gdzie serwisować i kiedy??
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
gdzie serwisować i kiedy??
czesc!!
mam takie male pytanie: komputer pokazuje mi 100 km do serwisu, wiec czy powinienm juz robic ten serwis w najblizszym czasie?? no i gdzie najlepiej to zrobić, szukam czegoś na ślasku, jestem z będzina( okolice sosnowca katowic),
dodam jeszcze ze mam ZJ 98 limited 4.0 jesli ma to jakie znaczenie
pozdrawiam
mam takie male pytanie: komputer pokazuje mi 100 km do serwisu, wiec czy powinienm juz robic ten serwis w najblizszym czasie?? no i gdzie najlepiej to zrobić, szukam czegoś na ślasku, jestem z będzina( okolice sosnowca katowic),
dodam jeszcze ze mam ZJ 98 limited 4.0 jesli ma to jakie znaczenie
pozdrawiam
Poszukaj w komputerze funkcji reset i zresetuj ten licznik to znowu będziesz miał 8000 km "to service"
"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
- and
-
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...
hehe, z tymi roznymi ocpjami wyswietlacza, czyt. odłacz lub zaklej to całkiem spoko...
ale jak uwazacie co ile sie powinno robic serwis i czy jest on wogole potrzebny?swojego ZJ mam od 5 tys km głównie jezdzi po czarnym teren tylko dla zabawy pare razy ale to i tak lajtowe bylo- wiec czy robic ten serwis czy nie?? na przeciwko mam tez zaprzyjaznionych mechanikow wiec ogolnie go przebadali i bylo dobrze gdy go kupowałe,akle tez nie wiem czy ktos kot siedzie w peepach i sam je posiada nie bedzie lepszym serwisantem. z tego calego belkotu chodzi o to czy robic ten serwis czy nie robic??:) a i co ile w skrzyni olej wymianiac?

plemnik, ty chyba jednak jaja sobie z nas robisz lepsze niż my z ciebie
A jak myślisz, powinno się auto serwisować czy nie?
Jeśli wymieniałeś wszystkie płyny gdy go kupiłeś to spokojnie możesz poczekać. Na takich-sobie olejach śmiga się z 7 tys, na lepszych 12. Ja staram się robić serwis właśnie co 10-12 tys. Producent zaleca zasadniczo co 10.
Olej w skrzyni wymienia się bodaj co 50 tys, ale uzależniałbym to bardziej od jego stanu niż przebiegu- jak jest z nim coś nie tak, to wymień od razu. Taniej wychodzi niż remont

A jak myślisz, powinno się auto serwisować czy nie?

Jeśli wymieniałeś wszystkie płyny gdy go kupiłeś to spokojnie możesz poczekać. Na takich-sobie olejach śmiga się z 7 tys, na lepszych 12. Ja staram się robić serwis właśnie co 10-12 tys. Producent zaleca zasadniczo co 10.
Olej w skrzyni wymienia się bodaj co 50 tys, ale uzależniałbym to bardziej od jego stanu niż przebiegu- jak jest z nim coś nie tak, to wymień od razu. Taniej wychodzi niż remont

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006