porada
Moderator: Mroczny
porada
Witam Wszystkich
Chciałbym kupić mojej żonie Wranglera. Ma on służyć do codziennego użytku.Prosze o jakies podpowiedzi na co zwracać uwage. Gdzie kupic w kraju czy np.Rzeszy?Czy ktos zna ciekawe strony z ogłoszeniami Wranglera.A może Cherokee? Prosze o info
Chciałbym kupić mojej żonie Wranglera. Ma on służyć do codziennego użytku.Prosze o jakies podpowiedzi na co zwracać uwage. Gdzie kupic w kraju czy np.Rzeszy?Czy ktos zna ciekawe strony z ogłoszeniami Wranglera.A może Cherokee? Prosze o info
Wrangler to furka raczej w teren niż do miasta. Praktyczniejszy raczej byłby Cherokee. Jest to wygodniejsze, więcej miejsca w środku, lepiej sie prowadzi (chyba), a na skromny offroadzik weekendowy również sie nadaje. Ja bym brał raczej Cherokee.
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
no nie wiem - ja swojej kupiłem Vitarę i było wszystko OK dopóki nie kupiłem XJta - teraz Ona jeździ Jeepem, a Vitara stoi na parkingu...Wojtek_K pisze:kup jej suzinę

kobity lubią automaty, skórkę i takie tam bajery... nawet jak na początku się do tego nie przyznają

także szukaj Cherokeza, a wranglera odpuść, no chyba że Tjta, bo YJ to lekki hardcore dla kobiety.. - takie jest moje zdanie
Zdecydowanie "z dwojga zlego" (
) lepszy XJ.
I jak ma byc dla kobiety i nie w teren a do miasta - to na fabrycznych kolach, bez liftu i innych wydumek.
Chociaz z drugiej strony - jak ma jezdzic tylko po ulicach, to lepiej kupic jakies osobowe auto, bardziej ekonomiczne, ewentualnie z automatem dla wygody.
Chyba ze koniecznie chce miec jeepa, no to nie ma rady

I jak ma byc dla kobiety i nie w teren a do miasta - to na fabrycznych kolach, bez liftu i innych wydumek.
Chociaz z drugiej strony - jak ma jezdzic tylko po ulicach, to lepiej kupic jakies osobowe auto, bardziej ekonomiczne, ewentualnie z automatem dla wygody.
Chyba ze koniecznie chce miec jeepa, no to nie ma rady

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Nie no, właściwości jeepka są w mieście użyteczne- parkujesz tam, gdzie inni nie mogą, tam gdzie wszyscy się zakopują w śniegu się brnie. Jeep to dobre autko i napewno warto żonie kupić, ale raczej cziroka niż wrangla. Cherokee wygodniejszy itd. Po prostu na codzień lepszy. A pewnie twa druga połowa pomykać w hardcoreowych przeprawówkach nie zamierza 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
no nie wiem - moja już chyba nigdy do osobówki nie wsiądziepezet pisze: Chociaz z drugiej strony - jak ma jezdzic tylko po ulicach, to lepiej kupic jakies osobowe auto, bardziej ekonomiczne, ewentualnie z automatem dla wygody.

Dobrze koledzy radza, najwazniejsze to nie podnosic - pare dni temu caly rzadek musial cofac na drodze wjazdowej na parking Carrefoura Bemowo, bo gosciu wysokim Hiluxem nie miescil sie na wysokosc (chociaz ja widzialem ze mial 5-10mm luzu, dalby rade
)
No i trzeba pomyslec o siatce zabezpieczajacej na zakupy, bo jak naladuje sobie do bagaznika pomidorow i przejedzie po progach zwalniajacych to bedziecie mieli mobilna reklame ketchupu Pudliszki

No i trzeba pomyslec o siatce zabezpieczajacej na zakupy, bo jak naladuje sobie do bagaznika pomidorow i przejedzie po progach zwalniajacych to bedziecie mieli mobilna reklame ketchupu Pudliszki
1992 Jeep Cherokee Limited

- pan.boczek
-
Re: porada
ja nie widze w tym nic zlego. moja dziewczyna tez kocha sie we wranglerze i planuje zmienic swoja A-klase wlasnie na wrangla w przyszlym roku. oprocz walorow terenowych wrangler ma w sobie cos kobiecego - zdejmowany dach, czyli kwiaty we wlosach potargal wiatr, no i jak wyjmie sie drzwi, to mozna w calosci ocenic ksztalty kierowcy, hehe. druga sprawa, ze jeepy to auta dla ludzi z dosc duza swiadomoscia techniczna. trzeba wciaz trzymac "oko i ucho na pulsie i ogolnie orientowac sie co, gdzie, jak...".mateo pisze:Chciałbym kupić mojej żonie Wranglera
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=19272
http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=556
Ostatnio zmieniony pt mar 31, 2006 10:07 am przez pan.boczek, łącznie zmieniany 1 raz.
LRD3
[quote="pezet"]Zdecydowanie "z dwojga zlego" (
) lepszy XJ.
TICO!!!! AMBITNY TYP!!!!

TICO!!!! AMBITNY TYP!!!!

Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl
http://www.muddoctors.pl
No ja nie wiem co to za sluchyStiopa pisze:Ty ! A coś ty taki dowcipny sie zrobił ?pezet pisze:Zdecydowanie "z dwojga zlego" ()
![]()
![]()
Bo mnie słuchy różne dochodzą , jak to w wiosce Kraka bywa .

To nie dowcip, ale "dobra rada" - zeby jezdzic na codzien autem terenowym, trzeba miec odrobine samozaparcia - szczegolnie jak to auto nieco starsze, w dodatku uzywane do jazdy po ulicach, a nie w terenie.
Kobieta, ktora niegdy nie jezdzila terenowka, pewnie lepiej by sie czula w Vitarce czy RAV, chociaz znam tez taka, co Niwką zapierdala tak w terenie ze nielatwo jej dotrzymac kroku

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- MACIEK KRAKÓW
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: