Rozpinanie kostki C108 w XJocie

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

afo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rozpinanie kostki C108 w XJocie

Post autor: afo » śr cze 28, 2006 11:27 pm

Witam

i proszę ratujcie! Jak rozpiąć kostkę C108 w XJ 4.0L '96? To ta wielka z dwoma wtyczkami, z tyłu komory silnika, po stronie kierowcy, obok serva hamulców. Miejsca tam tyle, że z trudem można wsunąć dłoń a złącze widać tylko od góry. Nie chcę ruszać na nią z młotkiem i przecinakiem ;-) Rozłączenie potrzebne mi do systematycznego badania obwodu zasilania pompy paliwa, do której nie dochodzi napięcie z przekaźnika.
Z góy dzięki!
Jeep Cherokee 4.0L '96

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » czw cze 29, 2006 8:48 pm

O ile dobrze pamiętam, to tak w połowie wysokości kostki jest wkręt lub śrubka. Jak ją (jego) wykręcisz, to kostka prawie :wink: sama wyjdzie
F150 302 V8

afo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: afo » czw cze 29, 2006 9:02 pm

Dzięki!
Niestety, to nie rozwiazuje mojego problemu. Wiem, że w środku - między wtyczkami - jest śrubka, ale aby się do niej dostać muszę wyjąć górną wtyczkę (u mnie są poziomo - jedna nad drugą). Ta górna jest chyba na zatrzaski, nie mogę jednak dojść jak je odłaczyć. Ta dolna prawdopodobnie jest na śrubkę i stanowi jednocześnie coś w rodzaju objemy, otaczającej także górną wtyczkę, co dodatkowo przeszkadza.
Jeep Cherokee 4.0L '96

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”