Jak kupic Wranglera z USA?
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
.wbrew pozorom półośki nadal są rzekomo słabe głównie półośki, ale fakt, że dobrze mieć D44Damian pisze:Ale po co?
Skoro już mam to co potrzebuję do kół 35 cali
chyba że chcesz zmieniać na silnik 5,9 V8 i mosty na zwolnicach od laplandera

p.s. jeśli dla Ciebie 25 tysięcy to mało....

Ostatnio zmieniony śr sty 16, 2008 12:42 pm przez mdsuperstar, łącznie zmieniany 1 raz.
TJ '05 - stock
Re: Jak kupic Wranglera z USA?
Damian pisze:mdsuperstar pisze: jeśli ma to być samochód w teren a nie Disco () to i tak wszystko w nim zmienisz, kup sporta, nowe mosty i motaj.
![]()
wytłumacz mi łopatologicznie, czemu nie kupować od razu rubicona, który jest niewiele droższy od sporta, a ma wolniejsze przełożenia, mocniejsze mosty, blokady i opony MT, wszystko w serii gotowe do rozpoczęcia przygody w terenie, równocześnie będąc idealną i gotową bazą do większych kół + wyciągarki
Bo kolega mdsuperstar wychował sie na programach Adama Słodowego ,,zrób to sam''

Nie mniej jednak w kontekscie tematu pomysł uważam za ...... ymm

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
No dobrze, niektórzy przy 35" wsadzają przełożenia 4.56 i zmieniają półosie w Dana 44. To i tak o niebo mniej roboty niż przy standardowym Sporcie, który urywa układ napędowy przy wszystkim co większe od koła z osobówkimdsuperstar pisze:długo Ci to nie wytrzyma...Damian pisze:Ale po co?
Skoro już mam to co potrzebuję do kół 35 cali
chyba że chcesz zmieniać na silnik 5,9 V8 i mosty na zwolnicach od laplanderanawet słynne półośki
p.s. jeśli dla Ciebie 25 tysięcy to mało....

A tak w ogóle to te 35 cali do wrangla to przerost formy nad treścią. Wystarczy 33x12,5 i wtedy nic nie trzeba kombinować a jeździ super

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Koledzy, ale czy mozecie mi odpowiedziec na moje pytanie? Sam mechanikiem nie jestem i na autach sie nie znam, a jeszcze mialbym leciec do USA? Zupelnie nie mam na to czasu. Musze zaryzykowac i zaufac komus kto za mnie takie cacko sprowadzi. Czy moge liczyc na jakas dobra rade kolegow starszych w temacie?
LR3 V8
Jak nie masz tam nikogo to pozostaje ci kupować przez pośredników.
Ceny takie sobie bo tam jest naprawde tanio szczególnie teraz jak dolar słabo stoi.Sprowadzenie auta jeśli kogoś masz w US jest bezproblemowe i łaczy sie z kosztem kontenera i opłat portowych razem jakies max 2000USD do tego cło podatek i masz go w Niemczech.Dalej na kołach albo na lawecie do Polski.
Ceny takie sobie bo tam jest naprawde tanio szczególnie teraz jak dolar słabo stoi.Sprowadzenie auta jeśli kogoś masz w US jest bezproblemowe i łaczy sie z kosztem kontenera i opłat portowych razem jakies max 2000USD do tego cło podatek i masz go w Niemczech.Dalej na kołach albo na lawecie do Polski.
NO PAIN NO GAME!
- Najmłodszy_Gazowiec
ja Ci moge co najwyzej dac kontakt do goscia. 3 auto ju¿ dla Starszej sprowadza i nie mam do czego sie przypiepszyæ. Auta je¿d¼± bez zarzutu. Mowisz co chcesz i za ile na ebayu, sprawdza wysy³a fotki mówi swoj± cene, auto masz do odbioru w Gdyni. Pamiêtaj ¿e im nowsze auto tym mniejszy podatek...blebleble... Teraz dla mnie felgi wysy³a.
Gaz 69
Gazowiec, prosze daj kontakt, zadzwonie i zapytam co i jak. Napisz na forum, albo na maila: feiren@vp.pl. Bede wdzieczny.
A zastanawiam sie jeszcze nad kupnem w Polsce troche staszego Wranglera, jako ze to moje pierwsze auto w teren to moze zaczne od czegos niskobudzetowego.
Koledzy Jeep'owcy wyrazcie prosze swoje opinie na temat roznic Wranglera YJ od TJ. Rozwazam zakup z 92 rocznika. Czy YJ od TJ znacznie sie rozni pod wzgledem jazdy w terenie, komfortem jazdy na ulicy? Co z obsluga, jak z dostepnoscia czesci i serwisem, czy nie ma problemow z dostaniem czesci to modelu ktory zakonczyl zywot 13 lat temu?
Pozdrawiam,
A zastanawiam sie jeszcze nad kupnem w Polsce troche staszego Wranglera, jako ze to moje pierwsze auto w teren to moze zaczne od czegos niskobudzetowego.
Koledzy Jeep'owcy wyrazcie prosze swoje opinie na temat roznic Wranglera YJ od TJ. Rozwazam zakup z 92 rocznika. Czy YJ od TJ znacznie sie rozni pod wzgledem jazdy w terenie, komfortem jazdy na ulicy? Co z obsluga, jak z dostepnoscia czesci i serwisem, czy nie ma problemow z dostaniem czesci to modelu ktory zakonczyl zywot 13 lat temu?
Pozdrawiam,
LR3 V8
Kupowanie takie zawsze ma ryzyko, jeśli ocenisz że koszt jest na tyle atrakcyjny że możesz dołożyć lekko nieprzewidywalny pakiet startowy i mieć w dobrej cenie Rubicona to ok.
Ja aktualnie przez tą firmę ściągam pojazd, przy dobrej wycenie wyjdzie Rubicon z 2004 i rezerwa do cen tutejszych spora na ewentualny pakiet startowy też będzie.
Ja aktualnie przez tą firmę ściągam pojazd, przy dobrej wycenie wyjdzie Rubicon z 2004 i rezerwa do cen tutejszych spora na ewentualny pakiet startowy też będzie.
Only at ...
wspomnienia po ... XJ 4.0 i TJ Unlimited, jest kzj95
wspomnienia po ... XJ 4.0 i TJ Unlimited, jest kzj95
w stanach masz naprawde duzo wrangli roznych typow , wbrew pozorom rubikonow nie jest tak duzo tam te autka zadko sluza do terenu , natomiast czesto to takie woziki dla mlodych czyli nie zadko pierwsze i wypozyczalnie (sa w kazdej miejsowosci pseudo wypoczynkowej -tatusie jezdza z mlodzieza po sklepach), bardzo duzo silnikow 2,4
co do kosztow to zakup na miejscu wyjdzie bardzo tanio okolo 60 % lub mniej ceny w polsce +10 % cla i 13,6 % akcyzy transportem zajmuja sie dosc powszechne firmy srednio 1500- 2000 usd ( koledze do kontenera zapakowali tez jakies swinstwa i auto mu zasmierdlo)- kupno z interetu ja bym sie bal w stanach najlepiej samemu sa tolerancyjni na braki jezykowe
w rubikonie czesto padaja skrzynie aut. reszta jest ok
co do kosztow to zakup na miejscu wyjdzie bardzo tanio okolo 60 % lub mniej ceny w polsce +10 % cla i 13,6 % akcyzy transportem zajmuja sie dosc powszechne firmy srednio 1500- 2000 usd ( koledze do kontenera zapakowali tez jakies swinstwa i auto mu zasmierdlo)- kupno z interetu ja bym sie bal w stanach najlepiej samemu sa tolerancyjni na braki jezykowe

w rubikonie czesto padaja skrzynie aut. reszta jest ok
- MIRMIL
-
- Kontaktowanie:
do kontenera wchodza 3 sztuki,czyli do bremenhaven mozna samochod wyslac za ok 700-800$jezzz pisze:Jak nie masz tam nikogo to pozostaje ci kupować przez pośredników.
ja wysylam do mielca za 1000-1200 $ i jest do tegp jeszcze jeden ,duzy plus.ale o tym na pria dla chetnych
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos
www.misja-kamerun.pl
www.misja-kamerun.pl