Jesli tak ,to moze ktos wie ile to kosztuje i gdzie mozna to zrobic.
Siedze na tym forum od paru dni i wiem ze jestescie fachowcami,wiec pewnie cos poradzicie.......CO

Bede wdzieczny za wszystko[/b][/i]
Moderator: Mroczny
Obawiam się, że nie sądzę. W przeliczeniu LPG+benzyna (rozruch) na dyzla to wychodzi jakieś max 8 - 9 l. gnojówki (legalnej, w moim cyklu trasa/miasto 70/30 ca. ). Bo ja wiem, czy to tak znacząco taniej.. ?PIRAT pisze: A jesli chodzi o tego turbodiesla,to sprawa jest bardziej skomplikowana.Moja kobitka mowi o oszczednosciach itd.....prawda jest tez taka ze 4.0 to raczej w eksploatacji chyba duzo drozej wychodzi.Nawet z gazem![]()
Przestań słuchać kobity i spokojnie sie zastanów. Nie wiem jak jest teraz , ale jak ja bywałem na wyspach to płaciłem taka sama cene za litr benzyny i ON. VM w tej budzie tez wcale nie jest taki oszczedny, za to przy naprawach duuuuu...żo droższy od 4.0. moja rada kupić 4.0PIRAT pisze:... kobitka mowi o oszczednosciach itd.....prawda jest tez taka ze 4.0 to raczej w eksploatacji chyba duzo drozej wychodzi.Nawet z gazem![]()
Jezdzilem juz paroma osobowkami z dieslem i jakos nie bylo strasznie- choc czasem pod pedalem brakowalo-TO FAKT.Na poczatek mojej terenowej przygody mysle ze bedzie git![]()
Jeszcze raz dzieki za szbka reakcje i prosze o jakies szczegoly jesli to mozliwe.
POCZATKUJACY
Osobiście nie mam nic przeciwko dieslom, nawet miałem kilka i z chęcią bym się przesiadł na jakiegoś wieeelkiego (4l. albo coś koło tego) diesla. Tyle, że przy obecnych cenach paliw nie jest to uzasadnione ekonomicznie. "Gnojówka" jak to "gnojówka", takie samo określenie jak "śmierdziuch" na przykładJONY B pisze: prosze dajcie spokuj takim powiedzeniom ''gnojowka'
bo to nie ladnie> nikt wam nie mowi ze w benzyniakach trzeba ciagle wymieniac swiece i kable, bo strzela albo 40 na sto pali
Roznica taka - czy placisz akcyze czy nie.Stiopa pisze:A co to za ró¿nica czy na mienie czy nie ? Przecie¿ Niemcy to nie Ameryka .
![]()
pierwsza zasada diesla: pompa wtryskowa jest dwa razy zywotniejsza od silnika( oczywiscie jezeli sa wymieniane filtry, i nie dolewa sie spirytusu itp)Miskiller pisze:wiekszosc "ropniakow" jest nie ekologiczna...i przy pewnym przebiegu remont pompy wtryskowej jest drozszy niz remont silnika... a benzynowy silnik pojedzie na lpg, spirytusie, gazie ziemnym i drzewnym a diesel ? olej z biedronki i on...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość