Voltomierz we WRANGLERZE YJ
Moderator: Mroczny
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
Voltomierz we WRANGLERZE YJ
Witam mam problem. Mam zepsuty woltomierz we Wranglerze YJ i moje pytanie brzmi od czego mozna podpasowac i co trzeba przerobic w Voltomierzu z innego auta zeby pasowal do Wrangla
POZDRO 4all
POZDRO 4all
Fiat 126p CABRIO BOSMAL 1995 Opel Frontera 1994
Jeep Wrangler YJ 1993 Syrena 104 1966
i 650zl
i 650zl
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
teoretycznie tak ale naprzyklad woltomierz od ZUKa jest zdaje sie wyskalowany do 15V a we wranglu do 18V no i chodzi mi tez o cos takiego zeby za wiele nie trzeba bylo przerabiac. W przerobkach nie jestem za mocny.
i 650zl
i 650zl
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
Sytuacja wygladala w ten sposob jak kupilem jeepa to jak jechalem wrangl wskazuwal 10v wiec pojechalem do elektruka i ladowanie bylo na poziomie 14v zarowno na akumlatorze jak i na stykach wskaznika tu w obudonie wiec elektryk powiedzial ze tylko i wylacznie bedzie to wina woltomierza. Przyjechalem do mnie na zaklad kolega powiedzial ze woltomierze lubia miec podkowki do regulacji no wiec zrobilem prowizoryczna instalacje podpielismy go do akumlatora wraz z miernikiem (wskazania: miernik 12,5V woltomierz niecale 10V) i dzialalo poniewaz okazalo sie ze nie ma podkowki chcielismy wyciagnac wskazowke i wyszla bez problemu tylko ze jak ja zalawylism weglog wskazan miernika to juz nie dzialal woltomierz.
Trochu sie zdenerwowalem i ja przykleilem na 14V zeby chamsko nie lezala na poziolie 9v
POZDRO 4all
Trochu sie zdenerwowalem i ja przykleilem na 14V zeby chamsko nie lezala na poziolie 9v
POZDRO 4all
i 650zl
i 650zl
zmien kolegow na fachowcow...SUPER.DAWID pisze:Sytuacja wygladala w ten sposob jak kupilem jeepa to jak jechalem wrangl wskazuwal 10v wiec pojechalem do elektruka i ladowanie bylo na poziomie 14v zarowno na akumlatorze jak i na stykach wskaznika tu w obudonie wiec elektryk powiedzial ze tylko i wylacznie bedzie to wina woltomierza. Przyjechalem do mnie na zaklad kolega powiedzial ze woltomierze lubia miec podkowki do regulacji no wiec zrobilem prowizoryczna instalacje podpielismy go do akumlatora wraz z miernikiem (wskazania: miernik 12,5V woltomierz niecale 10V) i dzialalo poniewaz okazalo sie ze nie ma podkowki chcielismy wyciagnac wskazowke i wyszla bez problemu tylko ze jak ja zalawylism weglog wskazan miernika to juz nie dzialal woltomierz.
POZDRO 4all
zuk mial amperomierz
wpisujesz w allegro voltomierz i wybierasz opcje kup
i masz nowy woltomierz
po co robic problem?

- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
Wiesz mialem do wybory ze ma spoczywac w pokoju na poziomie 9V i mnie wku..... to wolalem go przykleic na poziomie 14 przynajmniej wskazuje wmiare prawde ale chyba juz nie dlugo bo mam 2 voltomierze od jakiegos fiata i chyba nawet beda pasowac bez przerubek tylko tarcze przekrece od mojego
i 650zl
i 650zl
jak tarcze przekrecisz,to znow zrobisz to samo co z pierwszym...SUPER.DAWID pisze:Wiesz mialem do wybory ze ma spoczywac w pokoju na poziomie 9V i mnie wku..... to wolalem go przykleic na poziomie 14 przynajmniej wskazuje wmiare prawde ale chyba juz nie dlugo bo mam 2 voltomierze od jakiegos fiata i chyba nawet beda pasowac bez przerubek tylko tarcze przekrece od mojego