Mam założone większe koła, przez co miejsce na zapas jest niewykorzystane, więc wpadłem na pomysł, żeby wstawić w nie dodatkowy zbiornik paliwa połączony z głównym. Miało by to wyglądać tak, że wlew jest wchodzi do górnego, a górny jest połączony z dolnym i pompa pobiera z dolnego.
Przerabiał już ktoś ten temat, żeby Ameryki na nowo nie odkrywać?
Podobny patent widziałem w Hiluxach w Namibii. Jeden zbiornik był połączony z drugim, wskaźnik paliwa zaczynał działać dopiero jak dodatkowy zbiornik się opróżnił.
WJ 2.7 dodatkowy zbiornik paliwa
Moderator: Mroczny
WJ 2.7 dodatkowy zbiornik paliwa
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
- Misiek Cypr
-
Re: WJ 2.7 dodatkowy zbiornik paliwa
Raczej nikt na wyprawy nie jezdzil wujkiem. 100 litrow starcza w nim na dosc dlugo
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ja jeździłem
Oryginalny zbiornik ma 80 litrów.
Myślałem też, żeby może nie bawić się w dokładanie, tylko podłogę zrobić na płasko, wywalić oryginalny zbiornik oraz wnękę na zapas i w ich miejsce wstawić jeden duży zbiornik i chyba to by miało większy sens.

Myślałem też, żeby może nie bawić się w dokładanie, tylko podłogę zrobić na płasko, wywalić oryginalny zbiornik oraz wnękę na zapas i w ich miejsce wstawić jeden duży zbiornik i chyba to by miało większy sens.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
- Misiek Cypr
-
Jak juz chcesz sie tak bawic, to jak najbardziej.
Wywalic trzeba EVICA I oszukac ten solenoid pod maska od EVICA.
Dobra oslona pod zbiornik, bo ta orginalna nic nie daje. Zbiornik czesto obrywa.
Wywalic trzeba EVICA I oszukac ten solenoid pod maska od EVICA.
Dobra oslona pod zbiornik, bo ta orginalna nic nie daje. Zbiornik czesto obrywa.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044