Grand 2.7 CRD mial byc, ale jest 4.7 V8.
Moderator: Mroczny
Grand 2.7 CRD mial byc, ale jest 4.7 V8.
Jako, ze za uja pana nie moge znalesc fajnej Delici, to musze rozgladac sie za czyms innym. Padlo na granada 2.7.
Napiszcie mnie jakie ten wozek ma bolaczki w gratisie od producenta, na co zwrocic szczegolna uwage przy kupnie. Rozgladam sie od paru dni i jako, ze chce Quadra Drive, to juz widze, ze nie bedzie latwo, bo wszystkie na ktore trafiam to Quadra Trac II a Selec Trac to nie widzialem wogole.
Napiszcie mnie jakie ten wozek ma bolaczki w gratisie od producenta, na co zwrocic szczegolna uwage przy kupnie. Rozgladam sie od paru dni i jako, ze chce Quadra Drive, to juz widze, ze nie bedzie latwo, bo wszystkie na ktore trafiam to Quadra Trac II a Selec Trac to nie widzialem wogole.
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2014 3:14 pm przez Adamek, łącznie zmieniany 1 raz.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- Misiek Cypr
-
Re: Grand 2.7
Chyba 2.7 za slaby byl na Quadra, tylko 4.7 wystepowaly.
2.7 to dobry piec, z bardzo dobra, jesli nie najlepsza w tym modelu automatyczna skrzynia biegoow.
Bolaczka auta to: wtryskiwacze, a szczegolnie Nr 5.
Podkladki pod nimi sie wypalaja, ale zeby go wydlubac, trzeba ciac podszybie, lub wydlubac silnik.
jesli bedzie okopcone, to I glowica juz do roboty, napawania.
Sa patenty, robia tam juz zaslepki. generalnie, ten piec to w sprinterach I E-klasse jezdzil.
Blend doors, czyli trzeba dobrze sprawdzic czy klima I ogrzewanie dmucha tam gdzie powinna. Przelec wszelkie nastawy I obacz, czy silniczki elekstryczne steruja klapkami nawiewow. Remont tego, wymaga wyjecia calej deski rozdzielczej, a co za tym idzie, wyjatkowo upierdliwy...
2.7 to dobry piec, z bardzo dobra, jesli nie najlepsza w tym modelu automatyczna skrzynia biegoow.
Bolaczka auta to: wtryskiwacze, a szczegolnie Nr 5.
Podkladki pod nimi sie wypalaja, ale zeby go wydlubac, trzeba ciac podszybie, lub wydlubac silnik.
jesli bedzie okopcone, to I glowica juz do roboty, napawania.
Sa patenty, robia tam juz zaslepki. generalnie, ten piec to w sprinterach I E-klasse jezdzil.
Blend doors, czyli trzeba dobrze sprawdzic czy klima I ogrzewanie dmucha tam gdzie powinna. Przelec wszelkie nastawy I obacz, czy silniczki elekstryczne steruja klapkami nawiewow. Remont tego, wymaga wyjecia calej deski rozdzielczej, a co za tym idzie, wyjatkowo upierdliwy...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Troche mnie zmartwiles tym, ze QD nie wystepuje w 2.7. To jest pewne ?
O tych klapkach w nawiewach czytalem, ze sie jebio jakies tam silniczki i choc koszt samych niski, to roboty od zajechania. Jak dobrze obczaic czy te podkladki po wtryskami nie sa przypadkiem do wymiany.
O tych klapkach w nawiewach czytalem, ze sie jebio jakies tam silniczki i choc koszt samych niski, to roboty od zajechania. Jak dobrze obczaic czy te podkladki po wtryskami nie sa przypadkiem do wymiany.
QD występuje w 2,7
- Misiek Cypr
-
Wymiana latwa, poza 5 uklademAdamek pisze:Troche mnie zmartwiles tym, ze QD nie wystepuje w 2.7. To jest pewne ?

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Tez mi sie wydaje, ze byly z QD. Ale wole sie upewnic, czy nie szukam czasem czegos, czego nie ma. Z tym, ze jak na razie to nie trafilem na QD, wszystko z QT II.fonnes pisze:QD występuje w 2,7
No, tam gdzie sie szczegolnie jebie nie moze byc latwo. Jak to sie przedstawia to ciecie poszybia, gdzie to sie tnie, gdzies w rynnie czy jak.Misiek Cypr pisze:Wymiana latwa, poza 5 uklademAdamek pisze:Troche mnie zmartwiles tym, ze QD nie wystepuje w 2.7. To jest pewne ?
Tu, na ten przykład WJ 2,7 CRD z QD
http://allegro.pl/doinwestowany-krajowy ... 49720.html
http://allegro.pl/doinwestowany-krajowy ... 49720.html
Jak przy zakupie sprawdzic dobrze QD, czy czasem jakis Mietek nie zapodal zlego oleju i tym samym wykonczyl vari-lok. Wiem, wiem, dobrze bylo by go zabrac na jakas lake, ale jak sprzedajacy nie pozwoli ? 

2.7 były tylko z QD
5 wymienia się przez zrobienie dziurki na podszybiu
No jak tylko z QD ? Ogladam od tygodnia ogloszenia i wszystkie sa QT II, nie trafilem jeszcze na QD ani na ST.Sygma pisze:2.7 były tylko z QD
Odróżnienie napędów jest proste, wystarczy spojrzeć na wybierak trybu napędów obok dźwigni automatu. Jeśli ma tylko trzy pozycje: 4H, N
i 4L - mamy do czynienia z Quadra-Drive.
Dupa tam, tak samo ma QT II. Tez ma trzy pozycje a mosty puste, no chyba ze tyl na w opcji.fonnes pisze:Odróżnienie napędów jest proste, wystarczy spojrzeć na wybierak trybu napędów obok dźwigni automatu. Jeśli ma tylko trzy pozycje: 4H, N
i 4L - mamy do czynienia z Quadra-Drive.
Sigma, ja musze miec kiere po drugiej stronie.

Kup na kontynencie i zrobisz se przekładkęAdamek pisze: ja musze miec kiere po drugiej stronie.

Taaaa, as wymyslil. 

Tu masz opis co i jak tylko zrobisz w "drugą mańkę"
http://www.jeepnieci.pl/wj_zrob_poradnik_z_uk.html
A na poważnie, aż dziwne że w UK nie można znaleźć używki WG 2,7 z QD

http://www.jeepnieci.pl/wj_zrob_poradnik_z_uk.html
A na poważnie, aż dziwne że w UK nie można znaleźć używki WG 2,7 z QD

kazdy jeep na gnojowke to kibel
koniec transmisji
koniec transmisji

Tomus, powtarzasz sie.tomek 79 pisze:kazdy jeep na gnojowke to kibel
koniec transmisji
I nie kazdy, tylko 2.5 to kibel a i jeszcze 3.1 tez kibel. 2.7 to juz inna bajka, bardzo fajny silnik. Kazdy mercedesowiec to wie.

2.5 też nie...
o ile kupisz nie uszkodzony/przegrzany, zrobisz mu pakiet i właściwie eksploatujesz
o ile kupisz nie uszkodzony/przegrzany, zrobisz mu pakiet i właściwie eksploatujesz
i bede powtarzal
chcesz disla to kup sobie passata
swietny ten silnik byle tylko znalezdz taki co ma mnie niz 300 stowki nakulane

chcesz disla to kup sobie passata

swietny ten silnik byle tylko znalezdz taki co ma mnie niz 300 stowki nakulane
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2014 3:18 pm przez tomek 79, łącznie zmieniany 1 raz.
niedotarty chcesz?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Zeznawac jak sprawdzic dokladnie QD, o ile znajde taki model. 

Postaw mu oba prawe albo oba lewe koła na grząskim/śliskim/sypkim podłożu a pozostałe 2 na przyczepnym (np asfalt z sypkim poboczem) i but
Koła na sypkim powinny zamielić aż vari się zapnie
Ale to też 100% pewności nie da - chyba że Jeepek byłby lekko "zakotwiczony", np do innego auta z lekko zaciągniętym ręcznym - wtedy można by spokojnie i powoli ruszać, aż koła na asfalcie dostaną napęd. Tylko pewnie żaden sprzedający się na taki test nie zgodzi - może coś na stacji diagnostycznej na rolkach da się sprawdzić? Ewentualnie 2 koła z jednej strony unieść lekko w powietrze i sprawdzić czy varilocki się zapną i autko ruszy - ale szczerze to nie wiem, czy Vari zapinają się, jak koła są w powietrzu i nie przenoszą absolutnie żadnego obciążenia...

Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2014 7:38 pm przez javelin, łącznie zmieniany 1 raz.