Oj dołóż, bo jest z czego... 4,7 pali około 20 LPG po asfalcie, a około 25 w terenie na reduktorze - oczywiście zależy jaki teren i jak się z obchodzisz z pedałem gazu. Ale 4,7 ma taką moc, że pod górkę, pod którą chcą wyjechać małe autka i muszą to brać z rozpędu, to Jeepem jedziesz sobie taśtasiem. Ja w instalacji mam dwa reduktory - po cztery wtryski na reduktor.Liroz pisze:4.7 z sekwencją pali 17 l gazu
Jaki jeep?
Moderator: Mroczny
- Alberciczek
Re: Jaki jeep?
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
chyba nie moc... bo tej oszałamiającej nie ma
ale spory moment silnika.. dostępny w dość szerokim zakresie obrotów
ale spory moment silnika.. dostępny w dość szerokim zakresie obrotów
- Misiek Cypr
-
Sygma, dkla kogos kto smiga Y60 RD28t to moc 4 litrowki juz jest porazajaca
Mi nawet w archaicznym 5.2 mocy nigdy nie brakuje, pod warunkiem ze pali na wszystkie cylindry.
Kiedys sie nawet nim scigalem z pod swiatel, jak byl na stockowych oponach

Mi nawet w archaicznym 5.2 mocy nigdy nie brakuje, pod warunkiem ze pali na wszystkie cylindry.
Kiedys sie nawet nim scigalem z pod swiatel, jak byl na stockowych oponach

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Tylko jeszcze jakby jeepy zatrzymywały się proporcjonalnie szybko w stosunku do przyśpieszania to byłoby dobrze.

da się zrobić o ile jest taka potrzebaN2O pisze:Tylko jeszcze jakby jeepy zatrzymywały się proporcjonalnie szybko w stosunku do przyśpieszania to byłoby dobrze.
...choć niektóre robią to już w serii

Noł, nie chodzi o wiatrak, nie chodzi o zrobienie wnętrza na chlewik (koniec dupowozu czyli do wyjazdów z dupą w las w oczywistym celu) ale o to że np. płytka ze sterowaniem skrzyni biegów jest podobno gdzieś tam pod dźwignią czyli niskoAlberciczek pisze: No tu to bym się posprzeczał...Wprawdzie jest wiatrak na wiskozie, który rozpieprza wodę po silniku, ale samemu silnikowi nic nie ma ( można go wywalić i dać elektryczny ) - poza tym, że jest troszkę ubrudzony.

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
- Alberciczek
A to ci powiem ciekawostkę - płytka ze sterowaniem skrzyni biegów jest w ....misce olejowej zanurzona całkowicie w oleju...
Zapewne chodziło ci nie o płytkę, tylko o złącze skrzyni biegów, ale jego też ciężko uszkodzić, ponieważ jest chowane. Prędzej uszkodzisz tłumik, bak, przewody hamulcowe niż to złącze.

Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
- kolejarz102
- jestem tu nowy...
Podepnę się do tematu- Jaki Jeep??? Moje suzuki już swoje wyjeździło myślę o Cherokee 2,5 CRD rocznik 2002, jazda raczej rekreacyjna bez upalania. Czy naprawdę dieselki montowane w tych jeepach są do niczego???? Czy darować sobie taki zakup????
Kia Sportage 2,7 V6 2005 rok. 175 KM automat
Suzuki Vitara 1994, 1,6 80KM
Suzuki Vitara 1994, 1,6 80KM
jak już to 2.8
2.5 jest trochę słabawy
ale oba to włoskie VM'y
2.5 jest trochę słabawy
ale oba to włoskie VM'y
- Misiek Cypr
-
Po witarze 1.6 8V to 2.5 CRD juz rakieta bedzie
2.5CRD i 2.8CRD jakos mocno awaryjne nie sa, nie bardziej niz 1.9 VW w tedejiku na PD.

2.5CRD i 2.8CRD jakos mocno awaryjne nie sa, nie bardziej niz 1.9 VW w tedejiku na PD.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044