Witajcie
Ja mam Dwa VMy 3,1td (531) i 2,5td (425) i Opiekuje sie VeMami od znajomych i to co Większości tu opisujecie to nie są Silniki a żywe Trupy
Każdy Zdrowy VM odpala od Strzału przy -25 po jednym podgrzaniu świec Wiec Darujcie sobie ze VM nie pali w zime bo Pali i to lepiej niż niejeden benzyniak
Moje silniki i od znajomych Chodzą jak by co dopiero opuściły fabrykę wiec Wiem jak te silnik pracują w XJ i WG
Zdrowy VM w XJ spokojnie wystarcza Ma 115km i 300Nm przy 2000 tyś obr Przepraszam ile ma 4,0

? tez 300 Nm wiec luzz
Spalanie 10l po mieście to naprawdę dużo

Dodam iż 4,0 w Automacie Żłopie ile zdąży na LPG nie ma szans zejść poniżej 20L po mieście Eksploatowałem przez jakiś czas 4,0 Mopar
A teraz 3,1td
Silnik 5 garów do tego ciężka buda Granda i co myślicie ze bedzie palił 10l na 100km

Mi grand po mieście pali 13,5l na trasie idzie Zejść poniżej 10l
3,1 ma 140km 390Nm momentu i pisanie głupot ze nie jeździe itp możecie bajki Dzieciom na dobranoc opowiadać
a co awaryjności VMa
Jeśli trafisz na zadbany egzemplarz który ma 100% pewny przebieg a Silnik pracuje bez zastrzeżeń i był nie rozkręcony od nowości i nie grzebał w nim jakiś partacz to nie ma sie czego bać
Najgorsze dla VMów jest to iż nikt nie Umi ich dobrze zrobić ......
Chodzi o głowice a później zaczynają sie Numery z wydmuchanymi uszczelkami pod głowicą pękającymi głowicami itp
Co do Układu zaworowego Temat rzeka
VM ma bardzo delikatne zasilanie oleju na hydropopychacze przez bardzo cienką rurkę magistrale
Jeśli jezdzi sie na bardzo gęstym Oleju dajmy przykład 15w40 to po odpaleniu na mrozie przez ponad minute układ zaworowy chodzi praktycznie na sucho
co do wymieniania Układu zaworowego to Wszystko jest opisane w Manualu FSM krok po kroku
Dobry klucz dynamometryczny przy VM to podstawa
Myślicie ze czymu wyrywają sie szpiki z głowic trzymający mostek zaworowy
Wszystko jest dokręcane na hama i tyle
Mostek dokręca sie momentem 29,4 Nm
Sam tak dokręcałem i auta przejechały ponad 40 tyś km i nic sie nie dzieje
Dlatego w VM jest zalecany olej 10w40 5w40 itp Ja swojego zalałem 5ką i nie mam problemów
ale mimo tego jak go odpalam to zawsze daje mu chwile pochodzić
co do awaryjności VMa to nigdy (odpukać w niemalowane) Mnie nie zawiódł i mam nadzieje ze tak zostanie
Dziękuje dobranoc.