Jeepy z ogłoszeń
Moderator: Mroczny
Re: Jeepy z ogłoszeń
4x4 zawsze jest droższe w eksploatacji niż plaskacz, choć zagazowany XJ jest chyba jedną z tańszych terenówek (w zakupie i w eksploatacji) nadającą się także do jazdy na codzień, pamiętaj jednak że to auto ma swoje lata....
No właśnie tego się boję. Wiadomo, że taki zakup może się okazać skarbonką bez dna. A tak realnie rzecz biorąc (pomijając najczarniejszy scenariusz, że to złom poskładany z kilku innych egzemplarzy, a blachy trzymają się na szpachli) to co może mnie czekać? Jakie ewentualnie problemy i związane z nimi koszty?
jak masz młotek
i zestaw kluczy to se sam naprawisz 

heheh, nie przeceniaj moich możliwości. Ja byłbym skłonny zepsuć nawet metalową kulke
Nie no żarty żartami, ale nawet użytkownicy Jeepków przyznają, że w naprawach to one tanie nie są, więc trochę strach jest. Ale z drugiej strony zawsze marzyłem o takim Jeepie (nawiasem mówiąc to sporo tych motoryzacyjnych marzeń było
)

Ceny części nie powalają (zakładając, że napędy, i skrzynia są ok), problemem może być upierdliwość drobnych awarii i ich częstotliwość, ale to zależy od stanu utrzymania danego egzemplarza, jak i sposobu użytkowania (auto jeżdżone w terenie psuje się częściej). No i trzeba mieć mechanika ogarniającego 4x4.
terenu nie trzeba wystarcza polskie drogi w zimie lub po 

a ja własnie szukam auta na zimę!!! 

- adam_buszkowo
-
jesli ktos sie wybiera po Wj do Nakła (paterek) nad notecia lub Szubina,to niech lepiej spedzi ten czas
Wj-ty srebrne 3.1td

Wj-ty srebrne 3.1td
Naprawa sam. Jeep
Części do Jeepów-silniki skrzynie mosty reduktory
do ZJ,XJ WJ,KJ
tel. 794-684-655
Części do Jeepów-silniki skrzynie mosty reduktory
do ZJ,XJ WJ,KJ
tel. 794-684-655
oglądał może ktoś tego
może ktoś coś powie o tym konkretnym przykładzie
http://otomoto.pl/jeep-cherokee-czarny- ... 19853.html

Jeep ZJ 96' 5.2 lift 4,5", 33" był
pisane po 23 nie jest pawdziwe

pisane po 23 nie jest pawdziwe

raczej po zdjęciach nic nie można powiedzieć bo nie widać starego lakieru.Tylko pytanie po co ktoś go pomalował na matboomi2 pisze:oglądał może ktoś tegomoże ktoś coś powie o tym konkretnym przykładzie
![]()

- Misiek Cypr
-
90' rok, to dosc stary egzemplarz, na pewno korozja go nawiedzila i stad moze ten kolor. W tym wieku auto moze byc zadbane, ale slady korozji napewno beda. Chyba ze ktos kastrata z Florydy sciagnie
Niestety XJ starsze rdzewieja w naszym klimacie mocno. Jak trzyma sie kupy jeszcze to posluzy.
Ceny czesci do Jeepa sa zaskakujaco niskie. Komplet tarcz, klockow i szczek do recznego w moim ZJ to byl wydatek 800PLN. Do mojego plaskacza, jedna tarcza 300 PLN.
Poszedl wal przedni i w serwisie krzykneli 6kPLN, ale przyjal przeszczep przegobu od Audi za 224 PLN

Niestety XJ starsze rdzewieja w naszym klimacie mocno. Jak trzyma sie kupy jeszcze to posluzy.
Ceny czesci do Jeepa sa zaskakujaco niskie. Komplet tarcz, klockow i szczek do recznego w moim ZJ to byl wydatek 800PLN. Do mojego plaskacza, jedna tarcza 300 PLN.
Poszedl wal przedni i w serwisie krzykneli 6kPLN, ale przyjal przeszczep przegobu od Audi za 224 PLN

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ja akurat znam auta z roczników 88-90 które o dziwo nie mają rdzyMisiek Cypr pisze:90' rok, to dosc stary egzemplarz, na pewno korozja go nawiedzila i stad moze ten kolor. W tym wieku auto moze byc zadbane, ale slady korozji napewno beda. Chyba ze ktos kastrata z Florydy sciagnie![]()

- Misiek Cypr
-
Sprobuj dostac przegob homokinetyczny w sieci Chryslera w Polsce, to Ci zaproponuja caly wal
Wiem co poszlo, ze to tylko przegub i ze wymiana banalnie prosta, ale przegob dopasowalem od Audi A8, jedyna roznica to jedna miseczke trzeba przelozyc. Po mojej akcji producent juz oferuje ten element tez do ZJ ta.
XJ ma inny wal. Moj ma dwa krzyzaki i jeden przegob. XJ jest fajniejszy do zabawy i duzo lzejszy, tanszy w motaniu i mniej pali. Trudno jednak namioerzyc przyzwoity egzemplarz. Mi ZJ wystarcza. XJ jest drozszy w zakupie i pewnie zasluzenie.

Wiem co poszlo, ze to tylko przegub i ze wymiana banalnie prosta, ale przegob dopasowalem od Audi A8, jedyna roznica to jedna miseczke trzeba przelozyc. Po mojej akcji producent juz oferuje ten element tez do ZJ ta.
XJ ma inny wal. Moj ma dwa krzyzaki i jeden przegob. XJ jest fajniejszy do zabawy i duzo lzejszy, tanszy w motaniu i mniej pali. Trudno jednak namioerzyc przyzwoity egzemplarz. Mi ZJ wystarcza. XJ jest drozszy w zakupie i pewnie zasluzenie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Podziel swym szczęściem i wiedzą tajemną, gdyż albowiem może się przydać za czas jakiś (oby nie, już dwa przeguby wymieniałem i zawsze z tym problem.....Misiek Cypr pisze:Po mojej akcji producent juz oferuje ten element tez do ZJ ta.

ale o jakim przegubie mowa?? przy koleandrzej:) pisze:Podziel swym szczęściem i wiedzą tajemną, gdyż albowiem może się przydać za czas jakiś (oby nie, już dwa przeguby wymieniałem i zawsze z tym problem.....Misiek Cypr pisze:Po mojej akcji producent juz oferuje ten element tez do ZJ ta.)

No mi chodzi o przegub homokinetyczny na przednim wale. Zresztą te przeguby przy kołach (na półosiach) jakoś szczególnie trwałe też nie są 

Witam, co możecie koledzy powiedzieć mi o tej bryce http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Red-2000 ... 3a5f9931a6
Wygląda całkiem dobrze, zastanawia mnie to podniesione zawieszenie o 3" tzn. czy możecie po zdjęciach rozpoznać czy był katowany w terenie czy też właściciel podniósł go dla ogólnego picu. Generalnie autko wygląda sympatycznie.
Dzięki za informacje
Pozdr.
Wygląda całkiem dobrze, zastanawia mnie to podniesione zawieszenie o 3" tzn. czy możecie po zdjęciach rozpoznać czy był katowany w terenie czy też właściciel podniósł go dla ogólnego picu. Generalnie autko wygląda sympatycznie.
Dzięki za informacje
Pozdr.
to wystarczy zmienić na krzyżakiandrzej:) pisze:No mi chodzi o przegub homokinetyczny na przednim wale. Zresztą te przeguby przy kołach (na półosiach) jakoś szczególnie trwałe też nie są

ale że co to ma być niby dobra cenaSlyWhite pisze:Witam, co możecie koledzy powiedzieć mi o tej bryce http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Red-2000 ... 3a5f9931a6
Dzięki za informacje
Pozdr.

W zasadzie myślałem o przyciągnięciu go na mienie, bo jak wgryzłem się we wszystkie opłaty to faktycznie nie ma się co silić, bo drugie tyle trzeba wyłożyć od ręki a jeszcze pasowała by kasa na pakiet startowywasior-xj pisze:to wystarczy zmienić na krzyżakiandrzej:) pisze:No mi chodzi o przegub homokinetyczny na przednim wale. Zresztą te przeguby przy kołach (na półosiach) jakoś szczególnie trwałe też nie są![]()
ale że co to ma być niby dobra cenaSlyWhite pisze:Witam, co możecie koledzy powiedzieć mi o tej bryce http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Red-2000 ... 3a5f9931a6
Dzięki za informacje
Pozdr.przecież to drogo wyjdzie w PL dostaniesz w tej kasie ładniejszego.

no to jeszcze się opłaca bo poliftowe za 18tyś są już z gazem.SlyWhite pisze: W zasadzie myślałem o przyciągnięciu go na mienie, bo jak wgryzłem się we wszystkie opłaty to faktycznie nie ma się co silić, bo drugie tyle trzeba wyłożyć od ręki a jeszcze pasowała by kasa na pakiet startowy
uszkodzona skrzynia - remont/wymiana kosztują niemało....
Panowie, czy ów egzemplarz http://www.auta4x4.pl/terenowe-wozy.php?id=259 wart jest 29tysi??? Stan licznika ok. 160kilku tysięcy km (bo to wersja europejska) auto bezwypadkowe, zadbane w pełni sprawne kompletna książka. Udzielają 3 miesiecznej gwarancji pod warunkiem że nie będzie przez ten czas gazowany. Auto opłacone gotowe do rejestracji. Proszę o opinie.
Mam pytanie do kolegów, czy ktoś może oglądał ten model:
http://www.ooyyo.pl/samochody-jeep-cher ... 98627.html
bo być może jest to właśnie okaz, na kkóry się pokuszę.
Według sprzedajęcego wszystko działa jak powinno, auto nie katowane w terenie jedynie małe wypady w spokojny las
Wał wymaga uszczelnienia oraz wymienić trzeba przewód od wspomagania kierownicy bo trochę poci, czasami blokuje sterowanie szybami z pozycji kierowcy (może wystarczy tylko przeczyścić styki na przełączniku blokującym szyby). Opony jak widać dadzą radę na tą zimę później należy przygotować się do zakupu nowych, instalacja gazowa II generacji, redyktor z pozycją Full time, Part time. Skrzynia i napędy sprawne, chodzą bez zarzutu.
Proszę o ewentualne opinie.
Dzięki.
http://www.ooyyo.pl/samochody-jeep-cher ... 98627.html
bo być może jest to właśnie okaz, na kkóry się pokuszę.
Według sprzedajęcego wszystko działa jak powinno, auto nie katowane w terenie jedynie małe wypady w spokojny las

Wał wymaga uszczelnienia oraz wymienić trzeba przewód od wspomagania kierownicy bo trochę poci, czasami blokuje sterowanie szybami z pozycji kierowcy (może wystarczy tylko przeczyścić styki na przełączniku blokującym szyby). Opony jak widać dadzą radę na tą zimę później należy przygotować się do zakupu nowych, instalacja gazowa II generacji, redyktor z pozycją Full time, Part time. Skrzynia i napędy sprawne, chodzą bez zarzutu.
Proszę o ewentualne opinie.
Dzięki.