nie działa mi zmieniarka

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

janekxxl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

nie działa mi zmieniarka

Post autor: janekxxl » pn wrz 17, 2007 3:21 pm

Witam wszystkich po raz pierwszy. Napiszcie co może być przyczyną tj. Mam zj z 96 i radio chryslera a czytałem że do takiego radia podchodzi zmieniarka Alpina chm s601. Po podłączeniu słychać tylko takie tykanie. Napiszcie czy ktoś z Was miał może taki przypadek Dzięki i Pozdrowienia
Jeep Grand Cherokee 5,2

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Re: nie działa mi zmieniarka

Post autor: TRAWOLT » pn wrz 17, 2007 3:27 pm

janekxxl pisze:Witam wszystkich po raz pierwszy. Napiszcie co może być przyczyną tj. Mam zj z 96 i radio chryslera a czytałem że do takiego radia podchodzi zmieniarka Alpina chm s601. Po podłączeniu słychać tylko takie tykanie. Napiszcie czy ktoś z Was miał może taki przypadek Dzięki i Pozdrowienia
Ty, a może Tyś jakąś bombę zakupił? :D
LR Rendzi stajla :)

magdajeden
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: magdajeden » pn wrz 17, 2007 10:11 pm

a moze nagrywane płyty wkładasz a nie oryginały? moj odtwarzacz nagrywanych nie czyta, a zmieniarka tylko niektóre nagrywane, a oryginały wszystkie. ale ja to sie nie znam i tak tylko gdybam
jestem babą, więc proszę się nie śmiać z moich pytań!

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt wrz 18, 2007 6:37 am

Brudny albo zdechnięty laser i próbuje znaleźć rozbiegówkę na płycie ale się zawiesza. Zobacz na tłoczonych płytach albo sprzedaj graciarnię i kup CD z MP3 i wejściem USB jak prawdziwy Europejczyk :)2

janekxxl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: janekxxl » wt wrz 18, 2007 1:26 pm

to raczej nie jest laser bo chodzi o to że cały mechanizm nie działa, a przy dłuższym przytrzymaniu przycisku eject w końcu się magazynek wysunie,a o wsunięciu płyty i odczytaniu raczej nie ma mowy. Nie pieprzył bym się z tą zmieniarką tylko ją wyrzucił , ale wiem że ona działa bo ją sprawdzałem u kumpla. I tu pytanie może to moje radio potrzebuje jakiegoś dodatkowego kodu do zmieniarki żeby to zadziałało?
Jeep Grand Cherokee 5,2

ramzes

Post autor: ramzes » wt wrz 18, 2007 1:34 pm

boris.blank pisze:Brudny albo zdechnięty laser i próbuje znaleźć rozbiegówkę na płycie ale się zawiesza. Zobacz na tłoczonych płytach albo sprzedaj graciarnię i kup CD z MP3 i wejściem USB jak prawdziwy Europejczyk :)2
dokladnie - teraz ceny takich urządzen są w normie i dziala to jak należy
jak bardzo chcesz to jeszcze są modele z czytnikiem kart MMC SD :)21
bardzo fajna opcja - podłączasz i możesz mieć nawet do 10h muzyki w pakiecie :wink:
wiec po co sie bawić w zmieniarki cd i t d ... to bylo fajne 10 lat temu :roll: :D
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt wrz 18, 2007 4:28 pm

Zmieniarka jest miejscożerna i prądożerna. Byle radio z Biedronki ma wejście SD/MMC i USB a gra tak, że w kanciaku lepiej nie trzeba.
Natomiast pozostaje sprawa designu - no ja próbowałem zamontować u siebie radio z TV i wymiękłem - wygladało jak pół dupy zza krzaka i narazie jestem skazany na fabrykę bo się świetnie komponuje.
Natomiast kiedyś miałem pomysł na zmieniarkę i nawet byłem tym mocno wgrzany ale od czasu posiadania radia z czytnikiem SD/MMC i USB przygotowuję sobie muzykę w 5minut przed wyjściem z domu i nie muszę się przejmować jakością płyt tudzież nawierzchni.

