dla czego mosty maja odpowietrzenie?
Moderator: Mroczny
- szablewski
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
jak w temacie
w terenowych jest a w osobowkach nie ma. po co to jest?
full-size-jeep-80
hehe a miałem zadać to samo pytanie, żebyście wiedzieli ile ja się dziś nagłówkowałem skąd się wziął taki jeden wężyk ucięty w okolicach filtra powietrza... rozebrałem dolot sprawdziłem gdzie to idzie właziłem pod samochód aż w końcu znalazłem że wychodzi z przedniego mostu

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
- Bogdan 4x4
-
Re: dla czego mosty maja odpowietrzenie?
pyt: dla czego tobie urosłoszablewski pisze:jak w temacie

odp: zebyj se ćiśnienie spuścił

w aucie podobnie, tyle że okazji do podniesienia ciśnienia mniej...
Wsio można szto nie można, tolko z wolna i astarożna
- Discotheque
-
Dobrze ze nie zaciagales geba dla testu. Znam typa ktory w AUDI pod samochodem znalazl wezyk do niczego. Patrzal patrzal i nic nie wypatrzyl wiec dmuchnal i nic, wiec pociagnal.Kosa pisze:hehe a miałem zadać to samo pytanie, żebyście wiedzieli ile ja się dziś nagłówkowałem skąd się wziął taki jeden wężyk ucięty w okolicach filtra powietrza... rozebrałem dolot sprawdziłem gdzie to idzie właziłem pod samochód aż w końcu znalazłem że wychodzi z przedniego mostu![]()
![]()
![]()
A to bylo odpowietrzenie akumulatora

Ale karetka zapierniczala po chodnikach

no nie ja tylko odpalałem samochoda w celu sprawdzić czy nic nie dmucha ani wciągaDiscotheque pisze:Dobrze ze nie zaciagales geba dla testu. Znam typa ktory w AUDI pod samochodem znalazl wezyk do niczego. Patrzal patrzal i nic nie wypatrzyl wiec dmuchnal i nic, wiec pociagnal.Kosa pisze:hehe a miałem zadać to samo pytanie, żebyście wiedzieli ile ja się dziś nagłówkowałem skąd się wziął taki jeden wężyk ucięty w okolicach filtra powietrza... rozebrałem dolot sprawdziłem gdzie to idzie właziłem pod samochód aż w końcu znalazłem że wychodzi z przedniego mostu![]()
![]()
![]()
A to bylo odpowietrzenie akumulatora
Ale karetka zapierniczala po chodnikach

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
- Discotheque
-
To ja po ostatnio po powrocie od mechanika zauwazylem, ze mam te odpowietrzenia posciagane. Uprzejmy pan mechanik wiedzac ze lubie potaplac auto w blocie mi je poodpinal liczac ze mu w przyszlosci wpadnie dodatkowa robota! Patrzcie na rece mechaniorom bo jedna rzecz naprawiaja, a druga pieprza. Kolejny serwis w Krakowie spalony...
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
intruz pisze:To ja po ostatnio po powrocie od mechanika zauwazylem, ze mam te odpowietrzenia posciagane. Uprzejmy pan mechanik wiedzac ze lubie potaplac auto w blocie mi je poodpinal liczac ze mu w przyszlosci wpadnie dodatkowa robota! Patrzcie na rece mechaniorom bo jedna rzecz naprawiaja, a druga pieprza. Kolejny serwis w Krakowie spalony...
Za takie numery to powinien być dosłownie spalony

Chociaż aż się wierzyć nie chce w takie skurwysyństwo .
Może same pospadały - one to bardzo lubią.
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
- Mechatronik
- jestem tu nowy...
To ja też podam fajny przykład...W poprzednim Jeepie pan "mechanik" zaadoptował krzyżaki półosi od VW LT-ka, w sumie średnica ta sama, tylko długość nie ta i zabezpieczenia nie podeszły
Można by to ponoć wyważyc i by grało...ale pan "mechanik" osiowość krzyżaka ustawił w łapkach i pięknie pospawał miseczki od zewnątrz. Niestety po włączeniu napędu jeep wibrował jakby przód chciał sie urwać, więc pan znawca zdjął pneumatykę z dyfra, tym samym odłączając całkiem przód. Była wiosna, więc doszedł do wniosku, że do zimy nie będę używał przedniego napędu...
A ja się cieszyłem, że tak cicho chodzi po zapięciu przodu 

Przepraszam że odświeżam stary temat bo nie chce zakładać nowego i mam pytanie.
Nie mogę zlokalizować odpowietrzenia mostu we Wranglerze 97r.
Wymieniam właśnie to co było w środku za miast oleju na nowy olej i chciał bym przedłużyć odpowietrzenie tak by wody nie zasysał już nigdy więcej.
Problem w tym że na cholerę ciężką nie mogę ani w przednim ani w tylnym zlokalizować żadnego odpowietrzenia.
Jest to możliwe by go tam nie było? Choć nie wydaje mi się żeby to było prawdopodobne...
Proszę o rychłą i rzeczową odpowiedź
Nie mogę zlokalizować odpowietrzenia mostu we Wranglerze 97r.
Wymieniam właśnie to co było w środku za miast oleju na nowy olej i chciał bym przedłużyć odpowietrzenie tak by wody nie zasysał już nigdy więcej.
Problem w tym że na cholerę ciężką nie mogę ani w przednim ani w tylnym zlokalizować żadnego odpowietrzenia.
Jest to możliwe by go tam nie było? Choć nie wydaje mi się żeby to było prawdopodobne...
Proszę o rychłą i rzeczową odpowiedź

FON 666 131 133
Prawdopodobnie we wranglu są tak jak w grandzie, czyli z tyłu na trójniku hamulców (odpowietrznik wydaje się być przewodem hamulcowym, nie daj się zwieść
), z przodu bodaj na lewej pochwie. MUSZĄ być, więc znajdziesz napewno, jak się poprzyglądasz 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006