Reflektory Amerykanskie do ZJta

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
yankes
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Reflektory Amerykanskie do ZJta

Post autor: yankes » ndz kwie 30, 2006 11:50 pm

jakis czas temu udalo mi sie nabyc okazyjnie reflektory (chyba amerykanskie...chociaz naciecia na szybkach sugeruja ze moga jednak swiecic asymetrycznie...na bance nie ma niestety E-costam)
I zastanawiam sie czy sobie nie zalozyc ale mam dwa dylematy
1. aspekt prawno-homologacyjny
t.j. nie maja homologacji Europejskiej (E1) na bance - czy Policja / 'przeglad' to sprawdza?
z drugiej strony swiecilyby o niebo lepiej niz obecne z ktorych obsypaly sie juz mocno lustra.
2. Podobaja mi sie tez duzo bardziej od obecnych reflektorow...bo sa z Plastiku
- wydawaloby sie ze Plastik=lipa ale to chyba jakis poliweglan - leciutkie ale widac twarde jak diabli - reflektory byly wymontowane z rozbitka ale so w duzo lepszym stanie niz moje szklane...t.j. ani sladu zadrapania...inna zaleta ze sa calkowicie hermetyczne (zarowka siedzi w gniezdzie na oringu)

Mam tez maly problem - gdzie mozna kupic wtyk do tego typu zarowek (jakas Sylvania) za nic niepodobna do H4 ;)

T.P.

Awatar użytkownika
Nex...
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Nex... » śr maja 03, 2006 7:40 am

Na asymetryczność na stacji kontroli zwracają uwagę, tak samo zdarzyło mi się z policją.
Możesz przełożyć europejską szybę na te z ładnym lustrem :)2
Jeep Grand Cherokee Limited ZJ V8; 4,5' RE, BFG MT 31'

Awatar użytkownika
yankes
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: yankes » śr maja 03, 2006 11:25 pm

Nex... pisze:Na asymetryczność na stacji kontroli zwracają uwagę, tak samo zdarzyło mi się z policją.
Możesz przełożyć europejską szybę na te z ładnym lustrem :)2
Tez sie nad tym zastanawiam..tylko nie wiem czy uda sie odseparowac banki nie uszkadzajac ich - jest jakis sposob na ten silikon?
I czym przykleic do nowych plastikow...chyba pozostaje jedynie jakis poxipol?
Oczywiscie nadal tez pozostaje problem wtyczek - ktos wie gdzie zdobyc ...poza oczywiscie innym amerykancem ;)

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » czw maja 04, 2006 5:59 pm

mocowania lampy tez sa inne
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

mel

Post autor: mel » czw maja 04, 2006 6:34 pm

Są inne , a w zasadzie jest inne jedno mocowanie ale przy ppomocy małego wiertła, pilnika i ostrego noża można sobie dorobić (wyciąć) tę jedną dziurę we właściwym miejscu.
Co do lamp - te amerykańskie mają plastikowe klosze,a europejskie szklane, wtyczki do lamp amerykańskich miał kiedyś marsonek - to gościu co handluje częściami używanymi na allegro - co oznacza, że u każdego lepszego handlarza dostaniesz te kostki. Rób jak chcesz ale ja bym nie szedł w amerykę - raz jak cię złapią niebiescy i się na poważnie doczepią do lamp to skończysz bez dowodu a i tak będziesz musiał zmienić lampy aby go odzyskać.
Jeep YJ na Patrol GR, Toyota LC, Star
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki

Awatar użytkownika
Nex...
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Nex... » sob maja 06, 2006 3:40 pm

Ja co prawda przekładałem szkło z eu na eu, ale na luzie schodzi. Delikatnie podważaj z każdej strony i ten niby klej odchodzi od szkła. Potem bezbarwny poxipol i jest gotowe.
Jeep Grand Cherokee Limited ZJ V8; 4,5' RE, BFG MT 31'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”