ramzes

Post autor: ramzes » wt wrz 18, 2007 4:36 pm

Ja mam u siebie w samuraiu cosik w tym stylu

Obrazek

i nie narzekam .... :)2

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt wrz 18, 2007 8:14 pm

A nie masz czasem pisku wysokiej częstotliwości w tle ? Takiego niby niesłyszalnego ale przeszkadzającego jak 100000 sk.....
Ja kupiłem Denver'a z BT i musiałem oddać bo mnie szlag trafiał a na elektrodzie też się na to skarzyli. Jak nie masz tego pisku to muszę się rozejrzeć za tym Dalco.

ramzes

Post autor: ramzes » wt wrz 18, 2007 8:23 pm

boris.blank pisze:A nie masz czasem pisku wysokiej częstotliwości w tle ? Takiego niby niesłyszalnego ale przeszkadzającego jak 100000 sk.....
Ja kupiłem Denver'a z BT i musiałem oddać bo mnie szlag trafiał a na elektrodzie też się na to skarzyli. Jak nie masz tego pisku to muszę się rozejrzeć za tym Dalco.

pisków szumów brak ... działa od czerwca 2006 i sobie chwalę :)2
poczytaj na alledrogo .. zdjęcie wrzuciłem obrazowo ale modeli jest z 10 albo i wiecej :wink: :)2

nie chcialem kupować Alpine czy Sony bo wiadomo - zatopie fure i bede płakał o radio a tak ... za połowe ceny niech sie topi :roll: :wink:

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

janekxxl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: janekxxl » śr wrz 19, 2007 7:58 am

Macie rację z tymi radiami na karty bo miałem w poprzednim samochodzie blaupunkta i był super ale teraz w moim zj mam radio chryslera i to się bardzo ładnie komponuje z całą resztą i nie chciał bym wymieniać na inne i psuć całego wyglądu, ponieważ jak kupię inne radio to zaraz trzeba będzie kombinować z jakimiś nakładkami a to już nie będzie to sama. Byłem u elektronika i podłączył mi kabel jak należy i zmieniarka już reaguje tzn. wychodzi magazynek z płytami , ale jak go włożę to na radiu jest komunikat " NO CHRYS" I tu pytanie to znaczy że muszę mieć oryginalną zmieniarkę chryslera?
Jeep Grand Cherokee 5,2

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » śr wrz 19, 2007 3:52 pm

podejrzewam ze trzeba to radio jakos oszukac i moze cos zewrzec albo rozewrzec, a wolne kable jakies nie zostaly?

janekxxl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: janekxxl » śr wrz 19, 2007 4:54 pm

żadne kable nie zostały. myślę że może w radiu wcisnąć jakąś kombinację ale nie mam pojęcia jaką jeżeli w ogóle to coś da. Ten facet co mi to podłączał to wspominał że chyba trzeba oszukać to radio ale przez jakiś interfejs ale takie coś to raczej nie dostanę .
Jeep Grand Cherokee 5,2

Bart3.1TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bart3.1TD » wt paź 30, 2007 9:03 am

janekxxl pisze:żadne kable nie zostały. myślę że może w radiu wcisnąć jakąś kombinację ale nie mam pojęcia jaką jeżeli w ogóle to coś da. Ten facet co mi to podłączał to wspominał że chyba trzeba oszukać to radio ale przez jakiś interfejs ale takie coś to raczej nie dostanę .
Daj se spokój z oszukiwaniem radia - musiałbyś pokombinować ze zmieniarką Każde urządzenie wysyła na 'Dzień DObry' informację: nazywam się... i to jest powód Zmien ROM w zmieniarce i nie będziesz miał opisu No Chrys :)
Mam JGCh II 3.1TD z 99 - nie jeżdże off-road Kupiłem bo praca wymaga terenowego a i ja go lubie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”