Parametry Cherokee
Moderator: Mroczny
Parametry Cherokee
Witam
Poszukuje danych do jeepa cherokee 4,0 !998 rok produkcji. chodzi mi o wszystkie parametry - typu kąt natarcia, zejścia, rampowy itp. podajcie prosze jakas strone gdzie to jest opisane, bo cos sam nie moge znalezc. Chetnie tez dowiem sie co myslicie o tym modelu
pozdr
Poszukuje danych do jeepa cherokee 4,0 !998 rok produkcji. chodzi mi o wszystkie parametry - typu kąt natarcia, zejścia, rampowy itp. podajcie prosze jakas strone gdzie to jest opisane, bo cos sam nie moge znalezc. Chetnie tez dowiem sie co myslicie o tym modelu
pozdr
po co ci do pipa te parametry
załóż dobre gumiaki zrób lifta i w teren to sam sie przekonasz co potrafi:D
kat natarciaprzy seryjnym zderzaku 38 stopni
kat zejscia 32 stopnie
kat rampowy 24 stopnie
natarcie 80 procent
przeswit 210 mm
kat przechylu 42 stopnie
gl brodzenia 40 cm..
jakie chcesz teoretyczne rzeczy jeszcze???
załóż dobre gumiaki zrób lifta i w teren to sam sie przekonasz co potrafi:D
kat natarciaprzy seryjnym zderzaku 38 stopni
kat zejscia 32 stopnie
kat rampowy 24 stopnie
natarcie 80 procent
przeswit 210 mm
kat przechylu 42 stopnie
gl brodzenia 40 cm..
jakie chcesz teoretyczne rzeczy jeszcze???
gg 8726748
Re: Parametry Cherokee
za dużo auto świata koelgo.. poczytaj faq najpierw.. resztę forum później. Jak będziesz miał konkretne pytanie - dawaj śmiałoJakkkub pisze:Witam
pozdr
Jak to sobie policzyłem, to wychodzi tak, że ja na 29,5" mam ok 21cm (z pamięci, może było 21,5). Więc różnica topnieje do 2 cm, a to faktycznie niecały cal. Więc może to się nawet zgadza w przypadku kół 30" u was. Niemniej standardowy XJ ma chyba 225/70 R15 jeśli dobrze pamiętam, czyli jest o 1,5 cala mniejsza oponka od WJ-towskiej, czyli o jakieś 4 cm na średnicy, więc niespełna 2 cm na wysokość. Jeśli WJ ma 21 to w cherokee wychodzi 19, i to brzmi logicznie. Chyba, że prześwit mierzony pod reduktorem, to inna bajka. 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Nie bierzesz pod uwage tego, ze mosty w wj moga miec nieco wieksza gruche.mendelmax pisze:Jak to sobie policzyłem, to wychodzi tak, że ja na 29,5" mam ok 21cm (z pamięci, może było 21,5). Więc różnica topnieje do 2 cm, a to faktycznie niecały cal. Więc może to się nawet zgadza w przypadku kół 30" u was. Niemniej standardowy XJ ma chyba 225/70 R15 jeśli dobrze pamiętam, czyli jest o 1,5 cala mniejsza oponka od WJ-towskiej, czyli o jakieś 4 cm na średnicy, więc niespełna 2 cm na wysokość. Jeśli WJ ma 21 to w cherokee wychodzi 19, i to brzmi logicznie. Chyba, że prześwit mierzony pod reduktorem, to inna bajka.
Wydaje mi się, że są rozmiarowo te same. W każdym razie blokady są wymienne między cherokee a WJ. Różni się troszkę talerz, ale o pare mm tyko, myślę, że wykożystali trochę wolnej przestrzeni.
Nie pozostaje nic innego jak pomierzyć jak się spotkam z kimś kto ma cherokee
Nie pozostaje nic innego jak pomierzyć jak się spotkam z kimś kto ma cherokee

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
[quote="mendelmax"]Seryjny Cherokee ma prześwit 210mm? Jak to możliwe? WJ ma pod gruchą mostu coś koło 20 cm właśnie, a ma większe koła. To samo z reduktorem.
Napewno 210
[/quote]
Powaznie WJ ma pod reduktorem tylko tylko 20 cm?
Dla porownania Xj ma okolo 30-u cm...
Napewno 210

Powaznie WJ ma pod reduktorem tylko tylko 20 cm?

XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT