Witam mój Wj 4,7

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Kamiloo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Witam mój Wj 4,7

Post autor: Kamiloo » wt wrz 12, 2017 6:59 pm

Witajcie jestem tu nowy ale ma kilka nurkujących mnie pytan.
Mam takie o to pytanie czy wasze Wj 4,7 biorą olej nie kopci niebieskim dymem ale zaowarzylem ze znika mi olej po przejechaniu około 1000 km brakuje mi około 250 mil nie wiem czy to dużo ale do niedawna wszystkie samochody które miałem nie brały deka oleju.
Kolejne pytanie czy ktoś z forumowiczow stosował ceramizera do uszczelnienia silnika.
I co jeszcze myślicieli o tym żeby zamiast tlumnika zastosować dwie rury przelotowe gdyż teraz brzmi według mnie tak troszkę bezpłciowo nie jak V8 jest strasznie cichy a chodzi mi o typowy bolgot V8.
Proszę o wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi lub sugestje. Paozdrawiam Kamil.

almar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Witam mój Wj 4,7

Post autor: almar » wt wrz 12, 2017 7:27 pm

Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na www.jeep.org.pl jest tam dział WJ poczytaj.
4.7 bierze trochę oleju 250 jest jeszcze akceptowalnie, wydechu proponuję coś z magnaflow pooglądaj na Youtube jak to wygląda i brzmi. Chcesz grzmot pomyśl o flowmasterze. Gratulują zakupu. Ceramizer bardziej pozytywnie wpływa na jedwabiste brzmienie, zmniejsza opory, pozytywnie wpływa na popychacze zaworowe. Środek stosowany w jeepach, doczytasz. Najważniejszy jednak jest odpowiedni olej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”