do czego sluzy jeep ??
Moderator: Mroczny
MY jeep-owcy, ulegamy prowokacjom i na kazda zaczepke odpowiadamy watkiem na kilka(nascie) stron.
A ze jestesmy dopiero na drugiej to go troche podbuduje:
Kupilem jeepa "z marszu" i bez zastanowienia bo mi sie spodobal. (dopiero pozniej mnie to kosztowalo
) Jako rekreacyjne auto na weekend w teren.
Ale niezbadane sa wyroki boskie - i teraz jest to moje glowne auto na codzien.
No i jest OK.
Automat i klima ulatwia mi stanie w korkach, w tym tygodniu pojechalem do Wroclawia i na autostradzie spisuje sie wybornie (mimo AT-kow 30'), a jak mi sie zachce... np siusiu, to jade w bloto i w krzaki, nie martwiac sie dziurami, blotem, porysowanym lakierem i wgietym blotnikiem.
No i choc nie chcialo to samo wyszlo, ze jest to auto doprawdy uniwersalne, bo daje mi duzo swobody i dobrze sie spisuje w kazdych warunkach.
Ale nigdy nie twierdzilem ze akurat jeep to "najlepsze i jedyne" itd.
Auto jak kazde inne, ma swoje zady i walety.
Jedynie nie moglbym w taki sposob uzywac jakiegos "twardziela" typu UAZ - bo odrobina komfortu jest mi potrzebna.
(oczywiscie - nie mam nic przeciwko UAZ-om jako autom terenowym!)
A ze jestesmy dopiero na drugiej to go troche podbuduje:
Kupilem jeepa "z marszu" i bez zastanowienia bo mi sie spodobal. (dopiero pozniej mnie to kosztowalo

Ale niezbadane sa wyroki boskie - i teraz jest to moje glowne auto na codzien.
No i jest OK.
Automat i klima ulatwia mi stanie w korkach, w tym tygodniu pojechalem do Wroclawia i na autostradzie spisuje sie wybornie (mimo AT-kow 30'), a jak mi sie zachce... np siusiu, to jade w bloto i w krzaki, nie martwiac sie dziurami, blotem, porysowanym lakierem i wgietym blotnikiem.
No i choc nie chcialo to samo wyszlo, ze jest to auto doprawdy uniwersalne, bo daje mi duzo swobody i dobrze sie spisuje w kazdych warunkach.
Ale nigdy nie twierdzilem ze akurat jeep to "najlepsze i jedyne" itd.
Auto jak kazde inne, ma swoje zady i walety.
Jedynie nie moglbym w taki sposob uzywac jakiegos "twardziela" typu UAZ - bo odrobina komfortu jest mi potrzebna.
(oczywiscie - nie mam nic przeciwko UAZ-om jako autom terenowym!)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Zapomnialem dodac, ze od 2 miesiecy niczego w nim nie dotykalem, poza tankowaniem.
I cos mnie zaniepokoilo...
Dzisiaj podnioslem maske, a tam...
nie ma korka oleju
Ale musialem go chyba zgubic dzisiaj wracajac do domu, bo cisnienie dobre i silnik czysty..
nie ma korka oleju

Ale musialem go chyba zgubic dzisiaj wracajac do domu, bo cisnienie dobre i silnik czysty..
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
znaczy sie jeep znika, samoczynniepezet pisze:Zapomnialem dodac, ze od 2 miesiecy niczego w nim nie dotykalem, poza tankowaniem.
nie ma korka oleju

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
do czego sluży jeep - takie pytanie zadał SuziXl obroncy marki oczywiscie o zalteach drogowo
ternowych
...wiec moze ktos napisze do czego sluzą te mięciutkie skorzane elektrycznie rozkladane i podgrzewane fotele
Tylko nie mowcie zeby wygodnie siedzieć w drodze do koscioła 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Zapomnieliście, że Jeep służy do... Zabawy pod maską;-) Przynajmniej tak jest u mnie. Mam go nieco ponad miesiąc z czego rozbebeszony stał 90% tego czasu.. Ale już złozony. Silnik zagadał i... zagotował
Albo coś spaprałem albo jakaś czarna magia. Jutro stawiam diagnozę (znów pod maską
).
A.
P.S. Mam nadzieję, że kiedyś przeniosę się spod maski do kabiny

