Czy jest sens kupić Grand Cherokee WJ? pomóżcie.

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Qbartx

Re: Czy jest sens kupić Grand Cherokee WJ? pomóżcie.

Post autor: Qbartx » pn gru 26, 2011 9:19 pm

Morgan pisze:
Qbartx pisze:Morgan, jak to mowia, pie***l pie***l az sie zmeczysz :)20
Pisze jak jest a nie bajki opowiadam o cudownych autach
Nie, gadasz glupoty bo wj praktycznie oprocz lekkich, prawie niewyczowalnych wibracji od silnika(4.7) plynie wlasnie i jest nawet za miekki. To, ze Ty masz rozpadajacego sie rupiecia od dziewicy jezdzacej tylko do kosciola, nie znaczy, ze kazdy wj tak jezdzi :)21
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn gru 26, 2011 9:30 pm

no ale Morgan - co konkretnie? Odpisz na mojego poprzedniego posta

Awatar użytkownika
Alberciczek

Post autor: Alberciczek » pn gru 26, 2011 9:55 pm

Panowie - nie wiem jak wy, ale ja uważam, żę z Morganem nie ma co dyskutować - ma traktor i porównuje go z Grand Cherokee :)13 . Chociaż...Chociaż...Tak jak i traktor Jeep wjedzie wszędzie. A jeżeli Morgan o niego nie dba, to nie dziw, że zrobił z niego jakieś badziewie, którym nie da się jeździć...Jego wina. Trza było o samochód dbać. No chyba, że kupił owego Jeepa by jeździć nim do kościoła i chwalić się przed sąsiadami, że ma terenófkę... Albo kupując nie wiedział co trza posprawdzać i ktoś mu już nawalonego sprzedał, a on nim jeździ i myśli, że to tak ma być :lol: Ewentualnie jest jeszcze opcja, że nie ma tego Jeepa i nie wie jakie głupoty wypisuje. Ja w każdym razie tą głupią z jego strony dyskusję kończę, bo Jeep jest wysoki a ja nie będę się zniżał do Morgana :)12 . Ci, którzy mają WJ-oty i o nie dbają, to wiedzą, że to autko potrafi się odwdzięczyć.
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » pn gru 26, 2011 10:10 pm

dzien przed wigilia kupilem z kolega , dla niego zj z 98r endenavor za 15kzl. szukalismy wj z 4.0 ale nie bylo nic sensownego w cenie do 27kzl . jak koledzy pisza , kup se zj z ostatnich lat , od 95 z tarczowymi z tylu a bedziesz zadowolony. 4.0 z lpg jest oszczedniejszy niz kazdy jeep w dieslu .
jezdze grandem 4.0 z 95r trzeci rok i jak na razie bezawaryjnie . trasy po calej polsce dosc czesto i uzytkowany na codzien praktycznie.
auto masz proste i niezawodne , zrobione na starych zasadach a nie na oszczedniosciach na kazdym elemencie . WJ nie jest zly , w srodku wygodny ale zawiecha juz inna , z wygladu tez juz nie jest tak charakterystyczny . no i do 20kzl trudno znalezc cos choc sie zdalylo mi za dwie sztuki zakupic ladniutkie .
najwazniejsze by byl nie tluczony. orginal sie ladnie trzyma , nie rdzewieje , nie trzeszczy nic w srodku .jest kilka wersji ale ladnie daja sie modyfikowac gdyz sa miedzy soba kompatybilne , np skrzynie , reduktory itp.
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
Morgan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Morgan » pn gru 26, 2011 11:38 pm

Mroczny pisze:no ale Morgan - co konkretnie? Odpisz na mojego poprzedniego posta
gdybys mieszkał bliżej to podjechałbym do ciebie WJ-tem i bys sam sie przejechał. Jedzie się nim jak wozem drabiniastym . Zawieszenie bardzo twarde. Ciekaw jestem co bys ty powiedział , bo jak narazie wszyscy rozkładają ręce , Przegląd przechodzi bez problemu . brak luzów no chyba ze na tulejach wahaczy . ale tam luz byc musi bo to nie są pełne tuleje . Amortyzatory nowe .

Sygma

Post autor: Sygma » pn gru 26, 2011 11:42 pm

a co ty masz jakieś drewniane sprężyny czy olej z frytek w amortyzatorach ?

WJ trzeba usztywniać.. bo trochę nimi buja za bardzo

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » wt gru 27, 2011 12:23 am

Panowie Pax Pax... My jeszcze nie wiemy, jaki Morgan ma traktor. Moze to z tej strony trzeba spojrzeć na problem... :roll:
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt gru 27, 2011 6:54 am

pewnie poprzednik wsadził zawieszenie hd

Awatar użytkownika
sbst

Post autor: sbst » wt gru 27, 2011 8:03 am

No akurat grand to fajny dupowoz. Wygodny, jak na jeepa mocno nieawaryjny. Zalozysz jakies opony AT i bedziesz mega zadowolony co na tych wybojach potrafi.
Absolutnie nie ma sensu go doznrajac jskby Ci urosl apetyt na powazniejsza jazde terenowa. Nie do tego ten samochod stworzono i wtedy sie rozczarujesz. Ale dupowoz przy skodzie bajka...
Zadnych diesli... Co dobre w skodzie nie jest dobre w jeepie... Kup bene z gazem. Eksploatacyjnie taniej niz diesel, nieporoenywalna przyjemnosc z jazdy. To ciezkie auta w aitomacie, wiec musi byc nadmiar mocy.
Koszty. Terenowka zawsze pociaga nieco wyzsze bo i czesci do psucia wiecej, wiecej olejow itp. Zwlaszcza odnoszac do skody ktora potrafi sie nie psuc wogole... Ale ceny czesci do jeepow czesto mocno smieszne.
PATROLnięty ;)

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic :)21

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt gru 27, 2011 8:54 am

Jak zwykle skasztaniliście temat a pytający zaginął w pierwszych postach. A nikt koledze nie zadał pytania - jakie przebiegi robił tą skodą rocznie? Czy dojeżdza do pracy 10 km w tym 5 po złej drodze czy też tygodniowo robi tysiąc km??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”