TJ czy Rubicon
Moderator: Mroczny
Zabawne, ze na forum Jeepa jest tyle osob z innymi furami.
Bo maja kompleksy.
Wiec sie nie sluchaj tych ludzi. W terenie trudno o lepsze auto niz Jeep.
A awaryjnosc? Poza synchronizatorami skrzyni po 100tys km (lub wczesniej jesli w terenie) nie ma powaznych problemow.
Drogie jest w utrzymaniu, ale zapewniam Cie, ze wszystkie Toyoty i Nissany beda drozsze, a ile bedziesz kupowal nowe czesci.
Choc na pewno nie najpraktyczniejsze, dlatego sprzedaje swojego Jeepa.
Ale ostrzonie z tym na codzien, rekreacyjnie i na rajdy.
Tez tak myslalem. Tak sie nie da. W pewnym momencie masz potworka, ktorego nie chcesz na codzien.
Po kazdym rajdzie trzeba samochod przegladnac, wymienic jakies oleje,
odczyscic, hamulce wymienic (szczeki wytrzymuja 2 rajdy), a wtedy nie masz czym jezdzic.
I.
Bo maja kompleksy.
Wiec sie nie sluchaj tych ludzi. W terenie trudno o lepsze auto niz Jeep.
A awaryjnosc? Poza synchronizatorami skrzyni po 100tys km (lub wczesniej jesli w terenie) nie ma powaznych problemow.
Drogie jest w utrzymaniu, ale zapewniam Cie, ze wszystkie Toyoty i Nissany beda drozsze, a ile bedziesz kupowal nowe czesci.
Choc na pewno nie najpraktyczniejsze, dlatego sprzedaje swojego Jeepa.
Ale ostrzonie z tym na codzien, rekreacyjnie i na rajdy.
Tez tak myslalem. Tak sie nie da. W pewnym momencie masz potworka, ktorego nie chcesz na codzien.
Po kazdym rajdzie trzeba samochod przegladnac, wymienic jakies oleje,
odczyscic, hamulce wymienic (szczeki wytrzymuja 2 rajdy), a wtedy nie masz czym jezdzic.
I.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Igrek pisze: A awaryjnosc? Poza synchronizatorami skrzyni po 100tys km (lub wczesniej jesli w terenie) nie ma powaznych problemow.
I.

Taaaa??
To spytaj Adama, Łukasza, Mario (z Katowic) i paru innych, oni przynajmniej powiedza szczerze.
[zeby bylo jasne - ja nie twierdze, ze nie ma lepszego auta, niz lr]
A autem roku 2004 został Fiat Panda
i dlatego takie dyskusje są czysto akademickie . Chociaż znam takich dla których biblią niezawodności są testy w Auto Świecie . O kant dupy stłuc . Jak się daje dziennikarzom auto do testów razem z biletem na Borabora (jek to się właściwie pisze?
Tyle razy tam byłem a nie wiem !)to i wyniki bywają fajne .
Myślę że najtwardszy to Hummer będzie
. Nawet z przecinakiem (tramwajem ) można sobie pofiglować
Stiopa .

Myślę że najtwardszy to Hummer będzie

Stiopa .
bo ta pani to Angelina Jolie, i ona i samochod zagrali w filmie o jednej pani archeolog pt. Tomb Raider. Zreszta to jest wlasnie Wrangler Rubicon Tomb Raider Edition, limitowana seria do nabycia w nielicznych salonach JeepaStiopa pisze:Ale skąd pomysł , że to archeolog?![]()

FJ Cruiser czarny i Xploder Sport zardzewialy
Co? Mnie?Misiek Bielsko pisze:Igrek pisze: A awaryjnosc? Poza synchronizatorami skrzyni po 100tys km (lub wczesniej jesli w terenie) nie ma powaznych problemow.
I.
Taaaa??
To spytaj Adama, Łukasza, Mario (z Katowic) i paru innych, oni przynajmniej powiedza szczerze.
[zeby bylo jasne - ja nie twierdze, ze nie ma lepszego auta, niz lr]
Synchro robilem przy 130.000