A.
P.S. Mam nadzieję, że kiedyś przeniosę się spod maski do kabiny

XJ LTD 4.0 '90
- lesio jeep
-
No naprzyklad mozna nim codziennie do roboty w sobote na dysko w zimie na narty w sezonie na polowanie a w lecie przejechac wzdusz piaskownice http://public.fotki.com/lesiojeep/vm_w_afryce/ 

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
A dla mnie to wygodny dupowoz, alternatywa dla aut klasy corolla, astra, itp. Za niecale 13k dostalem: mocny silnik, naped na 4 kola, wysoko zawieszone podwozie, pojemny bagaznik, automatyczna skrzynie, klimatyzacje, elektryke, skore, centralny - stosunek ceny do mozliwosci XJta przebija wszystkie inne auta. Akurat mozliwosci terenowe sa dla mnie sprawa drugorzedna, byle pojechal po lesie gdzie dawal rade nissan micra.
1992 Jeep Cherokee Limited

- Discotheque
-
poniewaz konstruktywne wypowiedzi sie skonczyly pozwole sobie podsumowac,
z wyzej wymienionych wypowiedzi wynika, ze Jeep nadaje sie do wszystkiego o ile znajduje sie na parkingu
przebiegi miedzynaprawcze nie byly przez nikogo podawane, wynika to pewnie z tego, ze wiekszosc uzywa go zgodnie z przeznaczeniem, czyli stawia go na parkingu i patrzy nan, ewentualne przebiegi sa realizowane w drodze do warsztatu, gdy juz tam trafia, przebywaja w nim bardzo dlugo
przy takim przeznaczeniu nie dziwne, ze wiekszosc jeepnietych nie przejmuje sie zuzyciem paliwa, moze palic nawet 50l/100km a i tak wiecej codziennie na chleb wydasz
prawdopodobnie najwieksze zuzycie odnotowuje sie srodka do konserwacji skory
faktem jest zatem, ze jeep (cherokee oczywiscie) swoja role spelnia doskonale poniewaz bryla nadwozia jest rewelacyjna, nowe modele troche sie popsuly
z wyzej wymienionych wypowiedzi wynika, ze Jeep nadaje sie do wszystkiego o ile znajduje sie na parkingu

przebiegi miedzynaprawcze nie byly przez nikogo podawane, wynika to pewnie z tego, ze wiekszosc uzywa go zgodnie z przeznaczeniem, czyli stawia go na parkingu i patrzy nan, ewentualne przebiegi sa realizowane w drodze do warsztatu, gdy juz tam trafia, przebywaja w nim bardzo dlugo

przy takim przeznaczeniu nie dziwne, ze wiekszosc jeepnietych nie przejmuje sie zuzyciem paliwa, moze palic nawet 50l/100km a i tak wiecej codziennie na chleb wydasz

prawdopodobnie najwieksze zuzycie odnotowuje sie srodka do konserwacji skory

faktem jest zatem, ze jeep (cherokee oczywiscie) swoja role spelnia doskonale poniewaz bryla nadwozia jest rewelacyjna, nowe modele troche sie popsuly
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
suziXL pisze:poniewaz konstruktywne wypowiedzi sie skonczyly pozwole sobie podsumowac,
z wyzej wymienionych wypowiedzi wynika, ze Jeep nadaje sie do wszystkiego o ile znajduje sie na parkingu![]()
przebiegi miedzynaprawcze nie byly przez nikogo podawane, wynika to pewnie z tego, ze wiekszosc uzywa go zgodnie z przeznaczeniem, czyli stawia go na parkingu i patrzy nan, ewentualne przebiegi sa realizowane w drodze do warsztatu, gdy juz tam trafia, przebywaja w nim bardzo dlugo![]()
przy takim przeznaczeniu nie dziwne, ze wiekszosc jeepnietych nie przejmuje sie zuzyciem paliwa, moze palic nawet 50l/100km a i tak wiecej codziennie na chleb wydasz![]()
prawdopodobnie najwieksze zuzycie odnotowuje sie srodka do konserwacji skory![]()
Tak właśnie powstają mity i bajki

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21