Pompa podciśnienia
Moderator: Mroczny
Pompa podciśnienia
Witam , mam pytanie odnośnie pompy podciśnienia w XJ z 1990 r . Pompa włącza się cyklicznie co 2 sekundy przez cały czas po włączeniu zapłonu , od pewnego czasu zaczął się lać płyn hamulcowy z czegoś co jest tam zamontowane i przypomina czujnik z otworami a na nim jest guma . Czy takie ustrojstwo można kupić ? chodzi o ten czujnik .
..Patrol 3.3 TD intercooler+5 cm
Re: Pompa podciśnienia
Tam nie ma pompy podciśnienia. Tam jest elektryczna pompa hamulcowa. Trzeba to wszystko wywalić i zamontować normalną pompę z serwem. Szczegółów poszukaj na jeeporgu.
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

Hinek pisze:Tam jest elektryczna pompa hamulcowa. Trzeba to wszystko wywalić i zamontować normalną pompę z serwem.

Pompa od zj, korektor od zj, wywalić wszystko w ciul, na tył dać tarcze/zaciski/jarzma/szpilki ( też z zj ) i masz hamulce.
bębny to można robić 5 razy do roku jak się lata tylko w terenie....

Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
Dzięki za podpowiedzi . Znalazłem ciekawy felieton na temat naprawy tej pompy
.http://www.jeep.org.pl/forum/archive/in ... 18404.html
.http://www.jeep.org.pl/forum/archive/in ... 18404.html
..Patrol 3.3 TD intercooler+5 cm
Jak nie wywalilem na zlom to mam gdzies cale takie ustrojstwo, zadzwonie Ci jutro jak znajde.Toper pisze:Witam , mam pytanie odnośnie pompy podciśnienia w XJ z 1990 r . Pompa włącza się cyklicznie co 2 sekundy przez cały czas po włączeniu zapłonu , od pewnego czasu zaczął się lać płyn hamulcowy z czegoś co jest tam zamontowane i przypomina czujnik z otworami a na nim jest guma . Czy takie ustrojstwo można kupić ? chodzi o ten czujnik .
Pozdro
sj 425 606468554