pasek:((
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
-
-
..następny niewolnik piszczących pasków!Jakiś czas temu (parę miesięcy ) przerabiałem...to znaczy przerabiam dalej...ten sam ból w Grandzie.Odwiedziłem całą stertę tych co coś wiedzą i tych co się chcieli się czegoś nauczyć na moim autku.Efekt..gwarantowany!''Panie piszczy a nie powinno''....i zawsze po takim monologu wracałem do domciu.Sprawdzili wszystko:obmacali wszystkie kółka,sprawdzali współosiowość,wymienili pasek,nasmarowali,jeden to nawet napluł na ten pasek i...puścili bąka.Jak kiedyś dojdziesz do tego cóż to być może to ja chętnie poczytam.Moje propozycje to ...wszystko być może co napędza ten pasek.Gdybanie i tak tu nic nie pomaga.Jak mnie szlak trafia to mydełkiem dziada i na parę kilometrów mam spokój,a później...głośniej radyjko (Maryja).To pewnie i prawda,że można wymienić .. klimę..i alternator..i pompe..i napinacz...i koło pasowe..i kółko napinacza..i wspomaganie...i autko też.Tylko dlaczego te wszystkie elementy mimo wielokrotnego sprawdzania i opinii,że wszystko jest cucuśne mają być beee...Powodzenia z serca całego!
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
Piszczy-znaczy predkość dzwieku osiąga
Mnie piszczał,a potem przestał....
Co zrobiłem:wymieniłem na nowy,zjechałem lekko bieżnię rolki/ tą która podpiera pasek z gładkiej strony/ i dość mocno naciągnąłem.Przestał...ale do końca niewiem czy to to było

Mnie piszczał,a potem przestał....
Co zrobiłem:wymieniłem na nowy,zjechałem lekko bieżnię rolki/ tą która podpiera pasek z gładkiej strony/ i dość mocno naciągnąłem.Przestał...ale do końca niewiem czy to to było

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
-
- jestem tu nowy...
Czesc,
mieszkam w niemczech. Jedyne co w moim RAV4 i YJ pomaga to tak
zwany "Motorrad Kettenspray". To jest bialy smar do lancuchöw od motoröw (z teflonem, dlatego bialy). On jest bardzo klejacy, dlatego
sie i tez dosyc dobrze trzyma i pasek sie tez nie slizga. Raz na 2-3 miesiace prysnac sprayem i jest spoköj. Kosztuje 6-7 EUR.
Pozdrowienia
Robert
mieszkam w niemczech. Jedyne co w moim RAV4 i YJ pomaga to tak
zwany "Motorrad Kettenspray". To jest bialy smar do lancuchöw od motoröw (z teflonem, dlatego bialy). On jest bardzo klejacy, dlatego
sie i tez dosyc dobrze trzyma i pasek sie tez nie slizga. Raz na 2-3 miesiace prysnac sprayem i jest spoköj. Kosztuje 6-7 EUR.
Pozdrowienia
Robert
YJ-2.5-1990
...ale jestes na 138% pewien, ze to pasek?lysy123 pisze:Pasek założyłem nowy:)I piszczy cały czas:((
Pytam, bo mi w swiezo kupionym XJosku tez piszczalo... podjechalem do Dareckiego w Wawie i "zmiencie, chlopaki, pasek, bo sie drze niemilosiernie"... no i wypatrzyli - pasek cichuski, ale kolo pasowe sie rozlata. Ono sklada sie z kola wlasciwego, zawulkanizowanej na tym gumy i nalozonej na to obreczy z rowkami. Faszysta, co mojego ujezdzal, oczywiscie nie zrobil nic, wiec kolo sie rozlazlo na gumie, piszczalo i wyfrezowalo 3mm w oslonie rozrzadu (nie wiem jakim cudem olej nie spierdzielil). Piszczalo, bo guma na tym kole pasowym (tym na walku) sie przesuwala...
Proponuje dobrze to sprawdzic, zanim Ci sie np. kolo rozpadnie (brak pradu, klimy i wspomagania, takoz samo wody, to moze byc Twoj najmniejszy problem).
-
-
-
-