ciezkie zapalanie
Moderator: Mroczny
ciezkie zapalanie
temperatura spadla do 5 stopni i moj rydwan strasznie ciezko dzisiaj odpalil. Wlasciwie pokazal mi, ze odpala z laski i tylko dzisiaj. ciezko, krztuszac sie.
Co moze byc nie tak? Akulutar nowy, ladowanie prawidlowe, jakies tam uplywy akumulatora (A) prawidlowe.
Co moze byc nie tak? Akulutar nowy, ladowanie prawidlowe, jakies tam uplywy akumulatora (A) prawidlowe.
Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl
-
-
- Kontaktowanie:
Re: ciezkie zapalanie
pRZEWODY I ŚWIECE TRZA SPRAWIĆ NOWE MOŻE MAŁO PALIWA BYŁO I KIPSKIE JAKIEŚqubus pisze:temperatura spadla do 5 stopni i moj rydwan strasznie ciezko dzisiaj odpalil. Wlasciwie pokazal mi, ze odpala z laski i tylko dzisiaj. ciezko, krztuszac sie.

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
także się podepnę bo coś dziwnego się u mnie zaczeło dziać... dziś drugi raz w przeciągu dwóch tygodni zdażyło mi się że peep mi zapalił i zgasł odrazu
wiec ja go znowu a on znowu zgasł
za to jak go zapaliłem i trzymałem na gazie to nie gasł ale jak pusciłem ga to znowu zgasł i tak z 6 razy i dopiero zapalił i pracował ( to sytuacja z pierwszego razu) a dziś musiałem zrobić tak że zapaliłem wcisnąłem gaz żeby miał te 1300 obrotów i szybciutko przeżuciłem na wsteczny żeby ruszył ( tak wiem nie powinieniem ale mi sie śpiezyło
) no i jak już ruszył to nie gasł. Dzieje sie to tylko na maksymalnie wyziębionym silniku... o szo chozi??

za to jak go zapaliłem i trzymałem na gazie to nie gasł ale jak pusciłem ga to znowu zgasł i tak z 6 razy i dopiero zapalił i pracował ( to sytuacja z pierwszego razu) a dziś musiałem zrobić tak że zapaliłem wcisnąłem gaz żeby miał te 1300 obrotów i szybciutko przeżuciłem na wsteczny żeby ruszył ( tak wiem nie powinieniem ale mi sie śpiezyło

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
ile lejecie tego denaturatu?
kabelki i swiece nowe. ja stawiam jeszcze na umierajacy rozrusznik. Albo pobrudzony czy cos podobnego. Jak jest zimno to mu ciezej sie obudzic, bo jak bryka rozgrzana to idzie od razu.
kabelki i swiece nowe. ja stawiam jeszcze na umierajacy rozrusznik. Albo pobrudzony czy cos podobnego. Jak jest zimno to mu ciezej sie obudzic, bo jak bryka rozgrzana to idzie od razu.
Patrol GR Y60 Long
Pewnie paliwko nie teges,ale co do dykty to proponuje dodatek do paliwa
- miesza się z wodą
- czyści przy okazji wtryski
Ale jak juz się na dykte chcecie uprzeć, to mozna spokojnie wlewać 1 litr na 10 litrów paliwka, zresztą co do tych naszych silniczków to on wszystko pochłonie, nawet wybuchowe siki
- miesza się z wodą
- czyści przy okazji wtryski
Ale jak juz się na dykte chcecie uprzeć, to mozna spokojnie wlewać 1 litr na 10 litrów paliwka, zresztą co do tych naszych silniczków to on wszystko pochłonie, nawet wybuchowe siki

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Powiem tak:
Silniczek krokowy jest prawie nowy
( ma pół roku) i nie bardzo są to typowe objawy dla niego gdyż jak jest ciepły to mu się to nie dzieje...
Dodatek STP do czyszczenia wtrysków taki czerwony już ze 4 czy 5 dni temu wlałem... wahę mam z ukrainy dlatego jest prawdopodobne że może woda się wytrąciła... a nic tak dobrze nie ,,usuwa" wody jak dykta
komputerek dzisiaj przetrenuje
kable leżą już w bagażniku zmienię za 500 km ale to jest problem zdecydowanie benzynowy moim zdaniem
tak jakby pompa paliwa nie dawała rady polać tyle benzynki żeby odpalił i utrzymał obroty 
Silniczek krokowy jest prawie nowy

Dodatek STP do czyszczenia wtrysków taki czerwony już ze 4 czy 5 dni temu wlałem... wahę mam z ukrainy dlatego jest prawdopodobne że może woda się wytrąciła... a nic tak dobrze nie ,,usuwa" wody jak dykta

komputerek dzisiaj przetrenuje

kable leżą już w bagażniku zmienię za 500 km ale to jest problem zdecydowanie benzynowy moim zdaniem

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
Ja mam czasem tak, ze zimny silnik odpala na benie i jak wskoczy mi do 1800 rpm to sie gaz wlacza i wtedy silnik gasnie (choc nei zawsze).Kosa pisze:co gaz? ja odpalam na benie
Tylko nie wiem czemu gaz sie wlacza na zimno, skoro w kompie mam ustawione 50 stopni na prelaczenie
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

mam jedno i drugie ..teoretycnie 1800 rpm przy temp min. 50 stopni, ale czasami..rzadko.. przelacza sie na gaz zaraz po zimnym starcieKosa pisze:może powinieneś zmienić w programie żeby przełączanie nie było zależne od obrotów tylko od temperatury??
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie