pompa hamulcowa
Moderator: Mroczny
pompa hamulcowa
Witam
XJ 2,1 TD 1992
Mam problem z tylnymi hamulcami, – jakie objawy:
Czasami tylnie koła hamują mi wcześniej niż przednie, dzieje się tak najczęściej rano przy pierwszym hamowaniu, lub, gdy się gwałtownie naciśnie na hamulec. W bębnach poukładane jest wszystko OK., szczęki są dobre.
Podobno można regulować ciśnienie w pompie (tylne hamulce zaczynają działać, gdy jakaś wartość ciśnienia zostanie przekroczona w przednich)
Poradźcie coś DZIĘKI
XJ 2,1 TD 1992
Mam problem z tylnymi hamulcami, – jakie objawy:
Czasami tylnie koła hamują mi wcześniej niż przednie, dzieje się tak najczęściej rano przy pierwszym hamowaniu, lub, gdy się gwałtownie naciśnie na hamulec. W bębnach poukładane jest wszystko OK., szczęki są dobre.
Podobno można regulować ciśnienie w pompie (tylne hamulce zaczynają działać, gdy jakaś wartość ciśnienia zostanie przekroczona w przednich)
Poradźcie coś DZIĘKI
Jacek XJ 2,1 TD 92r.
- bumelant
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mam maly (czyt.duzy) problem ze wspomaganiem hamowania servo nie dziala jak nalezy, dzieje sie to od momentu pewnego gwaltownego hamowania. ogolnie chodzi o to ze servo ma zbyt male podcicnienie z silnika, przy pierwszym nacisnieciu pedalu hamulcxa wszystko jest ok ale juz przy drugim (w krotkim okresie czasu) pedal jest 2x twardszy a przy 3 probie mozna noge zlamac a jeep dalej gna do przodu, moze wie ktos co jest grane? sprawdzilem zawor zwrotny i przewod z silnika i wygladaja na sprawne. pojutrze ciagne w bieszczady przyczepe z yachtem (razem ok 1,5t) i pasowalo zeby hamulce dzialaly bz zarzutu, aha na silniku kolo weza z podcisnieniem widac ze chyba cos sie lało ale teraz wszystko wyglada na zupelnie szczelne, z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
XJ '93 2.1 TD, 231, LSD, lift 2''
hamulce
Jacek1, powiedz czy poradziłeś sobie z tymi hamulcami, bo mam identyczny problemos...
Jeśli tak to jestem ciekaw co pomogło.
Pozdrawiam

Jeśli tak to jestem ciekaw co pomogło.
Pozdrawiam
...rzeczywistość i tak wszystko zweryfikuje...
XJ`97 4,0 + LPG / GG 376900
XJ`97 4,0 + LPG / GG 376900
Mam ten sam problem co Jacek1 .Jak można to usunąc.W górach zaskoczyła mnie śnieżyca i na letnich oponkach jadąc z góry ostrej tańcowałem jak w walcu po całej drodze ponieważ tył szedł na smyka a przód jak by nie istniał. Po suchym problem jest nie zauważalny ,ale jak poleje sytuacja sie powtarza. Nie jest to za każdym razem ,ale jak tu już napisano po ostrym hamowaniu kilka krotnym sytuacja wraca do normy.
-
- jestem tu nowy...
U mnie jest podobnie z hamulcami tylko z tą różnicą że coś się zje..ło na stałę, bo mam pedał cały czas twardy chyba że pojadę przez pięć minut na obrotach min. 3000 to na raz jest miękki później znowu twardnieje
!!
Byłem u maistrów i twierdzą że to pompa podciśnieniowa bo za słabo ssie
!!
A na dodatek nigdzie nie mogę dostać membram co by do tej zasranej pompy pasowały
!
Jak by któryś z was coś wiedział to proszę o pomoc
!!

Byłem u maistrów i twierdzą że to pompa podciśnieniowa bo za słabo ssie

A na dodatek nigdzie nie mogę dostać membram co by do tej zasranej pompy pasowały

Jak by któryś z was coś wiedział to proszę o pomoc

Cherokee 2.1 TD (stary ale jary)