JAK TO JEST Z TYMI OPONAMI
Moderator: Mroczny
JAK TO JEST Z TYMI OPONAMI
Witam pytanie mam takie , jaka jest wytrzym. opon np. BF MT . Jeśli naprzykład pojadę sobie na nich 400 km po czarnym czy od razu stracą ze 2mm bieżnika, czy tego typu opony są tylko do terenu, czy jest straszny jazgot w aucie, czy trzęsie sie kierownica itd.a i jeszcze jedno czy w przypadku jednak w większosci jazdy po czarnym trzeba je będzie po 30 tyś km wymienić.Pozdrawiam
SYNKU LATAJ NISKO I POWOLI,GRAND CH V8 5.2 OCZYWIŚCIE CZARNY!
- Pawelec
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Opony MT jak wskazuje na to ich nazwa stworzono do jazdy po błotnistym terenie i tam spisują się najlepipej. Do jazdy po asfalcie służą inne opony.
Nie bardzo rozumiem dlaczego myślisz o takich oponach chcąc jeździć po czarnym.
Jak chcesz od czasu do czasu wjechać w błotko to kup ATeki.
Ale oczywiście wybór należy do Ciebie...
Nie bardzo rozumiem dlaczego myślisz o takich oponach chcąc jeździć po czarnym.
Jak chcesz od czasu do czasu wjechać w błotko to kup ATeki.
Ale oczywiście wybór należy do Ciebie...
"Skorpion",
ZJ '95 5,2 2" BFG 31"AT,
ZJ '95 5,2 2" BFG 31"AT,
Teoretycznie co do przeznaczenia opon MT w teren to OK ale ... co impreze wymieniac? moze wozic drugi zestaw kompletu felga opona ? Wszystko to malo praktyczne, kosztowne i uciazliwe. Jezdze juz drugim samochodem na MT-kach na codzien.
Zuzycie (przebiegi 25 tys i 10 tys km) praktycznie niwielkie (raczej nie zauwazylem) Jedyna wada zima faktycznie jazda raczej z najwyzsza uwaga to znaczy pomalutku. Chyba, ze samochodem tym mamy kosmiczne przebiegi po asfalcie to zmienia postac rzeczy.
Zuzycie (przebiegi 25 tys i 10 tys km) praktycznie niwielkie (raczej nie zauwazylem) Jedyna wada zima faktycznie jazda raczej z najwyzsza uwaga to znaczy pomalutku. Chyba, ze samochodem tym mamy kosmiczne przebiegi po asfalcie to zmienia postac rzeczy.
MT nie są dobre na cały rok ,zwłaszcza na zimę raczej się nie nadają.krism pisze:MT ki sa dobre na caly rok tylko jak mokro to mozna niechcacy masakry nie uniknac. sa jeszcze MT-R drogowe MT ale to tez ta sama zabawa.
na codzien jak duzo jezdzisz mozna znalezc fajne AT i na turystyke tez pojedziesz
A o MT-R drogowych MT to ja nie słyszałam........

Ja mam swoje już będzie ponad 50 kkm, i stan bdb - a dużo po czarnym jeżdżę. Głośność niestety tuż na granicy przyzwoitości, zwłaszcza powyżej 80 km/hmichals pisze:ja mam swoje tak ze 35 tys kilosow i sa tak szacuje do polowy zdarte(przod wiecej tyl mniej)
A glosno to jest i nie ma co ukrywac. No ale czego mozna oczekiwac od wranglera? Moze mialby jeszcze elektryczne siedzenia posiadac?

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- dark_zdzich
BARDZO DOBRE OPONY DO PIPA

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76031266
moze se kupicie pipowcy
co tam lift co tam mosty za słabe bardzo dobre opony do pipa

moze se kupicie pipowcy

co tam lift co tam mosty za słabe bardzo dobre opony do pipa

Pain is temporary, pride is forever
- dark_zdzich
jaaasnekrism pisze:MT ki sa dobre na caly rok tylko jak mokro to mozna niechcacy masakry nie uniknac. sa jeszcze MT-R drogowe MT ale to tez ta sama zabawa.
na codzien jak duzo jezdzisz mozna znalezc fajne AT i na turystyke tez pojedziesz

eeeech

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
ymm akademicka dyskusjakrism pisze:moje doswiadczenia z MTR pomimo zalet nie najlepsze w na mokrych koleinach mi w nich wrangler lata moze w dluzszych autkach to mniejszy problem, ale to dobra oponka na jazde i dojazd do terenu, na codzien (snieg) nie polecam

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Re: JAK TO JEST Z TYMI OPONAMI
zeby bylo konkrtenieJAZZPILOT pisze:Witam pytanie mam takie , jaka jest wytrzym. opon np. BF MT . Jeśli naprzykład pojadę sobie na nich 400 km po czarnym czy od razu stracą ze 2mm bieżnika, czy tego typu opony są tylko do terenu, czy jest straszny jazgot w aucie, czy trzęsie sie kierownica itd.a i jeszcze jedno czy w przypadku jednak w większosci jazdy po czarnym trzeba je będzie po 30 tyś km wymienić.Pozdrawiam

nie, nie stracisz 2 mm bieznika po 400 km w zadnej oponie MT ...to nie simex
nie, nie sa to tylko opony do terenu ...
nie , nie ma strasznego jazgotu w aucie ...trzeba pamietac o przekladaniu opon w aucie bo terenuffki zabkuja opony i to wyzabkowanie tak chuczy ..
nie, przy tym samym wymiarze opon co fabryka przewidzila po zalozeniu opon MT nie odczujesz trzesienia na kierownicy .....jak zalozysz duzo wieksze opony a nie masz amorka ukladu kierowniczego to montaz takowego rozwiaze ten problem
nie, nie trzeba bedzie wymieniac ich po 30 tys...z reguly straczaja na 50 tys i wiecej ....
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Re: JAK TO JEST Z TYMI OPONAMI
Się zgadzam.Eskapada pisze:zeby bylo konkrtenieJAZZPILOT pisze:Witam pytanie mam takie , jaka jest wytrzym. opon np. BF MT . Jeśli naprzykład pojadę sobie na nich 400 km po czarnym czy od razu stracą ze 2mm bieżnika, czy tego typu opony są tylko do terenu, czy jest straszny jazgot w aucie, czy trzęsie sie kierownica itd.a i jeszcze jedno czy w przypadku jednak w większosci jazdy po czarnym trzeba je będzie po 30 tyś km wymienić.Pozdrawiam![]()
nie, nie stracisz 2 mm bieznika po 400 km w zadnej oponie MT ...to nie simex
nie, nie sa to tylko opony do terenu ...
nie , nie ma strasznego jazgotu w aucie ...trzeba pamietac o przekladaniu opon w aucie bo terenuffki zabkuja opony i to wyzabkowanie tak chuczy ..
nie, przy tym samym wymiarze opon co fabryka przewidzila po zalozeniu opon MT nie odczujesz trzesienia na kierownicy .....jak zalozysz duzo wieksze opony a nie masz amorka ukladu kierowniczego to montaz takowego rozwiaze ten problem
nie, nie trzeba bedzie wymieniac ich po 30 tys...z reguly straczaja na 50 tys i wiecej ....
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Mhm... Zużyte siakieś...dark_zdzich pisze:BARDZO DOBRE OPONY DO PIPA![]()
![]()
moze se kupicie pipowcy![]()
co tam lift co tam mosty za słabe bardzo dobre opony do pipa![]()

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...