Jeep Grand Cherokee z silnikiem 5,2 l - zagazowany
Moderator: Mroczny
Jeep Grand Cherokee z silnikiem 5,2 l - zagazowany
Witam w Nowym Roku
Panowie jaka jest Wasza opinia na temat Jeepa Grand Cherokee z silnikiem 5,2 litra oczywiście z instalacją gazową. Ile on w rzeczywistości zużywa gazu?
Czy ten silnik dobrze kręci się na tego rodzaju paliwie? Bardzo proszę o uwagi w tym temacie.
Panowie jaka jest Wasza opinia na temat Jeepa Grand Cherokee z silnikiem 5,2 litra oczywiście z instalacją gazową. Ile on w rzeczywistości zużywa gazu?
Czy ten silnik dobrze kręci się na tego rodzaju paliwie? Bardzo proszę o uwagi w tym temacie.
Mirek
Nie mam Granda ale proponuje lekture forum
http:www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=9338
i zdaje się jest im dalej tym wiecej.
vl
http:www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=9338
i zdaje się jest im dalej tym wiecej.
vl
Re: Jeep Grand Cherokee z silnikiem 5,2 l - zagazowany
Tyle ile mu nalejeszMirek Kal pisze:Witam w Nowym Roku

Jest to wybitnie oszczędna jednostka napędowa

A tak naprawde to poczytaj se starsze posty - po to są - było

XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber
GG 3814878
GG 3814878
opinia? zajebista... choruje na to auto i licze, ze niebawem takowego zakupie...Mirek Kal pisze:Panowie jaka jest Wasza opinia na temat Jeepa Grand Cherokee z silnikiem 5,2 litra oczywiście z instalacją gazową.
Nie odpowiem Ci empirycznie bo jeszcze nie mialem okazji tego sprawdzic, ale robiac wczesniejszy rekonesans i tu na forum i w rzeczywistosci to wychodzi, ze na dobrej instalce (sekwencji) w miescie w granicach 20 litrow.. a na trasie w granicach 15-16...Ile on w rzeczywistości zużywa gazu?
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT
Max pisze:opinia? zajebista... choruje na to auto i licze, ze niebawem takowego zakupie...Mirek Kal pisze:Panowie jaka jest Wasza opinia na temat Jeepa Grand Cherokee z silnikiem 5,2 litra oczywiście z instalacją gazową.Nie odpowiem Ci empirycznie bo jeszcze nie mialem okazji tego sprawdzic, ale robiac wczesniejszy rekonesans i tu na forum i w rzeczywistosci to wychodzi, ze na dobrej instalce (sekwencji) w miescie w granicach 20 litrow.. a na trasie w granicach 15-16...Ile on w rzeczywistości zużywa gazu?
Oj te 15-16 to trzeba naprawde tak delikatnie z gazem ze niewiem.

Normalnie trasa 20, miasto 25 przy dobrej instalce gazowej.
Ta fura to weznie i 35l benzyny zimą po miescie

15 to naprawde spokojna jazda tak max do 120WJ Jeep pisze:Nie, no 18 w trasie to dużo. Nie powinien przekroczyć 15 i to naprawdę przy jeździe typu ucieczka przed radiowozem na ciasnej, zatłoczonej drodze.
Oprócz kabelków warto sprawić dobre świece, i aparat zapłonowy, że nie wspomnę o innych szczegółach.
a jesli chodzi o swiece,kable,itp.to wszytko co bylo moza mam nowe
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"

instalka to prince 4 gen. nie wiem jakie wtryski nie wiem jaki sterownik ale moge to przeczytac jesli gdzies beda jakies cechy wybite
firma ta robila juz wiele takich aut z wielkimi silnikami i miali kilka nastaw od wlasnie takiego i mamy wgrana juz chyba 3czy nawet 4 wersje ale zawsze jaest tak samo
wiem ze jakies syganly z sondy sa brane ale dokladnie nie wiem o co tam chodzi
klime uzywam a owszem bo po to jest
szybru nie mam a szyby mam najczesciej zamkniete
a opony to normalne AT
firma ta robila juz wiele takich aut z wielkimi silnikami i miali kilka nastaw od wlasnie takiego i mamy wgrana juz chyba 3czy nawet 4 wersje ale zawsze jaest tak samo
wiem ze jakies syganly z sondy sa brane ale dokladnie nie wiem o co tam chodzi
klime uzywam a owszem bo po to jest

szybru nie mam a szyby mam najczesciej zamkniete

Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe

jak moja instalke regulowali to gosciu mial taki programik, trzymal tylko gaz na jakies 2500 obrotow i niby sie ustawial potem wystkakiwal koniec instyalkacji na monitorze i koniec ustawiania.Niewiem czy to tsk sie ribi??
Znowu gosciu ktory tam zakladal do wranglera ma spalanie gazu 1:1 jak na benzynie.
Znowu gosciu ktory tam zakladal do wranglera ma spalanie gazu 1:1 jak na benzynie.