Z tego co sie kiedys dowiadywalem to pare zeczy pamietam...
nadmieniam ze wszystko to gdzies kiedys uslyszalem lub przeczytalem - u siebie "jeszcze" nie stosowalem ... z malymi wyjatkami
a mianowicie ....
miarki olejowe - maja uszczelnienia na oring... nalezy dac grubsze coby na wcisk wchodzily - to wody nie puszcza....
na stronie Gojeep jest patent na odpowietrzniki skrzyni...inny niz oryginal... nie wiem o co loto ...
wazna sprawa to wisco wentylatora.....jak z zalaczonym(cieplym bimetalem) wiskiem do wody sie wjedzie to roznie bywa - tnie wode jak noz rzeznika ale do czasu

!! dlatego popularne wsrod "nurkow" sa elektryki zamiast wisco
posprawdzac i ewentualnie przesmarowac smarem silikonowym wszystkie przelotki gumowe z zewnatrz do kabiny... kable, linki itp
zaslepka w podlodze pod nogami pasazera tez lubi sie poluzowac....
kompy to chyba jak najwyzej trzeba przeniesc, ale gdzie to .... ij dont nolll
kable - te oryginalne sa przystosowane - maja dluga gume ktora nachodzi gleboko na swiece i na konektory kopulki wiec problemu nie powinno byc - ja zawsze profilaktycznie daje troche smaru teflonowego wlasnie na H2O i po to zeby latwo sciagnac
koniecznie zrobic dziury odplywowe w progach, zalac wszystko valvolinem lub innym badziewiem do profili zamknietych ....
powiekszyc (lub wykonac) otwory odplywowe w drzwiach, tylnych wnekach (nadkolach) - zeby zaby nie plywaly po czasie...
...uszczelnic lampy kierunki i dod. refrektory... u siebie mam na silikon i daje rade
wiecej nie pamietam...jak sobie przypomne to dam znac....

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...