kolega chce kupić tego granda oglądał go i ma parę pytań co niniejszym przekazuję:
a)szyby w tylnych drzwiach z 1999 a reszta z 2000 roku czy tak może być jak auto z marca 2000r
b)przednia szyba nie oryginalna
c)jest jakiś numer pod maską zaraz jak się ją podnosi do góry(od przodu)ale..częśćiowo zamazany i nie jest to nr. VIN tyle że maska nie wygląda na wymienianą
co to może być?
d)VIN 1J4GWB8N9YY129029
e) popryskany olejem na wys. łączenia wału z reduktorem
pewnie zimer
oto link do tego auta i proszę o opinię
http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?i ... f4d4d1a389
jeep grand 4.7 2000r chcę kupić
Moderator: Mroczny
- iv
- jestem tu nowy...
jeep grand 4.7 2000r chcę kupić
Ostatnio zmieniony pn mar 26, 2007 10:36 am przez iv, łącznie zmieniany 1 raz.
Pies ze schroniska najlepszym przyjacielem człowieka! czyli 4x4 i pies 

Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie, wersja europejska co nie jest bez znaczenia, ale rocznik 2000... cóż, różne są preferencje 
Co do popryskania olejem, sprawdziłbym czy to ATF czy olej reduktora. Jak olej reduktora, to przed zakupem KONIECZNIE sprawdzić poziom. Często jest tak, że ludzie to mają w dupie i sprzęgło w reduktorze potem zarżnięte, a kasa nie mała. Niekoniecznie simmering- tam jest taka rurka wentylacyjna którą czasem rozwala i wtedy wychlapuje olej. Kilka tysięcy się tak zrobi i reduktor do wymiany. Ja poziom oleju w reduktorze sprawdzam raz na jakieś pół roku, ale zaglądam czy nie ma wycieków znacznie częściej- zbyt typowa usterka żeby się na tym wkopać...
Poza tym również KONIECZNIE sprawdzić climatronic czy działa jak należy.
Co do szyb, to tak w sumie chyba może być, jak im zapasy zostały. Tak bardzo się w to nie wgłębiałem nigdy
Co do przedniej, to czasem się zdarza jakiś kamień abo cuś. Trzeba się oczywiście przyjrzeć czy nie bity, ale to nie musi nic znaczyć. In plus świadczą naklejki we właściwych miejscach- często przyklejają je niewłaściwie po klepaniu...

Co do popryskania olejem, sprawdziłbym czy to ATF czy olej reduktora. Jak olej reduktora, to przed zakupem KONIECZNIE sprawdzić poziom. Często jest tak, że ludzie to mają w dupie i sprzęgło w reduktorze potem zarżnięte, a kasa nie mała. Niekoniecznie simmering- tam jest taka rurka wentylacyjna którą czasem rozwala i wtedy wychlapuje olej. Kilka tysięcy się tak zrobi i reduktor do wymiany. Ja poziom oleju w reduktorze sprawdzam raz na jakieś pół roku, ale zaglądam czy nie ma wycieków znacznie częściej- zbyt typowa usterka żeby się na tym wkopać...
Poza tym również KONIECZNIE sprawdzić climatronic czy działa jak należy.
Co do szyb, to tak w sumie chyba może być, jak im zapasy zostały. Tak bardzo się w to nie wgłębiałem nigdy

Co do przedniej, to czasem się zdarza jakiś kamień abo cuś. Trzeba się oczywiście przyjrzeć czy nie bity, ale to nie musi nic znaczyć. In plus świadczą naklejki we właściwych miejscach- często przyklejają je niewłaściwie po klepaniu...
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
- iv
- jestem tu nowy...
dzięki mendelmax
ten ładnie wyglądana zdjęciu ale był "prany" i miejscami widać jakąś pleśń niedopraną i jeszcze nalepki na drzwiach przyklejone odwrotnie na prawych niż lewych
i czy możliwe jest, że maska po jednej stronie jest troszkę wyżej w stosunku do błotnika niż lewej? czyzby tak składali ?
ten ładnie wyglądana zdjęciu ale był "prany" i miejscami widać jakąś pleśń niedopraną i jeszcze nalepki na drzwiach przyklejone odwrotnie na prawych niż lewych
i czy możliwe jest, że maska po jednej stronie jest troszkę wyżej w stosunku do błotnika niż lewej? czyzby tak składali ?
Pies ze schroniska najlepszym przyjacielem człowieka! czyli 4x4 i pies 

Dzwonione byłoiv pisze:dzięki mendelmax

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."