Szarpie na 1 - WJ 3.1 TD

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
rozprza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rozprza » pt lis 09, 2007 2:09 pm

hmmm...... u mnie w dwóch poprzednich 5.2 i obecnym 5.9 rocznik 1998 nie ma żadnej reakcji tzn kluczykowanie niczym nie skutkuje, w WJ 3.1 z 2000r też nie działało ( popełniłem go niestety z rok temu :( .... ale do rocznika 97 w każdym kluczykowanie działało. Co do szarpania to w tym 3.1td skrzynka padła już przy 110tkm, Helmut dał mi rachunek za naprawę na 2300 ojrosów ale nie wiem co było, podobno często pada najwyższy bieg od zbyt niskiego poziomu ATF-u a oni też ( jak większość u nas ) tego nie sprawdzają
vojager 3.3 grand 5.9

Bart3.1TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bart3.1TD » sob lis 17, 2007 6:42 pm

rozprza pisze:hmmm...... u mnie w dwóch poprzednich 5.2 i obecnym 5.9 rocznik 1998 nie ma żadnej reakcji tzn kluczykowanie niczym nie skutkuje, w WJ 3.1 z 2000r też nie działało ( popełniłem go niestety z rok temu :( .... ale do rocznika 97 w każdym kluczykowanie działało. Co do szarpania to w tym 3.1td skrzynka padła już przy 110tkm, Helmut dał mi rachunek za naprawę na 2300 ojrosów ale nie wiem co było, podobno często pada najwyższy bieg od zbyt niskiego poziomu ATF-u a oni też ( jak większość u nas ) tego nie sprawdzają
Ja za naprawę dałem 2.500 zeta ale nadal coś szarpie - mam na szczęśćie gwarancje i musze odstawić jeepa do reklamacji ale... kurde nie mam chwilowo czasu. Mechanik mówi że póki jedzie i nei przeszkadza - jeździć... :lol: ale co będzie jak stanie na srodku 'gdzieś' i co dalej? Ja pono jeździłem do tej pory na ATF 3 ale odkąd serwis nie ma juz 3 i daje tylko 4 to leje 4 - czy dobrze nie wiem ale chyba dobrze. Mnie szarpie TYLKO na 1 wyższe biegi wchodzą jak marzenie nawet nie wiadomo kiedy (tzn. wchodza BARDZO płynnie i cicho)
Mam JGCh II 3.1TD z 99 - nie jeżdże off-road Kupiłem bo praca wymaga terenowego a i ja go lubie :)

Bart3.1TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bart3.1TD » wt lis 27, 2007 6:28 pm

Mamy koniec listopada a ja nadal nie dotarłem do mechanika - a ten nawet nie odbiera telefonów... aby sie umówić Pozostaje mi chyba pojechac i na miejscu załtwić sprawę.
Mam JGCh II 3.1TD z 99 - nie jeżdże off-road Kupiłem bo praca wymaga terenowego a i ja go lubie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”