temp. oleju
Moderator: Mroczny
- laurent
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
temp. oleju
Przede wszystkim muszę się Wam pochwalić:
sprawdziłem ZJ na płycie (a bałem się straszliwie o wynik) i zrobiłem przegląd stanu techn.
i tylko tyle wyszło:
Auto proste, nie walnięte, silentbloki przód tył. panhard, klocki i tarcze przód do wymiany.i jeszcze jakieś drobiazgi.
(możecie podac orientacyjny koszt?)
Przed wymianą oleju wskazówka temp stała pionowo i tylko przy początku jazdy wychylała się o 1 kreskę potem wracała.
Teraz jak stoi np. na światłach to jest pionowo, jak ruszam jest cały czas o kreskę dalej.
to normalne?
myślałem, że będę wierny szwedzkiej marce na V na zawsze i co?
zmieniam zdanie powoli.
javascript:emoticon(':-?')
pozdrawiam
Cherookie ZJ sprowadzony świeżo z switzerlandu
170000 km
sprawdziłem ZJ na płycie (a bałem się straszliwie o wynik) i zrobiłem przegląd stanu techn.
i tylko tyle wyszło:
Auto proste, nie walnięte, silentbloki przód tył. panhard, klocki i tarcze przód do wymiany.i jeszcze jakieś drobiazgi.
(możecie podac orientacyjny koszt?)
Przed wymianą oleju wskazówka temp stała pionowo i tylko przy początku jazdy wychylała się o 1 kreskę potem wracała.
Teraz jak stoi np. na światłach to jest pionowo, jak ruszam jest cały czas o kreskę dalej.
to normalne?
myślałem, że będę wierny szwedzkiej marce na V na zawsze i co?
zmieniam zdanie powoli.
pozdrawiam
Cherookie ZJ sprowadzony świeżo z switzerlandu
170000 km
Witaj - tarcze - 100 i trochę za szt. klocki też w podobnej cenie czyli w okolicy 450 zł powinieneś się wyrobić z przodem. Jakie silentbloki? masz wywalone wachacze, czy sworznie góra/dół? no i co niby się stało z drążkiem?
Lepiej będzie jak powiesz gdzie robiłeś ten przegląd - może będzie łatwiej potwierdzić czy diagnoza była słusznie postawiona.
Co do wskazówki temperatury - to moja stoi przed połową i oprócz extremu w lecie to generalnie nigdy faluje z lewa do prawa.
Sprawdź/ wymień płyn chłodzący, zobacz jego poziom w zbiorniczku wyrównawczym, a na koniec sprawdź termostat - w razie co to ten ostatni kosztuje koło 35 zł (czy jakoś tak)
Jutro sprawdzę co tam pisze mądra książka nt temperatury - może jak masz wer europa to trochę inaczej masz zeskalowany licznik - a tak btw to temp masz w celsjuszach?
Lepiej będzie jak powiesz gdzie robiłeś ten przegląd - może będzie łatwiej potwierdzić czy diagnoza była słusznie postawiona.
Co do wskazówki temperatury - to moja stoi przed połową i oprócz extremu w lecie to generalnie nigdy faluje z lewa do prawa.
Sprawdź/ wymień płyn chłodzący, zobacz jego poziom w zbiorniczku wyrównawczym, a na koniec sprawdź termostat - w razie co to ten ostatni kosztuje koło 35 zł (czy jakoś tak)
Jutro sprawdzę co tam pisze mądra książka nt temperatury - może jak masz wer europa to trochę inaczej masz zeskalowany licznik - a tak btw to temp masz w celsjuszach?
Jeep YJ na Patrol GR, Toyota LC, Star
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Silentbloki w wahaczach- po okolo 50 zeta za sztuke, drazek panharda to juz wiekszy wydatek - pewnie ze 300-400 zl, ale on sie w zasadzie nie psuje
- moze jest skrzywiony?
A co ma olej do temperatury?
Moze chodzi ci o wskaznik cisnienia oleju? Po dodaniu gazu ma prawo sie wychylic w prawo... 

A co ma olej do temperatury?

XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
A gdzie robiłeś ?Kasprol pisze:a ja zrobiłem regenaracje drazka zobaczymy ile wytrzyma a koszt duzo mniejszy![]()
![]()
'90/91 XJ 2.1TD Limited
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
No o tym pamiętam, że mi mówiłeśintruz pisze:regeneruja na Centralnej , naprzeciwko skretu z Nowohuckiej do M1. Skret w druga brame w prawo za garazami...

'90/91 XJ 2.1TD Limited
Odpowiem za Kasprola- pewnie sie nie obrazi- regenerowal w miejscowosci Gaj ( z reszta tez tam bylem i pytalem), tuz przy zakopiance- gosc ma warsztat gdzie regeneruje galki, sworznie, koncowki itp. Mi krzyknal 130 zl, ale daje roczna gwarancje na robote...
- Karol STWA
- jestem tu nowy...
[quote="Karol STWA"]a tak wogule jesli o wnetrze jeepa chodzi to co to jest
umiejscowione przy dachu z ciemna szybka nie wiem czy tam ma sie cos wyswietlac bo u mnie nic tam nie świta
chyba ze to jest czujka od centralnego
[/quote]
Xj-y nie mialy komputera! Jesli przy tej szybce sa przyciski, to to jest wyswietlacz kompasu i termometru. Jesli nie ma przyciskow- czujka centralnego z pilotem.
umiejscowione przy dachu z ciemna szybka nie wiem czy tam ma sie cos wyswietlac bo u mnie nic tam nie świta

Xj-y nie mialy komputera! Jesli przy tej szybce sa przyciski, to to jest wyswietlacz kompasu i termometru. Jesli nie ma przyciskow- czujka centralnego z pilotem.