czy ktos przerabial cherokee-go albo granda z 4.0 na diesla?
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
czy ktos przerabial cherokee-go albo granda z 4.0 na diesla?
czy ktos to cwiczyl? czy mozna do automatu zalozyc inny silnik, czy jest to mozliwe i ekonomicznie uzasadnione?
sprzedalem king caba i bladze bo nie wiem co kupic. mam chec cos poprzerabiac
sprzedalem king caba i bladze bo nie wiem co kupic. mam chec cos poprzerabiac
na moje to utrudnianie sobie life'u. Koszty duże problemy też ( skrzynia, bo z tego co wiem to w dezlu automatu nie ma,osadzenie motoru itp). Upoluj sobie ślicznego XJ z VM pod machą , najlepiej z Francji ( tam ich najwięcej) i będziesz miał cacy auto...
Tako rzecze Wuja Dobra Rada 76, bo Pierwszy to Bociek jest niekwestionowanie

Tako rzecze Wuja Dobra Rada 76, bo Pierwszy to Bociek jest niekwestionowanie

G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
-
- jestem tu nowy...
tak,ale.....
najlepsze sa wbenzynie i najtansze,roznica w cherokeem to 2000e nadplty za diesla, a w grandzie to 4000e, benzyna ma skory, klime itp, a diesle to pustaki
Re: tak,ale.....
to ja mam jakiegoś dziwnego diesla: klima, elektryka 4 okien, luster, abs, poduszka, alu, hak, kompas, termometr, podświetlane owiewki słoneczne ...adam biccars pisze:najlepsze sa wbenzynie i najtansze,roznica w cherokeem to 2000e nadplty za diesla, a w grandzie to 4000e, benzyna ma skory, klime itp, a diesle to pustaki
Re: tak,ale.....
sama elita takim Panie jezdzi elitaelita pisze:to ja mam jakiegoś dziwnego diesla: klima, elektryka 4 okien, luster, abs, poduszka, alu, hak, kompas, termometr, podświetlane owiewki słoneczne ...adam biccars pisze:najlepsze sa wbenzynie i najtansze,roznica w cherokeem to 2000e nadplty za diesla, a w grandzie to 4000e, benzyna ma skory, klime itp, a diesle to pustaki

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
Hmmm hcesz dobrego diesla - załóż 2.9TD od Sprintera - to szatan nie silnik. Właśnie wkładaliśmy takowy do G i była obawa czy sobie poradzi... nieuzasadniona jak się okazuje. Ma taką turbinę, że spadają od ciśnienia przewody IC. A przynajmiej nie miałbyś jakiejś zasranej butli w bagażniku.
Pozostaje pytanie o opłacalność ekonomiczną takowej operacji bo ręczę, że każdy silnik da się zestawić z każdą skrzynią biegów ale rachunek ek. jest bezlitosny.
Pozostaje pytanie o opłacalność ekonomiczną takowej operacji bo ręczę, że każdy silnik da się zestawić z każdą skrzynią biegów ale rachunek ek. jest bezlitosny.
Można wiele zamotać. Praktycznie (jak już było wspominane) da się spiąć każdy silnik z każdą skrzsynią. Robiłem takie zmoty swego czasu ale nie w XJ. Silnik od Sprintera to rzeczywiście dobrzy przeszczep. Można także pomyśleć o pięciocylindrówce od LT - też nieźle sobie radzą te silniki. Chyba że starego 6 cylindrowca od LT - najmocniejszy miał 120KM (turbo, IC).
Wszystko zalezy od tego co chcesz osiągnąć. Gdybys napisał więcej to można by lepiej rozpoznać temat.
Wszystko zalezy od tego co chcesz osiągnąć. Gdybys napisał więcej to można by lepiej rozpoznać temat.
XJ LTD 4.0 '90
- lesio jeep
-
-
- jestem tu nowy...
tak,wszystko ok.ale.....
wiem, ze nikt nie powie ile pali 4.0 gazu, bo nikt nie wie, albo nie chce powiedziec, bo ciagle slysze 15 gazu, a tyle to palil mi 4.0 ale benzyny na autosrtadzie,max 130km/h, pozatym nienawidze silnikow benzynowych, jezdze cale zycie dieslem i nie chce innego,.
Z innej beczki , powiedzcie , bo nie mialem okazji podejzec, czy skrzynia w grandzie jest zintegrowana z przednim mostem ,czy jest osobno? czy idzie wywalic automata i wlozyc manuala?
a z papierkami nie ma problemu w nowym dowodzie nie ma zmianki czy to diesel czy benzyna i nie ma nr. silnika, a najlepiej wpisac jak w przypadku mercedesa w umowie marke silnika jako chraysler-daimler i nie potrzeba zadnego specjalistycznego przegladu, ja to cwiczylem,robi sie zwykly przeglad za 30 zl i wydziale komunikacji mowi sie ze nie zostaly dokonane zmiany konstrukcyjne. a najlepiej to zalozyc i jezdzic,tak jest najlepiej
Z innej beczki , powiedzcie , bo nie mialem okazji podejzec, czy skrzynia w grandzie jest zintegrowana z przednim mostem ,czy jest osobno? czy idzie wywalic automata i wlozyc manuala?
a z papierkami nie ma problemu w nowym dowodzie nie ma zmianki czy to diesel czy benzyna i nie ma nr. silnika, a najlepiej wpisac jak w przypadku mercedesa w umowie marke silnika jako chraysler-daimler i nie potrzeba zadnego specjalistycznego przegladu, ja to cwiczylem,robi sie zwykly przeglad za 30 zl i wydziale komunikacji mowi sie ze nie zostaly dokonane zmiany konstrukcyjne. a najlepiej to zalozyc i jezdzic,tak jest najlepiej
Re: tak,wszystko ok.ale.....
wiem, ze nikt nie powie ile pali 4.0 gazu, bo nikt nie wie, albo nie chce powiedziec, bo ciagle slysze 15 gazu, a tyle to palil mi 4.0 ale benzyny na autosrtadzie,max 130km/h, pozatym nienawidze silnikow benzynowych, jezdze cale zycie dieslem i nie chce innego,.
1.bylo wiele razy pisane z tym ze rozpietosc wynikow byla przeogromna hahaha
2.wszystko osobno
3.no alw w karcie pojazdu juz wszystko masz wpisane
[/quote]
1.bylo wiele razy pisane z tym ze rozpietosc wynikow byla przeogromna hahaha
2.wszystko osobno

3.no alw w karcie pojazdu juz wszystko masz wpisane
[/quote]
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

-
- jestem tu nowy...
- Ryszard Giedrojć
-
-
- jestem tu nowy...
a moze wrangler, sam nie wiem co kupic, najpierw, myslalem o japoncu, ale granda z pelnym wypasem mozna kupic za 2000euro! ale mam na oku wranglera, jak jest tam razwiazane czy tez przedni most jest odzielnie od skrzyni? chodzi o wersje 2,5, nigdy nie mialem wranglera, tak w jednym zdaniu, co o nim sadzicie, o silnik nie pytam, awaryjne aut czy nie? sorry ze ciagle pytam, ale kto pyta nie traci 

-
- jestem tu nowy...
dla niedowiarkow. http://www.mobile.de/SIDnYsIxj4WnFyIAps ... 1170628219&
tez jest taki bez napedu http://www.mobile.de/SIDVu0fyp7uxJwrFn4 ... 1177634785&
itp itd. http://www.mobile.de/SIDVu0fyp7uxJwrFn4 ... 1177634785&
tez jest taki bez napedu http://www.mobile.de/SIDVu0fyp7uxJwrFn4 ... 1177634785&
itp itd. http://www.mobile.de/SIDVu0fyp7uxJwrFn4 ... 1177634785&
Händler:adam biccars pisze:dla niedowiarkow. http://www.mobile.de/SIDnYsIxj4WnFyIAps ... 1170628219&
FM-Automobile Fehim Mustafic

[...]
Motorschaden

Beschreibung:adam biccars pisze: tez jest taki bez napedu http://www.mobile.de/SIDVu0fyp7uxJwrFn4 ... 1177634785&
Hablamos Espanol!

Nie, no ja Cię proszę... Czy te oferty wyglądają na geszeft roku ?

Ostatnio zmieniony czw sie 18, 2005 9:36 pm przez misman, łącznie zmieniany 1 raz.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...