jeep nie odpala a diabeł chyba tkwi w WA4
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
jeep nie odpala a diabeł chyba tkwi w WA4
wiem juz ze zdarza sie to kilku osobom przy skrzyni AW4 mianowicie chodzi mo o zjawisko nie odpalania silnika na "P" parkingu dopiero jak porusza sie wajcha do pprzodu i do tylu to cos sie dzieje.. do tej pory robilem tak ze lewa reka trzymałem kluczyk na rozruchu a prawa ruszalem wajcha.. a teraz pojawil sie problem.nawet jak ruszam tą wajcha (szarpie) przez dluższy czas to auto nie odpala potrzebuje onan naprawde duso czasu zeby odpalić az w koncuu w ogole nie odpali..
Wyorazam sobie ze jest tam w skrzyni jakiś czujnik indykcyjny lub poprostu styk ktory mogl sie wytrzeć lub cos podobnego.. czy ktoś wie gdzie szukać tego czujnika? a moze reguuje sie to linką ?
jesli juz ktos to rozpracowal to prosze o pomoc
Pozdro Adam Młody
Wyorazam sobie ze jest tam w skrzyni jakiś czujnik indykcyjny lub poprostu styk ktory mogl sie wytrzeć lub cos podobnego.. czy ktoś wie gdzie szukać tego czujnika? a moze reguuje sie to linką ?
Pozdro Adam Młody
Adam Młody
Cherokee 4.0L 1990r. Limited
50km na zachod od Poznania
Cherokee 4.0L 1990r. Limited
50km na zachod od Poznania
tu masz...bylo o tym wczoraj i 100 razy w ciagu roku ...

naprawdę zachęcam do korzystania z opcji SZUKAJ
to wszystko już było...

naprawdę zachęcam do korzystania z opcji SZUKAJ

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
Daj spokój.. na tym forum użycie tej opcji traci sens - cała cenna baza wiedzy jest systematycznie podkasowywanaXJeep pisze:tu masz...bylo o tym wczoraj i 100 razy w ciagu roku ...![]()
naprawdę zachęcam do korzystania z opcji SZUKAJto wszystko już było...
![]()

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
no ta....misman pisze: Daj spokój.. na tym forum użycie tej opcji traci sens - cała cenna baza wiedzy jest systematycznie podkasowywana, więc nie krzycz na kolegę

PYTAJ wiec wasc o co chcesz...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
-
-
- Kontaktowanie:
Re: jeep nie odpala a diabeł chyba tkwi w WA4
Witam miałem taki sam problem ale wystarczy wyregulować przełaćznik przy manetce zmiany biegów na dole oczywiście albo przełączyć na N i też zapaliAdam Młody pisze:wiem juz ze zdarza sie to kilku osobom przy skrzyni AW4 mianowicie chodzi mo o zjawisko nie odpalania silnika na "P" parkingu dopiero jak porusza sie wajcha do pprzodu i do tylu to cos sie dzieje.. do tej pory robilem tak ze lewa reka trzymałem kluczyk na rozruchu a prawa ruszalem wajcha.. a teraz pojawil sie problem.nawet jak ruszam tą wajcha (szarpie) przez dluższy czas to auto nie odpala potrzebuje onan naprawde duso czasu zeby odpalić az w koncuu w ogole nie odpali..
Pozdro Adam Młody

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Mi sie zdarzyla inna rzecz, ktora chyba tez ma ze skrzynia zawiazek. Po postoju na mrozie zarza sie, ze juz jak wlacze zaplon (nie start) zaczyna krecic rozrusznik i kreci jeszce jakis czas (dluzszy). Przestaje jak przelacze na R, ale czasem jak przechodze na N->D bywa, ze dochodzi zgrzyt jakby rozrusznik zawadzil i kolo zamachowe. Nie wiem gdzei teraz szukac dziru, moze stacyjka? Bo on odpala juz na "ON"...za nim przekrece do "Start"
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

-
-
- Kontaktowanie:
może być stacyjka bo to jest taka dziwna kostka mam taka jeżeli będzie potrzebna to daj znaćsolt pisze:Mi sie zdarzyla inna rzecz, ktora chyba tez ma ze skrzynia zawiazek. Po postoju na mrozie zarza sie, ze juz jak wlacze zaplon (nie start) zaczyna krecic rozrusznik i kreci jeszce jakis czas (dluzszy). Przestaje jak przelacze na R, ale czasem jak przechodze na N->D bywa, ze dochodzi zgrzyt jakby rozrusznik zawadzil i kolo zamachowe. Nie wiem gdzei teraz szukac dziru, moze stacyjka? Bo on odpala juz na "ON"...za nim przekrece do "Start"

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
ale mam refleksAdam Lewandowski pisze:może być stacyjka bo to jest taka dziwna kostka mam taka jeżeli będzie potrzebna to daj znaćsolt pisze:Mi sie zdarzyla inna rzecz, ktora chyba tez ma ze skrzynia zawiazek. Po postoju na mrozie zarza sie, ze juz jak wlacze zaplon (nie start) zaczyna krecic rozrusznik i kreci jeszce jakis czas (dluzszy). Przestaje jak przelacze na R, ale czasem jak przechodze na N->D bywa, ze dochodzi zgrzyt jakby rozrusznik zawadzil i kolo zamachowe. Nie wiem gdzei teraz szukac dziru, moze stacyjka? Bo on odpala juz na "ON"...za nim przekrece do "Start"

Masz ta stacyjke jeszcio? Co bys za nia chcial?
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

- lesio jeep
-
solt pisze:Mi sie zdarzyla inna rzecz, ktora chyba tez ma ze skrzynia zawiazek. Po postoju na mrozie zarza sie, ze juz jak wlacze zaplon (nie start) zaczyna krecic rozrusznik i kreci jeszce jakis czas (dluzszy). Przestaje jak przelacze na R, ale czasem jak przechodze na N->D bywa, ze dochodzi zgrzyt jakby rozrusznik zawadzil i kolo zamachowe. Nie wiem gdzei teraz szukac dziru, moze stacyjka? Bo on odpala juz na "ON"...za nim przekrece do "Start"
Kod: Zaznacz cały
pierwszy
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- lesio jeep
-
widze i przyznaje ze rozrusznik wzieli z Boscha a nie z Opla,
zreszta tak jak w VM tesz mialem ten problem bo wlaczyl mi sie przy 140
i zadzialal jak pradnica defektowany przekaznik rockwel USA
mialem duzo szczescia ze naprawilem to po kosztach
jednak jak byla w XJ elektronika francuska to sie niezdazalo
zreszta tak jak w VM tesz mialem ten problem bo wlaczyl mi sie przy 140
i zadzialal jak pradnica defektowany przekaznik rockwel USA
mialem duzo szczescia ze naprawilem to po kosztach

jednak jak byla w XJ elektronika francuska to sie niezdazalo
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?