Wrescie mialem czasu troche na swojego jeepa
Moderator: Mroczny
Wrescie mialem czasu troche na swojego jeepa
Na poczatek troche wykonczylem zderzak. Zaluje ze koncowek nie zrobilem bardziej na skos zeby do swiatelek nie dochodzily, no ale mowi sie trudno.
Wygialem rownierz dolna czesc "bramki" na wieszak do opony.
Wygialem rownierz dolna czesc "bramki" na wieszak do opony.
97XJ Sport podniesiony o ~5.5" z 33" BFG AT's, z wieloma innymi modyfikacjami.
Husaria 4x4
Husaria 4x4
Oslonki? To sa stalowe "pudelka" ze swiatelkami co zrobilem zeby zastapic latwo tluczace sie plastikowemalin pisze:Fajne osłonki na światełka, nie widziałem takichMasz takich więcej

Husaria 4x4
Husaria 4x4
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Z Rusty's?kejtar pisze:Oslonki? To sa stalowe "pudelka" ze swiatelkami co zrobilem zeby zastapic latwo tluczace sie plastikowemalin pisze:Fajne osłonki na światełka, nie widziałem takichMasz takich więcej
Voytek
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com
www.run4x4fun.com
moomoojeep pisze:Z Rusty's?kejtar pisze:Oslonki? To sa stalowe "pudelka" ze swiatelkami co zrobilem zeby zastapic latwo tluczace sie plastikowemalin pisze:Fajne osłonki na światełka, nie widziałem takichMasz takich więcej
Husaria 4x4
Husaria 4x4
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Sorki nie doczytalem ze sam zrobiles. Wdocznie klimat tego kraju negatywnie wplywa na moj wzrok
A jak sam zrobiles to ty zdolny magik jestes
Zrobisz mi takie??? Please 

Voytek
www.run4x4fun.com
www.run4x4fun.com
Potrzebne jest imadlo, stal, spawarka i cos do ciecia stali: jak sie dobrze do tego zabierzesz to w jeden do dwoch dni skonczyszmoomoojeep pisze:Sorki nie doczytalem ze sam zrobiles. Wdocznie klimat tego kraju negatywnie wplywa na moj wzrokA jak sam zrobiles to ty zdolny magik jestes
Zrobisz mi takie??? Please

Husaria 4x4
Husaria 4x4
bartosiak pisze:Rusty's jest podobny

Husaria 4x4
Husaria 4x4
no to sie roznia nawet dosc duzo bo ja ksztalt karoserii staralem sie utrzymacbartosiak pisze:Nie chodzi o wygląd tylko o pomysł i realizacje

Husaria 4x4
Husaria 4x4

Jutro bede wyginal gorna czesc i spawal i moze jak dobrze pojdzie powiesze wreszcie na zewnatrz opone

Husaria 4x4
Husaria 4x4
Kejtar a podczas jazdy nie telepie to się za bardzo?
Ja miałem kiedyś podobny patent tylko mocowany do budy(pod lampami) i dużo niżej koło.Telepało się to tak że strach było z asfaltu zjechać.
Myslę ze powinieneś w wierzchołku tego trójkąta dospawać coś z kawałkiem gumy tak aby po zmknięciu opierało się to o klapę powyżej szyby.Długość tego "dystansu" powinna być tak dobrana żeby zamykało się z oporem a całość po zamknięciu był napięta.
Zresztą nie wiem, być może Twoja konstrukcja jest na tyle sztywna a zawiasy tak pasowne że całość będzie ok.
Napisz jak się to mocowanie sprawuje w praktyce.
pzdr.
Ja miałem kiedyś podobny patent tylko mocowany do budy(pod lampami) i dużo niżej koło.Telepało się to tak że strach było z asfaltu zjechać.
Myslę ze powinieneś w wierzchołku tego trójkąta dospawać coś z kawałkiem gumy tak aby po zmknięciu opierało się to o klapę powyżej szyby.Długość tego "dystansu" powinna być tak dobrana żeby zamykało się z oporem a całość po zamknięciu był napięta.
Zresztą nie wiem, być może Twoja konstrukcja jest na tyle sztywna a zawiasy tak pasowne że całość będzie ok.
Napisz jak się to mocowanie sprawuje w praktyce.
pzdr.
Siedzi wysoko zeby przy stromych podejsciach nie jezdzic nim po ziemi.intruz pisze:a czemu to tak wysoko zamontowane? Przeciez podwyzsza teraz srodek ciezkosci.
ODPADLA!!!! zrobila sie jakas taka dziwna (chyba od slonca) i odpadla! Mam nastepna do naklejenia ale chce poczekac az wykoncze umocowanie kola i kanistra itd zanim nakleje (nie chce jej zaslonic przypadkiem)PS: kto zdarl Ci peelke z klapy?
Husaria 4x4
Husaria 4x4
quote]
Mam nastepna do naklejenia ale chce poczekac az wykoncze umocowanie kola i kanistra itd zanim nakleje (nie chce jej zaslonic przypadkiem)[/quote]
A to sie chwali! Bardzo mi sie podoba ten zwyczaj z naklejaniem PL-ki na samochodach w Stanach! Sam naklejalem na motocyklach. Wynikaly z tego czasem fajne sytuacje i milo jest spotkac czasem oklejone auto rodaka w trasie!!
Mam nastepna do naklejenia ale chce poczekac az wykoncze umocowanie kola i kanistra itd zanim nakleje (nie chce jej zaslonic przypadkiem)[/quote]
A to sie chwali! Bardzo mi sie podoba ten zwyczaj z naklejaniem PL-ki na samochodach w Stanach! Sam naklejalem na motocyklach. Wynikaly z tego czasem fajne sytuacje i milo jest spotkac czasem oklejone auto rodaka w trasie!!
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
jak sie ma i prawe i lewe to nie trzeba nic widziec przez srodekPrzemekslaw pisze:To przez wsteczne lusterko raczej nic nie zobaczysza przepisy jak sie maja do tego ?
Nie zebym zrzędził, ale podoba mi sie to i ciekawi czy prawo nie ma nic przeciwko
![]()
Husaria 4x4
Husaria 4x4