Osobiscie, gdybym mial kase i moglbym wybierac nowego Jeepa to
RUBICON

A ja sie z tym nie zgodze.Mam jeepa Tj od 99 roku ,i jedyne co mi padlo to czujnik cisnienia oleju i wiskoza wentyl.. Samochod uzywam na co dzien , i czasami rajdzik zaliczam .Narazie i 33' szkod nie narobily.Misiek Bielsko pisze:Maga pisze:Samochód ma słóżyć do pracy na codzień, tj. 80% asfalt po okolicy, 20% teren bardzo różny, raczej wyboisty niż extrem. Weekendzik- jakieś MW itp. dla odstresowania i frajdy. Chcę połączyć niezawodność na codzień z zaradnością w terenie trudniejszym.
Zapomnij o niezawodnosci w przypadku jeepa i lr![]()
Kup terrano II, GR, albo kzj 70-73, powaznie mowie.
Pozd Rafał
- Tindirindi
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Edyszyn to moze i jest ale ino do filmu bo Tum Rajder Edyszyn dostepny dla publika to zwykly Rubicon z jakas pacykowana lajt-rura i gownianymi lampkami na dachu.color pisze:Zreszta to jest wlasnie Wrangler Rubicon Tomb Raider Edition, limitowana seria do nabycia w nielicznych salonach Jeepa
Bought a Jeep. Got tired of pushing the Land Rover.
no przeciez wiadomo - dodaje sie pare dupereli i nazwe special edition i juz mozna wystawic z cena $5000 wyzsza... i myslisz ze nie kupia?Tindirindi pisze:Edyszyn to moze i jest ale ino do filmu bo Tum Rajder Edyszyn dostepny dla publika to zwykly Rubicon z jakas pacykowana lajt-rura i gownianymi lampkami na dachu.color pisze:Zreszta to jest wlasnie Wrangler Rubicon Tomb Raider Edition, limitowana seria do nabycia w nielicznych salonach Jeepa
FJ Cruiser czarny i Xploder Sport zardzewialy
ciekawe jak będzie miał lat dwanaście albo więcej jak większość syfów na tym forumRafal pisze:A ja sie z tym nie zgodze.Mam jeepa Tj od 99 roku ,i jedyne co mi padlo to czujnik cisnienia oleju i wiskoza wentyl.. Samochod uzywam na co dzien , i czasami rajdzik zaliczam .Narazie i 33' szkod nie narobily.Misiek Bielsko pisze:Maga pisze:Samochód ma słóżyć do pracy na codzień, tj. 80% asfalt po okolicy, 20% teren bardzo różny, raczej wyboisty niż extrem. Weekendzik- jakieś MW itp. dla odstresowania i frajdy. Chcę połączyć niezawodność na codzień z zaradnością w terenie trudniejszym.
Zapomnij o niezawodnosci w przypadku jeepa i lr![]()
Kup terrano II, GR, albo kzj 70-73, powaznie mowie.

-
No chyba tak nie do końca . Jest to strona tematyczna Jeepa . Inne wózki też mają swoje strony . Oczywiście każdy może sobie pogadać tylko tak naprawdę to wiele jest "fachowych" opinii osób , które Jeepa nigdy nie miały . Ja wiem , że każdy posiadacz autka terenowego uważa za najlepsze akurat takie jakie posiada więc i opinie o innych są negatywne . Co go jeepa to uważam , że auto jest jednym z najlepszych i dbane dlugo służy bezawaryjnie .kpeugeot pisze:chyba ci sie cos pomyliło to nie jest formu jeep'a
tylko rajdy 4x4
i nie wiem co ci tak naprawde przeszkadza to że sie tu wypowiadamy
Wolny kraj można robic co sie chce i gdzie się chce![]()
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
taaaa
tylko ze wiekszść z tych innych była na kilku rajdach i widziała co się dzieje z autkami, i wie jak sie weryfikują,
nikt z nas nie zachwala swoich aut, tylko mowi z doświadczenia z tego co widział i słyszał.
Dlatego się wypowiadają bo chca pomóc a nie zniechęcić.
tylko ze wiekszść z tych innych była na kilku rajdach i widziała co się dzieje z autkami, i wie jak sie weryfikują,
nikt z nas nie zachwala swoich aut, tylko mowi z doświadczenia z tego co widział i słyszał.
Dlatego się wypowiadają bo chca pomóc a nie zniechęcić.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
A nasze dygresje wcale nie są jakieś bez sensu . Bo problem początkowy tego postu jest łudząco podobny do zagadnienia :"Panowie ! Chciałbym się ożenić . Jaką kobietę wybrać ? Czy lepsza będzie blondynka z dużym uchem czy może ruda , pigowata z łydkami jak balerony ?A może brunetka , chuda ale z bardzo długimi nogami ? Chciałbym jej używać 10% w łóżku , 50% w kuchni i 40% na trasie sklep z piwem-dom ".
Stiopa.
P.S.
Oczywiście Maga nie bierz tego do siebie-Twoje pytanie jest jak najbardziej na miejscu - kto pyta nie błądzi - a ja tylko tak sobie żartuję .
Sam zadaję tu czasem różne laickie pytania .

Stiopa.
P.S.
Oczywiście Maga nie bierz tego do siebie-Twoje pytanie jest jak najbardziej na miejscu - kto pyta nie błądzi - a ja tylko tak sobie żartuję .

Sam zadaję tu czasem różne laickie pytania .