Wymiana oleju w moście

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Kaczorek07
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Wymiana oleju w moście

Post autor: Kaczorek07 » wt maja 30, 2006 4:13 pm

Witam ponownie :) mam ambitny plan aby wymienic olej w tylnym moscie ale jak zajrzalem pod spod to sie lekko zdziwilem jest koreczek zeby tego oleju dolac ale ani widu koreczka spustowego poprostu go tam nie ma i tu pojawia sie moje pytanie jak zlac stary olej?? rozumiem ze w warsztacie maja odsysarke i jakos to wylezie a nie mozna tego zrobic we wlasnym zakresie?? oczywiscie mozna rozebrac most i wyleci samo ale wolalbym mniej drastyczne metody... :)
Jeep XJ '94 jamboree 2.1 td (trabex 1.3 po tuningu w rezerwie :] )

Awatar użytkownika
misman

Re: Wymiana oleju w moście

Post autor: misman » wt maja 30, 2006 4:45 pm

Kaczorek07 pisze:Witam ponownie :) mam ambitny plan aby wymienic olej w tylnym moscie ale jak zajrzalem pod spod to sie lekko zdziwilem jest koreczek zeby tego oleju dolac ale ani widu koreczka spustowego poprostu go tam nie ma i tu pojawia sie moje pytanie jak zlac stary olej?? rozumiem ze w warsztacie maja odsysarke i jakos to wylezie a nie mozna tego zrobic we wlasnym zakresie?? oczywiscie mozna rozebrac most i wyleci samo ale wolalbym mniej drastyczne metody... :)
Lepiej jednak rozebrać i zajrzećkontrolnie do środka... Przynajmniej wiadomo później, co i jak ;) :)21
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

sawis

Re: Wymiana oleju w moście

Post autor: sawis » wt maja 30, 2006 5:36 pm

rozebrac most i wyleci samo ale wolalbym mniej drastyczne metody... :)

Chwytasz kluczyk 13..odkręcasz dekielek - syf zlatuje...czyścisz w środeczku syf, dekielek itd....bierzesz silikon wysokotempertaurowy..przykręcasz...zalewasz olejem - uwaga na LSD jak masz i po sprawie...........
Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.

Kaczorek07
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Kaczorek07 » wt maja 30, 2006 5:55 pm

no wlasnie doszedlem do wniosku ze warto tam jednak zajrzec mimo ze nic sie specjalnego nie dzialo olej juz wymieniony lsd mam i zalalem saf-xj ktorego nawiasem mowiac jakis chyba deficyt na rynku ale jakos udalo sie zdobyc i to nawet niedrogo bo 95 zet za 1,6l jutro smigam nad wisle potaplac sie troszku :) dzieki za rady chlopaki :)
Jeep XJ '94 jamboree 2.1 td (trabex 1.3 po tuningu w rezerwie :] )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”