Szarpie na 1 - WJ 3.1 TD
Moderator: Mroczny
- rozprza
- jestem tu nowy...
hmmm...... u mnie w dwóch poprzednich 5.2 i obecnym 5.9 rocznik 1998 nie ma żadnej reakcji tzn kluczykowanie niczym nie skutkuje, w WJ 3.1 z 2000r też nie działało ( popełniłem go niestety z rok temu
.... ale do rocznika 97 w każdym kluczykowanie działało. Co do szarpania to w tym 3.1td skrzynka padła już przy 110tkm, Helmut dał mi rachunek za naprawę na 2300 ojrosów ale nie wiem co było, podobno często pada najwyższy bieg od zbyt niskiego poziomu ATF-u a oni też ( jak większość u nas ) tego nie sprawdzają

vojager 3.3 grand 5.9
Ja za naprawę dałem 2.500 zeta ale nadal coś szarpie - mam na szczęśćie gwarancje i musze odstawić jeepa do reklamacji ale... kurde nie mam chwilowo czasu. Mechanik mówi że póki jedzie i nei przeszkadza - jeździć...rozprza pisze:hmmm...... u mnie w dwóch poprzednich 5.2 i obecnym 5.9 rocznik 1998 nie ma żadnej reakcji tzn kluczykowanie niczym nie skutkuje, w WJ 3.1 z 2000r też nie działało ( popełniłem go niestety z rok temu.... ale do rocznika 97 w każdym kluczykowanie działało. Co do szarpania to w tym 3.1td skrzynka padła już przy 110tkm, Helmut dał mi rachunek za naprawę na 2300 ojrosów ale nie wiem co było, podobno często pada najwyższy bieg od zbyt niskiego poziomu ATF-u a oni też ( jak większość u nas ) tego nie sprawdzają

Mam JGCh II 3.1TD z 99 - nie jeżdże off-road Kupiłem bo praca wymaga terenowego a i ja go lubie