Identyfikacja XJ
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Identyfikacja XJ
Cześć
Jestem jeszcze młody (duchem) i wpadłem na genialny pomysł kupna jeep'a.Interesuje mnie cheeroke z lat 93'-96'. Chciałbym 4 litrowego ale z manualną skrzynią biegów.Czy to dobry wybór ?.Czy lepszy automat.Osobiście nigdy nie jeżdziłem automatem.Proszę o podanie miejsc identyfikacji numerów nadwozia,silnika,ramy.
Jestem jeszcze młody (duchem) i wpadłem na genialny pomysł kupna jeep'a.Interesuje mnie cheeroke z lat 93'-96'. Chciałbym 4 litrowego ale z manualną skrzynią biegów.Czy to dobry wybór ?.Czy lepszy automat.Osobiście nigdy nie jeżdziłem automatem.Proszę o podanie miejsc identyfikacji numerów nadwozia,silnika,ramy.
Od dwoch miesiecy jezdze takim jeepem i sobie chwale. Wersja z manualem jest zwawsza i oszczedniejsza od automatu. Biegi wchodza jak w maslo, sprzeglo nie szarpie- ogolnie wszystko jest tak jak powinno. Ale niektorzy twierdza, ze w teren lepszy automat...Nr vin jest pod szyba na tablicy rozdzielczej po stronie kierowcy oraz pod maska na przegrodzie tez po stronie kierowcy. Powinna tez byc naklejka na drzwiach kierowcy przy zamku. A Nr silnika juz nie jest wymagany...
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
nie zamienilbym na inny niz 4L HO + AW4 Jezdzenie to przyjenosc. Teraz jak mam pojechac kangurem zony to chory jestem... pomijajac efekty audiowizualne jak zapomne ze trzeba zmieniac biegi recznie 
Przestawilem sie na jazde z automatem prawie natychmiast, choc moje poprzednie przygody z automatami do milych nie nalezaly. W XJcie nie mialem wogole efektu lewej nogi.

Przestawilem sie na jazde z automatem prawie natychmiast, choc moje poprzednie przygody z automatami do milych nie nalezaly. W XJcie nie mialem wogole efektu lewej nogi.
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

XJ 4.0 z automatem to filozofia a nie styl jazdysolt pisze:nie zamienilbym na inny niz 4L HO + AW4 Jezdzenie to przyjenosc. Teraz jak mam pojechac kangurem zony to chory jestem... pomijajac efekty audiowizualne jak zapomne ze trzeba zmieniac biegi recznie

rośniemy w górę.. powoli, ale jednak...

Ja miałemsolt pisze: Przestawilem sie na jazde z automatem prawie natychmiast, choc moje poprzednie przygody z automatami do milych nie nalezaly. W XJcie nie mialem wogole efektu lewej nogi.

Chłopaki, nie dorabiajcie ideologii do Jeep'a

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
automat.. bez dwóch zdań.. miałem kiedyś manuala więc mam porównanie, wierz mi amerykanie nie potrafią robić manuala
z samą skrzynią problemu nie było, siadł wysprzęglik.. no i na ogół w terenie jak się jakoś dziwnie zaparkowało to nie zawsze można było bieg wkleszczyć.. ale to tylko moje zdanie 

Dodge RAM 3500 5.9 Cummins 

Hhehehehe.... no AW4 hamerykanska to raczej nie jest http://www.aisin.com/profile/history/sheriff pisze:automat.. bez dwóch zdań.. miałem kiedyś manuala więc mam porównanie, wierz mi amerykanie nie potrafią robić manualaz samą skrzynią problemu nie było, siadł wysprzęglik.. no i na ogół w terenie jak się jakoś dziwnie zaparkowało to nie zawsze można było bieg wkleszczyć.. ale to tylko moje zdanie
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

Może dlatego jest jedna z lepiej działajacych rzeczy w tym samochodziesolt pisze:Hhehehehe.... no AW4 hamerykanska to raczej nie jest http://www.aisin.com/profile/history/sheriff pisze:automat.. bez dwóch zdań.. miałem kiedyś manuala więc mam porównanie, wierz mi amerykanie nie potrafią robić manualaz samą skrzynią problemu nie było, siadł wysprzęglik.. no i na ogół w terenie jak się jakoś dziwnie zaparkowało to nie zawsze można było bieg wkleszczyć.. ale to tylko moje zdanie

"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413
XJ'93 4.0HO, Sj413
A ja rozrusznik mam "Mitsubishi Motors"sheriff pisze:zdziwiła mnie trochę aluminiowa tabliczka "made in japan".. ale jak mówie, skrzynia okay tylko wysprzęglik mi padł a reszta to pewnie wina cięgieł i poduszek po silnikiem i skrzynią.. po wymianie już było lepiej choć i tak czasem nie dało się w terenie jedynki załadować

Kiedyś jak byłem młody i jeszcze nie uświadomiony to mówiłem że automat jest dla małpy. Jakże się myliłem
, a jeśli chodzi o ten właśnie samochodzik to już sama przyjemność i oczywiście połączenie z tym silniczkiem, poprostu poezja. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
-
- jestem tu nowy...
Identyfikacja XJ
Ok. dzieki za automat ,wiem już chyba wszystko.Jeszcze jedno małe " ale "
Ile to naprawdę pali benzynki i ewentualnie (choć jestem przeciwny nie do końca) Gazu.Proszę Pochwalcie się rekordem zużycia.(miasto/trasa)

Ile to naprawdę pali benzynki i ewentualnie (choć jestem przeciwny nie do końca) Gazu.Proszę Pochwalcie się rekordem zużycia.(miasto/trasa)
Re: Identyfikacja XJ
Było już wiele razy, poszukaj. Spali tyle, ile wlejeszsalco pisze:Ok. dzieki za automat ,wiem już chyba wszystko.Jeszcze jedno małe " ale "![]()

Re: Identyfikacja XJ
Wszystko zalezy od ciebiesalco pisze:Ok. dzieki za automat ,wiem już chyba wszystko.Jeszcze jedno małe " ale "![]()

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
Nie wiem jak to jest Panowie, ale my plec meska to chyba tak mamy: na pytania:
ile Ci syf pali - podajemy 4 litry mniej
ile jedzie - 20km/h wiecej
ile kosztowal - 2.000zl wiecej
jakiego masz dlugiego - 5 cm wicej
ehhhh... a wiec bez sciemy panowie: 18miato/13 trasa, max 170, cena 1000funtow, i dlugosc: ehhhh bedzie ze 12cm

pozdro
ile Ci syf pali - podajemy 4 litry mniej
ile jedzie - 20km/h wiecej
ile kosztowal - 2.000zl wiecej
jakiego masz dlugiego - 5 cm wicej
ehhhh... a wiec bez sciemy panowie: 18miato/13 trasa, max 170, cena 1000funtow, i dlugosc: ehhhh bedzie ze 12cm

pozdro