lift cherokee
Moderator: Mroczny
Re: lift cherokee
Ale to z kolei mega rzeźba.....
Różne rzeczy z wozami robiłem i z doświadczenia wiem, im mniej rzeźby tym dłużej bezawaryjnie jeździ (przez jakiś czas chciałem kupić patrola, ale tam wybuchają te 3 litrowe silniki, mialm nawet pomysł podmiany na jakiś inny mocny- ale właśnie boję się awaryjności zestawu- dlatego finalnie temat upadł)
Chyba zostanę przy pomyśle XJ + lift 6,5 cala lub 8 cali (pod ewentualną dalszą rozbudowę)+ zderzak, progi, wyciągarka i 33"...
I wtedy mam w miarę seryjny wóz (mosty, skrzynia, reduktory, krzyżaki, łączenia) co powinno zaowocować mniejszą awaryjnością. A jako że nie zamierzam uskuteczniać "Rock Crawling", tylko ewentualnie czasami jakiś wypad w bagno albo las na polowanie- myślę że kieruję się najrozsądniejszą ścieżką... Jak myślisz?
Różne rzeczy z wozami robiłem i z doświadczenia wiem, im mniej rzeźby tym dłużej bezawaryjnie jeździ (przez jakiś czas chciałem kupić patrola, ale tam wybuchają te 3 litrowe silniki, mialm nawet pomysł podmiany na jakiś inny mocny- ale właśnie boję się awaryjności zestawu- dlatego finalnie temat upadł)
Chyba zostanę przy pomyśle XJ + lift 6,5 cala lub 8 cali (pod ewentualną dalszą rozbudowę)+ zderzak, progi, wyciągarka i 33"...
I wtedy mam w miarę seryjny wóz (mosty, skrzynia, reduktory, krzyżaki, łączenia) co powinno zaowocować mniejszą awaryjnością. A jako że nie zamierzam uskuteczniać "Rock Crawling", tylko ewentualnie czasami jakiś wypad w bagno albo las na polowanie- myślę że kieruję się najrozsądniejszą ścieżką... Jak myślisz?
tak lift 8 calowy to super pomysl i zadna rzezba 

Pod 33" wystarczy lift 5,5", mosty z przełożeniem 4,11 i hamulce tarczowe na tył.
Rzeźba o tyle bezpieczna, że liczę na jakiś gotowy kit z US Wiem, że będą schody przy montażu (zawsze są z tymi amerykańskimi kitami), ale jak już zostanie założone- liczę na trwalość porównywalną z seryjną. Czy mam wygórowane wymagania?tomek 79 pisze:tak lift 8 calowy to super pomysl i zadna rzezba
Suchar- gdzie dowiem się czegoś więcej o przełożeniach mostów? W sensie gdzie kupić?
Bullitt pisze: Suchar

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Upsss.. Pardon!Qbartx pisze:Bullitt pisze: SucharDioptrii chyba brakuje komus