co nowego w LPG?
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
co nowego w LPG?
XXX
Ostatnio zmieniony pn sie 29, 2005 12:47 pm przez adam biccars, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: co nowego w LPG?
Tak - teraz palą po 35ladam biccars pisze: pamietam mojego kolege, mial takiego w 1996 roku i po zalozeniu gazu ciagle jezdzil na regulacje i ciagle cos strzelalo,jak nie przegazowal po odpaleniu, to podnosil maske i zakladal wieczko od ssacego,palil 25l gazu, czy cos sie od tego czasu zmienilo?

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
-
- jestem tu nowy...
Popatrz dokładnie po forum, prawie wszyscy mają gaz i żyją (właśnie dla tego nie umarli z głodu, łącznie ze mną). Podaj skąd jesteś to i dobry warsztat w okolicy ci ktoś poleci. Zakładaj. A jak kumpel miał jakiś szajs założony to tak bywa. Ja jeżdze już chyba ze 12lat na gazie mam już 4 auto z gazem i jest ok.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
zmienilem, bo nie wszyscy wiedza o co chodzi
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2005 8:42 pm przez adam biccars, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz problemy z gazem w 5.2 maja zazwyczaj Ci, ktorzy nie zalozyli sekwencji tylko zwykla instalke i to w dodatku po cienich kosztach u najtanszego gazownika. Do 5.2 V8 powinno sie zalozyc sekwencje u dobrego gazownika, bo wtedy to dziala bez zarzutu... Jesli chcesz jechac w Polske to moge Ci polecic dwa zaklady, gdzie wiem, ze Ci dobrze zrobia...
W Łodzi, w Nagazie - cena niestety 7700 PLN
W Piotrkowie, tam gdzie ja zakladalem - 4700 PLN.
Jakbys potrzebowal szczegolow to moge podeslac.
W Łodzi, w Nagazie - cena niestety 7700 PLN
W Piotrkowie, tam gdzie ja zakladalem - 4700 PLN.
Jakbys potrzebowal szczegolow to moge podeslac.
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT
Re: co nowego w LPG?
Weź żesz użyj opcji szukaj i prześledź sobie moją walkę z gazem opisywałem tutaj dokłądnie wszystko od początku nawet we własnym topicu ,,Witam", myślę, ze to dość obszerne kompendium wiedzyadam biccars pisze:Nareszcie kupilem granda,mysle ze dobrze 1993 Limited 190tyskm,5.2 w bardzo dobrym stanie, jedynie cos stuka przy maxymalnym skrecie, ale nie zawsze. dalem 1500e (wiem nie wierzycie). Ale zostaje problem co wlac zeby jechac? myslalem o zalozeniu diesla, ale efekt pracy tego silnika jest taki piekny, ze sie zastanawiam, myslalem caly czas o zakupieniu takiego z padnietym silnikiem i wtedy byloby po sprawie, ale wpadl mi w rece z super stanie za 3/4ceny.
pamietam mojego kolege, mial takiego w 1996 roku i po zalozeniu gazu ciagle jezdzil na regulacje i ciagle cos strzelalo,jak nie przegazowal po odpaleniu, to podnosil maske i zakladal wieczko od ssacego,palil 25l gazu, czy cos sie od tego czasu zmienilo? moze da rade jezdzic na gazie,wiem ze tu jest duzo wypowiedzi na temat LPG, ale w wiekszosci dotyczy 4l i ciagle cos sie zmienia.
Jak to jest teraz minelo prawie 10 lat ico? warto zalozyc ten gaz czy nie i zakladac diesla? czy mozna zalozyc sekwencje do 5.2?

IMO tylko sekwencja
Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
ale z czym przegial? i wlasciwie kto?adam biccars pisze:ps. nie na temat- zobaczcie jacy ludzie sa dziwni, lekko przegial?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C472066
i to samo ale w oryginale-- http://www.mobile.de/SIDHHH21XZOX3MyOHS ... 1178190284&
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Moze chodzi o to, ze zostalo napisane o kontroli trakcji jaka rzekomo ten pojazd posiadaPeecet pisze:ja tez nie rozumiem, co ma być dziwnego w tych dwóch ogloszeniachdanielpoz pisze:wiec sprzedawca w Polsce ma go tez w ofercie i zna jego cene zbycia w Niemczech
nadal nic mnie nie dziwi

'00 XJ LIMITED
Stosujac sie do wzoruadam biccars pisze: spalanie srednio:..................
nie musze nic robic/musze ciagle cos robic co..........
sadze ze jest to dobre rozwiazanie/nie polecam.................
dzieki

Spalanie srednio 18l LPG - 70% miasto / 30% trasa
Jak jezdze stricte po miescie, duzo korkow, co chwila staje, odpalam to i 25l LPG, a jak lece po trasie to schodze do jakis 15-16l LPG. Srednio wychodzi mi ok tych 18l, gdyz jezdze sporo po miescie, a wieczorami kawalek za miasto...
Nic nie trzeba robic tylko lac gazik i jezdzic dlatego tez moge z czystm sumienie polecic.
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT
No i przebieg o 8 tys mniejszy w polscewof pisze:Moze chodzi o to, ze zostalo napisane o kontroli trakcji jaka rzekomo ten pojazd posiadaPeecet pisze:ja tez nie rozumiem, co ma być dziwnego w tych dwóch ogloszeniachdanielpoz pisze:wiec sprzedawca w Polsce ma go tez w ofercie i zna jego cene zbycia w Niemczech
nadal nic mnie nie dziwi
-----------------------------------------
Patrol GR Y61 2,8
Patrol GR Y61 2,8
-
- jestem tu nowy...
No to co ? Towar jest wart tyle, ile ktoś inny jest skłonny za niego zapłacić. To są nieubłagane prawa wolnego rynkuadam biccars pisze:to nie chodzi o to. zobaczcie na marze, ponad 4tys zl i to jeszcze gra w otwarte karty

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."