '93

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » śr lip 20, 2005 9:13 am

kejtar pisze:Nie bylo to naraz robione. Tak powoli, po kawalezcku rosl mi jeep. Zaczalem z dolozonym lisciem z tylu i podkladkami poliuretanowymi z przodu i z 235 oponami. Duzo mozna bylo robic tym i powoli roslem.
Przedtem rowniez prawie ze wszystko kupowalem gotowe, teraz to raczej sam buduje i robie.
Domyślam się że nie od razu wszystko robiłeś , pewnie co wyjazd na szlak przynosił nowe modyfikacje do pipa. A jeszcze powiedz mi czy ta wasza paczka z którą wypady robicie to to jak jest duża czy to poprostu maniacy którzy siedzą cały czas na szlaku ??

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 2:29 pm

Stiopa pisze:@Kejtar - auto autem , modyfikacje modyfikacjami , ale cuś mi się zdaje , że Ty za dużo masz , cholera czasu na te wyjazdy . No ile dni w roku można spędzać na szlaku ? Chyba się do tej hameryki wybiorę i Ci jakieś zajęcia pożyteczne znajdę . :D :D
hahahha, czasami mina 3 miesiace i nigdzie nie pojade. Czasami wybiore sie raz na miesiac na jeden dzien. Teraz akurat mi sie trafily dwa dluzsze (3~4 dni) wyjazdy w ciagu miesiaca. W pazdzierniku natomiast jakde na 9 dni do Utah :D To dopiero bedzie frajda ;)
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » śr lip 20, 2005 2:32 pm

No to myśle że też się pochwalisz fotkami :lol:

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 2:33 pm

Adamek pisze: Domyślam się że nie od razu wszystko robiłeś , pewnie co wyjazd na szlak przynosił nowe modyfikacje do pipa. A jeszcze powiedz mi czy ta wasza paczka z którą wypady robicie to to jak jest duża czy to poprostu maniacy którzy siedzą cały czas na szlaku ??
Naleze do klubu gdzie jest nas chyba ponad 700 pelnoprawnych czlonkow (tzn placimy skladki itd) i chyba z drugie tyle zainteresowanych, so cis tylko pojawiaja na przyczepke. Niestety wszyscy sa rozrzuczeni po calym kraju (no i z 20 jest z innych krajow). No ale w Kaliforni jest nas chyba z 200+ (czlonkow i zainteresowanych). Takze z taka iloscia ludzi to zawsze ktos gdzies jedzie i mozna sie wybrac.
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 2:34 pm

Adamek pisze:No to myśle że też się pochwalisz fotkami :lol:
:D oczywiscie. Mozesz nawet obejrzec fotki z poprzednich wyjazdow. Poszukaj tu na tym forum moich postow i znajdziesz duzo wiecej albomow :D
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » śr lip 20, 2005 2:35 pm

no widoki na fotkach znakomite tylko pozazdroscic takich rejonow i szkoda tylko ze tak daleko od nas
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

Awatar użytkownika
stebel
Kontaktowanie:

Post autor: stebel » śr lip 20, 2005 2:42 pm

[quote="kejtar] W pazdzierniku natomiast jakde na 9 dni do Utah :D To dopiero bedzie frajda ;)[/quote]

Ja tez sie wybiaram do Moab....moze sie do was podczepie... zalezy kiedy urlop dostane.

Juz sie nie moge doczekac!!!!!
Si vis pacem para bellum.

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 2:44 pm

stebel pisze: Ja tez sie wybiaram do Moab....moze sie do was podczepie... zalezy kiedy urlop dostane.

Juz sie nie moge doczekac!!!!!
Ja bede w Moab od 1 do 8 (tzn przyjade pozno 1 i wyjade pewnie wczesnie 8). Zapraszam :D
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » śr lip 20, 2005 3:04 pm

Problemy mogą się pojawić tylko , gdyby tak sobie wszyscy naraz wymyślili , że sobie pojeżdżą w jednym miejscu . :D
Wtedy to już tylko pustynia w Nevadzie jest dostatecznie duża . No i ile by taki wyjazd trwał ? :o :o Siedemset aut to jednak spora grupka .

:D :D :D
Stiopa
XJ Sport '93

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » śr lip 20, 2005 3:10 pm

Stiopa pisze:Problemy mogą się pojawić tylko , gdyby tak sobie wszyscy naraz wymyślili , że sobie pojeżdżą w jednym miejscu . :D
Wtedy to już tylko pustynia w Nevadzie jest dostatecznie duża . No i ile by taki wyjazd trwał ? :o :o Siedemset aut to jednak spora grupka .

Kurde 700 aut na szlaku alez to był by widok :o

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 3:11 pm

Stiopa pisze:Problemy mogą się pojawić tylko , gdyby tak sobie wszyscy naraz wymyślili , że sobie pojeżdżą w jednym miejscu . :D

Ostatnio jak mieslismy duzy swoj zjazd (2 lata temu) to bylo nas 200 xj w jednym miejscu. Na szlaki to malymi grupkami sie rozjezdzalismy bo sa ograniczenia ile moze byc naraz w grupie.
Jesli chodzi o wieksze ilosci, to popatrz sie na necie na EJS (Easter Jeep Safari). Tam to miasto jest "najechane" poprzez wielkie masy co chyba ida w tysiace.
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 3:22 pm

Adamek pisze: Kurde 700 aut na szlaku alez to był by widok :o
no nie jest to szlak ani 700 aut, ale jest to pokaz w miescie gdzie spedzilismy tydzien i jest tu chyba ze 150 jeepow:
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=te2 ... &y=-a756e8
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » śr lip 20, 2005 3:54 pm

Kejtar.......tylko jeepy ? Tylko dlaczego ja Toyotę w LA sprzedałem po niecałych dwóch dniach,a kolega z Szerokim rozstawał się dwa miesiące plus duży upust z ceny ?

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 3:57 pm

BABCIA I pisze:Kejtar.......tylko jeepy ? Tylko dlaczego ja Toyotę w LA sprzedałem po niecałych dwóch dniach,a kolega z Szerokim rozstawał się dwa miesiące plus duży upust z ceny ?
No jeepy :) Jako gosci zapraszamy czasami ludzi z innymi wehikulami, ale naprzod planujemy miec dla nich czesci zamienne bo wiemy ze sie popsuja ;) :D
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » śr lip 20, 2005 4:33 pm

Kejtar ! Mieszkałem cztery lata w Los Angeles. Ja bajek o wspaniałości Jeepa nie kupuję. Jest jednym z najtańszych aut terenowych w USA jak i w np. Niemczech. Z jakiego powodu ? :lol:
To jedna strona medalu, a druga to nie ważne czym się bawisz. Baw się dobrze ! I tego Ci życzę. Sprawiłeś mi dużą frajdę zdjęciami. Odżyły wspomnienia.Mamut, Duży Niedzwiedz ,Dolina Śmierci itd.

Awatar użytkownika
kejtar

Post autor: kejtar » śr lip 20, 2005 4:36 pm

BABCIA I pisze:Kejtar ! Mieszkałem cztery lata w Los Angeles. Ja bajek o wspaniałości Jeepa nie kupuję. Jest jednym z najtańszych aut terenowych w USA jak i w np. Niemczech. Z jakiego powodu ? :lol:
Toyota by mnie o wiele mniej kosztowala niz moj XJ :D
To jedna strona medalu, a druga to nie ważne czym się bawisz. Baw się dobrze ! I tego Ci życzę. Sprawiłeś mi dużą frajdę zdjęciami. Odżyły wspomnienia.Mamut, Duży Niedzwiedz ,Dolina Śmierci itd.
Za poltora tygodnia wybieram sie na jeden dzien do Calico poobijac sie na Lower Doran. Teren jest tam fajny, tylko ze....... spodziewamy sie temperatur 45C+ w cieniu (oh, musze wspomniec tylko ze tam NIE MA cienia)
Husaria 4x4

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » śr lip 20, 2005 4:39 pm

dla mnie tez peep to przereklamowana marka...czytajac te posty jestem w szoku...wam sie po prostu WSZYSTKO psuje....kazda pierdola

chevy-j'm lovin'it

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » śr lip 20, 2005 4:46 pm

Serce nie sługa. Miłość nie wybiera. :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”