Koło zapasowe na tył
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Koło zapasowe na tył
Przejrzałem całe forum i tak naprawdę nic konkretnego nie znalazłem w temacie koła zapasowego na tył. Bagażnik czasami jest mi potrzebny w autku (np. załadować dzika), a koło plus butla zajmują ponad połowę jego powierzchni. Muszę ten zapas wywalić na klapę z tyłu. POMOCY!!!
Kto, gdzie i za ile może takie cudo wykonać lub sprzedać?
Kto, gdzie i za ile może takie cudo wykonać lub sprzedać?
ZJ `97 5,2 litre V8, zagazowany
widziałem bardzo ładnego pipka z takim bagażnikiem w wawie ale niestety było to w czasie jazdy i nie mogłem podpytać... ale miał też sidepipe'y
nie bardzo wiem jakby to miało wyglądać, być może tam gdzie robią orurowania ale podejrzewam, że będzie cholernie drogie...
ja nie wożę koła ze sobą, może kiedyś bedę żałował ale jakbym je włożył to wogóle by nie było bagażnika tak jak mówisz... może wyjściem jest mała dojazdówka?? chyba najtańszy koszt 

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
na gieldzie forum jest ladny kaymann 
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... ile_o=25na
cena juz nie taka ladna, ale jak twierdzi wlasciciel to dal za niego prawie 5000 pln

http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... ile_o=25na
cena juz nie taka ladna, ale jak twierdzi wlasciciel to dal za niego prawie 5000 pln

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
uu, ZJ ma chyba nawet mniejszy bagażnik, tak na oko jak porównywaliśmy, to z butlą to faktycznie bieda. Jeśli faktycznie potrzebujesz całej przestrzeni bagażnika sporadycznie, to bym się zastanowił nad relingiem, nie tylną klapą bo wq. by mnie odsuwanie koła co otwieranie klapy, wydaje mi się że to odsunięte koło dodatkowo bardzo by przeszkadzało w załadunku/wyładunku, z górki by się zamykało, podczas jazdy zasłaniało kawał najczęściej używanego kawałka szyby.
Na tego dzika to najlepiej lawetę pożyczyć .
Niska jest , najazdy ma i wciągareczka na korbę się może trafić .
Nie tylko dzika ale i nołplisa czy nosorożca załadujesz bez problemu .
A tak poważnie to jakiś czas temu ktoś sprzedawał taki uczwyt do granda na allegro . Nie wiem czy opis aukcji jeszcze nie został usunięty , ale jakbyś pogrzebał w "zakończonych" to jest szansa , że jeszcze to znajdziesz .

Niska jest , najazdy ma i wciągareczka na korbę się może trafić .
Nie tylko dzika ale i nołplisa czy nosorożca załadujesz bez problemu .

A tak poważnie to jakiś czas temu ktoś sprzedawał taki uczwyt do granda na allegro . Nie wiem czy opis aukcji jeszcze nie został usunięty , ale jakbyś pogrzebał w "zakończonych" to jest szansa , że jeszcze to znajdziesz .

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
Wprawdzie nie widzialem tego na wlasne oczy, ale kolega mowil mi, ze jego ojciec ma z tylu UAZa wlasnie rozkladana polke z rur, przeznaczona do przewozu zwierza wszelakiego. Moze to bylo by rozwiazanie dla Ciebie?
Zalety: dzika wozisz rzadziej niz kolo zapasowe, dzik moze w srodku bardziej nabrudzic
Zalety: dzika wozisz rzadziej niz kolo zapasowe, dzik moze w srodku bardziej nabrudzic

Pozdrawiam - Daniel (kiedyś YJ '91 2,5l, w planach co innego...)
Dorabia w Otrębusach.Pomijając cenę tego zderzaka, to jest on do XJ-ta, a ja mam ZJ-ta. Ciekawe czy ktoś robi samoróbki.
Jak zrobili zderzaki do gallopera to trudno je odróżnić od oryginalnych plastików. http://www.serwis4x4.pl
pzdr
Artur
CJ7'79, ZJ'93, Firebird '82
tel 0514 950 344
CJ7'79, ZJ'93, Firebird '82
tel 0514 950 344
A rozmowa o tej polce wyniknela jak zastanawialismy sie do czego moze sluzyc polka zamontowana z tylu we Wronglu. Nie mam jak wstawic zdjecia, to zmienilem chwilowo avatar, zeby ja uwidocznic. Jakby kolko schowac do srodka, to mniejszy zwierz spokojnie by sie zmiescil.
Pozdrawiam - Daniel (kiedyś YJ '91 2,5l, w planach co innego...)
Znajdź sobie w dziale warsztaty namiar na Darecki serwis w Wawie - Darek dla paru znajomych robił takie mocowania - może Tobie się uda namówić go na robotę, a jak nie to przynajmniej może pokaże Ci jak to robił dla swoich klientów.
Wiem, że obecnie nie specjalnie ma czas na wykonywanie takich rzeczy - ale próbuj - kto szuka nie błądzi - możesz powołać się na mnie - Wojtek od srebrnego granda.
mel
Wiem, że obecnie nie specjalnie ma czas na wykonywanie takich rzeczy - ale próbuj - kto szuka nie błądzi - możesz powołać się na mnie - Wojtek od srebrnego granda.
mel
Jeep YJ na Patrol GR, Toyota LC, Star
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki