cherokee? liberty?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

froterka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

cherokee? liberty?

Post autor: froterka » pn sie 14, 2006 6:23 am

witam.prosze o opinie uzytkownikow małego cherokee ,wersja 2002-2004.jak sie sprawdzaja?co jest lepsze-diesel czy benzyna +lpg? czy warto brac pod uwage amerykanska wersje liberty czy omijac szerokim łukiem?no i tak w ogole- jak sie jezdzi? Kupowac czy nie kupowac-oto jest pytanie... :D . bo jakis krotki patrol tez mi chodzi po głowie :wink:

Awatar użytkownika
p1w
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: cherokee? liberty?

Post autor: p1w » pn sie 14, 2006 9:36 am

froterka pisze:witam.prosze o opinie uzytkownikow małego cherokee ,wersja 2002-2004.jak sie sprawdzaja?co jest lepsze-diesel czy benzyna +lpg? czy warto brac pod uwage amerykanska wersje liberty czy omijac szerokim łukiem?no i tak w ogole- jak sie jezdzi? Kupowac czy nie kupowac-oto jest pytanie... :D . bo jakis krotki patrol tez mi chodzi po głowie :wink:
Mój się dobrze sprawdza. Na razie żadnych napraw ( 50kkm ). Nie jestem zwolennikiem gazu, więc powiem tak: jak oszczędnie to diesel. Sam jednak nie lubię diesli. Wersja amerykańska nie różni się niczym w stosunku do europejskiej, poza tym, czym musi się różnić ( światła i mocowanie tablic rejestracyjnych ). Bardzo dobrze jeździ się w zimie ( full time ). Poza tym nie wiem do czego chcesz używać tego samochodu. Od tego wszystko zależy.
KJ, 3,7L, trans 42RLE, t. case NV242, r. axle chrysler 8,25" Trac-Lok (LSD), f. axle dana 30/186

Fidodido
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Fidodido » wt sie 15, 2006 4:18 pm

Mam takiego 3.7 benzynkę zagazowanego z 2003. Jeździ się b.przyjemnie. W terenie używam dość często z racji działalnści łowieckiej, udało mi się go zakopać ze 3 razy-raz trwale; traktorek miał spore kłopoty z jego wyrwaniem. Jedyny problem to "gryzienie się" softwerów instalacji gazowej i zapłonu, ale mój Gazownik ma coś sprowadzić z Hameryki i na nastepnym przeglądzie wprowadzi. Objaw to szarpnięcie od czasu do czasu przy szybkiej jeździe > 100. Ogólnie pozytywne wrażenie.
P.s. ze 2 razy ze zgrzytem wyskoczył 4L na N. Poscik wyżej o tym piszą.Pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”