Wysiadła konsola centralna w Grandzie ZJ '93 Pomocy
Moderator: Mroczny
- Pawog2
-
Wysiadła konsola centralna w Grandzie ZJ '93 Pomocy
Witam! Wysiadła mi cał centralna konsola w Grandzie(radio, sterowanie klimą, komputer pokładowy na dole i oświetlenie wnętrza). Ten górny komputer działa. Stało się to wtedy gdy były w Warszawie roztopy i dość duże kałuże na jezdniach w które zwykłem wjeżdżać z nie małą prędkością. Może ktoś wie gdzie jest jakiś bezpiecznik od tego wszystkiego. Te co są po prawej stronie za drzwiami pasarzera w desce rozdzielczej sprawdziłem więc to nie one. A było to tak... Jadę, jadę, jadę zaliczyłem parę kałóż, zatrzymałem samochód, wyłączyłem silnik, przekęciłem kluczyk do tyłu tak by odpalić radio a wtedy bach!!! Zaświciło się radio, po czym zgasło i na tym koniec. Wie ktoś coś na ten temat??
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
- Pawog2
-
...
szczerze mówiąc twoje podejście jest idiotyczne bo nie każdy musi być niemal że mechanikiem. Poprostu nigdy tam nie zaglądałem i nie wiem, a instrukcję gdzieś zatraciłem. 

Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
Moje idiotycznePawog2 pisze:szczerze mówiąc twoje podejście jest idiotyczne bo nie każdy musi być niemal że mechanikiem. Poprostu nigdy tam nie zaglądałem i nie wiem, a instrukcję gdzieś zatraciłem.

Ja tez nie jestem mechanikiem i nie wiem co mechanik ma wspólnego z bezpiecznikami instalacji elektrycznej

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
- Pawog2
-
...
Nie debilne, tylko przezorne, bo niechciałbym czegoś zepsuć. Twoje podejście jest za to debilne jeśli uważasz że pogrzebać, pokombinować a w efekcie zepsuć jest lepszym rozwiązaniem niż zapytać kogoś o radę. Zakładam że są na tym forum jacyś normalni ludzie którzy wolą zapytać, a nie zepsuć. A z resztą po co ja wogóle to piszę. I tak się nie dogadamy a nie chce mi się z tobą dyskutować. Jak lubisz odwiedzać warsztaty i naprawiać zepsute przez siebie części to grzeb w samochodzie dalej. Ja nie lubię sobie utrudniać życia jak niektórzy na tym forum nie wytykając palcami 

Re: ...
klasyczny forumowy ...ziew...Pawog2 pisze:Nie debilne, tylko przezorne, bo niechciałbym czegoś zepsuć. Twoje podejście jest za to debilne jeśli uważasz że pogrzebać, pokombinować a w efekcie zepsuć jest lepszym rozwiązaniem niż zapytać kogoś o radę. Zakładam że są na tym forum jacyś normalni ludzie którzy wolą zapytać, a nie zepsuć. A z resztą po co ja wogóle to piszę. I tak się nie dogadamy a nie chce mi się z tobą dyskutować. Jak lubisz odwiedzać warsztaty i naprawiać zepsute przez siebie części to grzeb w samochodzie dalej. Ja nie lubię sobie utrudniać życia jak niektórzy na tym forum nie wytykając palcami

Wjednym masz rację: nie ma co z tobą dyskutować, twój podpis mówi wszystko

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
- Pawog2
-
...
dobra, olewka z mojej strony bo nie ma co dalej rozmowy prowadzić. Nadal kieruję prośbę do wszystkich (prócz SławekXJ) o pomoc. A'propos Sławku powiedz mi jak to jest być chamskim do n-tej potęgi?? Pytam bo nie miałem nigdy z kimś takim do czynienia. Bardzo mnie to ciekawi. A głównie chodzi mi o to że kierowałem pytanie nie do ciebie a ty ("ty" zostało napisane małą literą celowo) mi wyjeżdżasz z dennym tekstem. Pozdrawiam cię chociaż na mózg to ci padło nieodwracalnie.
- Pawog2
-
...
otóż mylisz się, bez obrazy(bo niektórzy tutaj są bardzo obrażalscy), u mnie jest taka żółta blokada. Miałem już taką blokadkę w Fordzie F150. Tylko że tam można było to intuicyjnie rozbroić, a tu ni ...uja.
- Pawog2
-
...
temat uwarzam za zamknięty okazało się że to był bezpiecznik. Okazało się również że mój mechanik kiedyś, kiedyś mi zainstalował skrzynkę bezpiecznikową od innego samochodu stąd problem z blokadką. Dzięki dla forumowicza jas81 który mi podsunął pomysł by zajżeć do tych bezpieczników pod maską. Kto by pomyślał że pod maską mogą być bezpieczniki od elementów wewnętrznych.
- dark_zdzich
Re: ...
Pawog2 pisze:Kto by pomyślał że pod maską mogą być bezpieczniki od elementów wewnętrznych.

Pain is temporary, pride is forever
ojjjj chlopaki chlopaki nie ma sie co zrec czasami lepiej sie ugryac w jezyk i zyc w zgodzie bo musimy sobie pomagac na wzajem wiec browarka na zgode
kazdy z czasem sie wyszkoli tak ze nei bedzie zadawal zadnych pytan ale nigdy nie wie sie wszystkiego ja sam zadawalem wiele pytan i pewnei sporo bylo glupich za co przepraszam i pewnei jeszcze takei beda ale wybaczcie i pomagajcie
POZDRO DLA WSZYSTKICH JEEPNIETYCH
!!!!!!!!

POZDRO DLA WSZYSTKICH JEEPNIETYCH

GRAND '95 V8 5,2