Wtryski
Moderator: Mroczny
Wtryski
Leje mi ktorys wtrysk benzyny. Da sie wyczaic jakims sposobem, ktory to bez wyjmowania, czy mus wydlubywac wszystkie i sprawdzac ?
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Re: Wtryski
Po kolorze świecy np... ?
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- Misiek Cypr
-
Jak masz termometr zdalny/laser/infrared to po temperaturze wydechu. Będzie inna jakies 50 stopni, albo więcej.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ale ja wiem, ze wtrysk leje, nie wiem tylko ktory i sie zapytowuje czy jakos moge go namierzyc bez zdejmowania.
- Misiek Cypr
-
W ZJ cie, to bym po kolei fajki ze swiec zdejmowal. Ta swieca, która nie spowoduje zachwiania silnika, bo i tak się chwieje, to będzie ten wtrysk.
A po czym poznajesz, ze wtrysk leje?
Nie pamiętam jak jestw 4.7, nigdy mu się nie przygladalem. Ale moze sa wtyczki na wtryskach poszczególnych, coby poodpinac?
Ten myk ze swiecami tez pokaze, który gar.
A po czym poznajesz, ze wtrysk leje?
Nie pamiętam jak jestw 4.7, nigdy mu się nie przygladalem. Ale moze sa wtyczki na wtryskach poszczególnych, coby poodpinac?
Ten myk ze swiecami tez pokaze, który gar.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Jak cieply i postoi tak z godzinke to ciezko odpalic, musze pokrecic gnoja pare razy. Posprawdzalem czujniki walau, walka, swiece nowe, pompa paliwa daje 3.5 atm wiec tez dobra, parownik gazu sprawdzony nie puszcza gazu. Zostaly wtryski.
Wczoraj mu wyjalem przekaznik pompy, wypalilem paliwo z listwy i za godzinke wrocilem odpalic, odpalil na dotyk. Takie proby zrobilem dwie w ciagu dnia. Dzis wpadlem na pomysl, zeby sprawdzic jeszcze inaczej. To znaczy wcislem na listwie zaworek, cisnienie spadlo, tr9che paliwka scieklo. Po godzinie odpala na dotyk, wiec mam pewnosc, ze to wtrysk leje.
Z rana jak zimny odpala bez zadnych problemow. Jak ten simson, co odpala najlepiej w polsce.
https://m.youtube.com/watch?v=BG_YAtYvBmw

Wczoraj mu wyjalem przekaznik pompy, wypalilem paliwo z listwy i za godzinke wrocilem odpalic, odpalil na dotyk. Takie proby zrobilem dwie w ciagu dnia. Dzis wpadlem na pomysl, zeby sprawdzic jeszcze inaczej. To znaczy wcislem na listwie zaworek, cisnienie spadlo, tr9che paliwka scieklo. Po godzinie odpala na dotyk, wiec mam pewnosc, ze to wtrysk leje.
Z rana jak zimny odpala bez zadnych problemow. Jak ten simson, co odpala najlepiej w polsce.
https://m.youtube.com/watch?v=BG_YAtYvBmw