BLOKADA DYFRA w XJ- co w standardzie mają jepki?
Moderator: Mroczny
- nemrod
-
- Kontaktowanie:
BLOKADA DYFRA w XJ- co w standardzie mają jepki?
Potrzebuję informacji czy jepki mają blokadę dyfra na tył i przód?
Chodzi mi o roczniki pomiędzy 89 a 94 czyli te których jest najwięcej nalicytacjach.
Pzdr
Chodzi mi o roczniki pomiędzy 89 a 94 czyli te których jest najwięcej nalicytacjach.
Pzdr
Zum bajszpil:
Mój '90:reduktor 242 z full time i LSD z tyłu
mismana'88 bodaj:red 231 bez full time i bez LSD z tyłu
Z przodu to żaden chyba nie miał fabrycznie.
Lektura obowiazkowa:
http://jeep.avtograd.ru/
Mój '90:reduktor 242 z full time i LSD z tyłu
mismana'88 bodaj:red 231 bez full time i bez LSD z tyłu
Z przodu to żaden chyba nie miał fabrycznie.
Lektura obowiazkowa:
http://jeep.avtograd.ru/
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
A jak poznać czy jest LSD w tylnym moście w XJ?????
A co do tej "Obowiązkowej Lektury"
hehe to mur Berliński już runoł i nie każdy (gawari pa ruski ) LOL.
Co prawda mnie jeszcze uczyli ale i tak nic nie pamiętam.
A co do tej "Obowiązkowej Lektury"

Vitara Long 97r. 2.0 V6-sprzedana
clio 04 1,5dCi
Kupię coś
do terenu, mogą być kalosze.
clio 04 1,5dCi
Kupię coś

To ogladasz strony przez translatora on-line i masz w jezyku w jakim chcesz.PATMA pisze:A jak poznać czy jest LSD w tylnym moście w XJ?????
A co do tej "Obowiązkowej Lektury"hehe to mur Berliński już runoł i nie każdy (gawari pa ruski ) LOL.
Oprocz polskiego oczywiscie

http://www.online-translator.com/url/tr ... bmit2.y=14
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- MACIEK KRAKÓW
To jest blokada cierna i ma prawo czasem sie drugie nie krecic, ale jezeli zakreca sie przy ktorejs probie w tym samym kierunku to znaczy, ze jest LSDSławekXJ pisze:Podnieś mu zad do góry i pokręć kołem - drugie powinno się kręcić w tym samym kierunkuPATMA pisze:A jak poznać czy jest LSD w tylnym moście w XJ?????

Cale prawidlowe dzialanie tej blokady zalezy jeszcze i co najwazniejsze od oleju do LSD w dyfrze... bo jak jest zwykly to LSD nie robi jak powinno

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
jak zwykly to nie robi i juz robic nie bedzieMACIEK KRAKÓW pisze:
Cale prawidlowe dzialanie tej blokady zalezy jeszcze i co najwazniejsze od oleju do LSD w dyfrze... bo jak jest zwykly to LSD nie robi jak powinno

Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

- MACIEK KRAKÓW
Wierz mi, ze bedzie tylko olej trzeba zmienic na wlasciwy w miare szybkodanielpoz pisze:jak zwykly to nie robi i juz robic nie bedzieMACIEK KRAKÓW pisze:

- MACIEK KRAKÓW
Jak w swoim syfie olej zmienialem w dyfrach to wlalem taki jak w serwisowce i nie wiedzialem, ze mam LSD
A serwisowka podaje, ten sam olej. Dopiero potem doszedlem, do tego po szperaniu w necie, forach, literaturze i samej jezdzie syfem, ze jednak LSD byc w nim musi, bo jakos lepiej robil w terenie niz auta kolegow bez LSD
I okazalo sie, ze w moim modelu jest LSD standardowo a w innych modelach Rocky-iego jako opcja
I jak sie okazalo jest faktycznie LSD i robi
,a przejechalem na zwyklym tyle, ze bardzo dobrym kolo 2000 km i nic sie nie staloa caly dyfer sie elegancko wyczyscil 

I okazalo sie, ze w moim modelu jest LSD standardowo a w innych modelach Rocky-iego jako opcja

I jak sie okazalo jest faktycznie LSD i robi

- MACIEK KRAKÓW
Tu sie z Kolega nie zgodze, bo jak sie moze zuzyc.mendelmax pisze:Po prostu jeżdżąc na zwykłym oleju się to LSD zużywa. Więc działa ci po tych 2 tys. nawet, ale jest zużyte jak np. po (strzelam) 20 tys.

Na zwyklym oleju, ktory jest gestszy to LSD nie trze tak jak powinno, wiec sie nie zagrzeje do czerwonosci i nie zuzyje

No właśnie chyba nie do końca, acz upierał się nie będę. Wydaje mi sie, że gęstszy olej nie wnika tak dobrze w skompresowane tarczki i to zwiększa tarcie- świadczy o tym fakt, że na złym oleju tarcie rośnie do bardzo, bardzo dużego wymiaru, jak opisywano, a nie maleje 
Acz LSD póki co nie mam, dopiero płynie ze stanów, więc z użytkownikami tego cuda spierał się nie będę.

Acz LSD póki co nie mam, dopiero płynie ze stanów, więc z użytkownikami tego cuda spierał się nie będę.

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
A tu avtograd , dla tych co w rosyjskim niekumaci :
http://babelfish.altavista.com/babelfis ... findex.htm

http://babelfish.altavista.com/babelfis ... findex.htm

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
blokady = kupa kasy. Ja zakupiłem sobie na tył taką blokadkę selektywną z niższej półki za 3 tys. Auburn ECTED się to nazywa. na przód + tył dobre blokady selektywne musisz liczyć powyżej 10 tys. Raczej więc się nie werci, chyba że auto wyłącznie w teren, ale wtedy taniej zaspawać dyfry 
To najtańszy sklep jaki znam: http://www.4wheelerssupply.com/catalog/ ... 470_496_22
Dolicz do cen minimum 50% a zwykle więcej na sprowadzenie z USA.
Dodam jeszcze, że takie ceny dotyczą pełnych blokad selektywnych. Bo można pójść w automatyczne albo LSD takie jak np. Truetrac (torsen). to wówczas w 4-5 tys. na obie osie można się zawrzeć, ale nie bedzie już tak cukierkowo na drodze (blokady automatyczne) albo efektywnie w terenie (LSD)

To najtańszy sklep jaki znam: http://www.4wheelerssupply.com/catalog/ ... 470_496_22
Dolicz do cen minimum 50% a zwykle więcej na sprowadzenie z USA.
Dodam jeszcze, że takie ceny dotyczą pełnych blokad selektywnych. Bo można pójść w automatyczne albo LSD takie jak np. Truetrac (torsen). to wówczas w 4-5 tys. na obie osie można się zawrzeć, ale nie bedzie już tak cukierkowo na drodze (blokady automatyczne) albo efektywnie w terenie (LSD)
Dlatego rozdzieliłem Truetraca i blokady automatyczne:
)
Blokada (moim skromnym, niedoświadczonym zdaniem) jest wartościowa głównie z tyłu (jeśli nie ma się kasy na obie)- przód jest mocno dociążany silnikiem i zwykle (co nie znaczy zawsze) na wykrzyżu oba przednie koła dotykają ziemi, unosi się zaś tylne. Z kolei wtedy na to jedno tylne przypada duża masa, a więc i niezła trakcja. Dlatego blokadę na tyl raczej warto mieć. Przód przy braku kasy bym odpuścil a zainwestował raczej w disconnecty (tak właśnie powolutku robiędrodze (blokady automatyczne) albo efektywnie w terenie (LSD)

- nemrod
-
- Kontaktowanie:
Sorry, ale co to "disconnect"?mendelmax pisze:Przód przy braku kasy bym odpuścil a zainwestował raczej w disconnecty (tak właśnie powolutku robię)

p.s.
znalazłem Granda 5.2 za 3200Euro dla myśliwego chyba wystarczy?
żadnych extremalnych wypadów.
Może czasem 1,5 t marchwi albo czegos podobnego na przyczepce i w śniegu tak okolo 40cm.
Jak narazie męczę Patrola GR 93 i jakoś daje radę. Czy Grand podoła?
Pzdr