Mam pytanie jak w temacie. Czy w WJ i KJ znajdę na seryjnym wyposażeniu uchwyty ISOFIX na tylnej kanapie. Mam zamiar kupić któryś z nich (choć ja wolę XJ, ale żona

Moderator: Mroczny
W KJ ojca z 2006r jest. I pewnie te ostatnie roczniki miały ISOFIXA. Ewentualnie wersja wyposażenia miała znaczenie.adamsmaster pisze: ↑pt lis 01, 2019 5:23 pm. Czy w WJ i KJ znajdę na seryjnym wyposażeniu uchwyty ISOFIX na tylnej kanapie.
... i daje zerowe bezpieczeństwo przy uderzeniach bocznych, nie neguję, awaryjnie super sprawa, ale na dłuższą metę do auta na co dzień się w mojej ocenie nie nadaje.
Nie wyobrażam sobie dzieciaka 30 kg w foteliku. W ogóle 5 pkt pasy bezpieczeństwa, choć faktycznie bezpieczne, to wyjątkowo niewygodna opcja podróżowania. Sam jeździsz w kubłach i szelkach? To teraz pomyśl jak się czuje ruchliwy bardziej od Ciebie dzieciak. Może do 100 km ma to sens, ale w długiej trasie to jakaś specyficzna forma tortur. Zakładam, że wykluczamy stosowanie leków uspokajających na czas podróży.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości