popsuło się lewe tylne pozycyjne w ZJ. Co robić???
Moderator: Mroczny
- Pawog2
-
popsuło się lewe tylne pozycyjne w ZJ. Co robić???
Wiedziałem że tak będzie... Słynna Jeepowska elektryka zaczyna płatać figle. Jeździłem do tej pory z przyczepką i było git. Jednak ok. tydzień temu podpiąłem przyczepę to gniazdka i dupa mokra. Ani w przyczepie, ani w Jeep'ie nie działa tylna pozycja. Bezpieczniki sprawdziłem... wszystko OK!, a jednak nie działa, żarówki też OK!. Są może gdzieś jeszcze bezpieczniki poza tymi nad kolanem pasażera i pod machą?? Trochę głupio to wszystko wyszło bo inne światła działają, a lewa strona która powinna w pierwszeństwie działać nie dziła. Nie wiem już co mam zrobić. Pozdr
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
- lesio jeep
-
Re: popsuło się lewe tylne pozycyjne w ZJ. Co robić???
faktPawog2 pisze: Trochę głupio to wszystko wyszło

XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber
GG 3814878
GG 3814878
- Pawog2
-
też coś... Toyota i Jeep. Wolę Jeep'a mimo wszystko. Nie lubię japońskich samochodów. Mógłbym myśleć ew. o Dodge Durango(nie o tym nowym bo paskudztwo) ale słyszałem że problem z częściami. Zostanę przy ZJ. Jednak chciałbym sobie poradzić samemu z tym światłem, bo to lipa na nieoświetlonej drodze. Może ktoś ma jakiś RACJONALNY pomysł?? Tak w nawiasie, co to jest za pudełko w skrytce, w bagażniku po lewej stronie?? Jest tam napis Rear Lamp coś tam. Po otwarciu jest płytka z masą scieżek do której nie chciałbym się dotykać żeby nie popsuć.
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
Pawog2 pisze:też coś... Toyota i Jeep. Wolę Jeep'a mimo wszystko. Nie lubię japońskich samochodów. Mógłbym myśleć ew. o Dodge Durango(nie o tym nowym bo paskudztwo) ale słyszałem że problem z częściami. Zostanę przy ZJ. Jednak chciałbym sobie poradzić samemu z tym światłem, bo to lipa na nieoświetlonej drodze. Może ktoś ma jakiś RACJONALNY pomysł?? Tak w nawiasie, co to jest za pudełko w skrytce, w bagażniku po lewej stronie?? Jest tam napis Rear Lamp coś tam. Po otwarciu jest płytka z masą scieżek do której nie chciałbym się dotykać żeby nie popsuć.
Gdyby Czesław Niemen żył i urodził sie 20 lat temu zaśpiewałby:
Jepniety jest ten świat ludzich spraw , czasami aż wstyd przyznać sie ....
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Pawog2
-
Cóż... na stronie gdzie to każdy prezentuje swój samochód mam nawet nick: PoJEEPany, więc się zgodzę z tobąEskapada pisze:Pawog2 pisze:Gdyby Czesław Niemen żył i urodził sie 20 lat temu zaśpiewałby:
Jepniety jest ten świat ludzich spraw , czasami aż wstyd przyznać sie ....
- Pawog2
-
Co się okazało z tym światłem... W tym ww. przeze mnie pudełku są ślady jakby był wylany jakiś kondensator czy jak to tam się zowie, ale tak na moje oko to nie widać żadnego uszkodzenia w kondensatrkach. Zaznaczam że ja wszysko co podobne do kondensatora nazywm kondensatorem bo się nie znam. Jest tam coś takiego... podłużnez drucikem przechodzącym na wylot przez zgrubienie z jakiegoś pokolorowanego materiału. Mam nadzieję że zrozumiecie moje wypociny bo inaczej tego nazwać nie umiem