Na benzynie niechce robic
Moderator: Mroczny
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
Na benzynie niechce robic
Witam mam wranglera 2,5b z 1993 na wielopunktowym wtrysku. Potrzebuje pomozy mam go zagazowanego i na gazie chodzi dobrze. Ale ostatnio w terenie bylem zmuszony skorzystac z benzin. I tu sie zacol problem bo auto na benzynie nie chce robic. Objawy;
- odpalam i na okolo 1000obr pracuje przez jakies 15-20s i gasnie albo pracuje dlugo zalezy od humoru
- albo odpala przegazowuje go na 6000obr po czym spada z obrotow i gasnie
- albo odpalam pracuje na 1000obr powoli dodaje gazu dochodzi do 2000-3000obr i wyzej juz go zacyna dlawic
filtr powietrza wymieniony paliwa czysty pompa podaje paliwo dodam ze na gazie chodzi dobrze
PS nie wiem czy to mozna wiazac ale jak sie zgasi samochud po przejechaniu krutkiego odcinka drogi (zanim sie zagrzeje) jak go zgasze i odpale to chyta na 2-3 cylindry
Prosze was o wskazowki i pomoc bo juz jeepa przestaje kochac a zaczynam nienawidzic
Pozdrawiam i z gory dzieki
- odpalam i na okolo 1000obr pracuje przez jakies 15-20s i gasnie albo pracuje dlugo zalezy od humoru
- albo odpala przegazowuje go na 6000obr po czym spada z obrotow i gasnie
- albo odpalam pracuje na 1000obr powoli dodaje gazu dochodzi do 2000-3000obr i wyzej juz go zacyna dlawic
filtr powietrza wymieniony paliwa czysty pompa podaje paliwo dodam ze na gazie chodzi dobrze
PS nie wiem czy to mozna wiazac ale jak sie zgasi samochud po przejechaniu krutkiego odcinka drogi (zanim sie zagrzeje) jak go zgasze i odpale to chyta na 2-3 cylindry
Prosze was o wskazowki i pomoc bo juz jeepa przestaje kochac a zaczynam nienawidzic
Pozdrawiam i z gory dzieki
Fiat 126p CABRIO BOSMAL 1995 Opel Frontera 1994
Jeep Wrangler YJ 1993 Syrena 104 1966
i 650zl
i 650zl
Re: Na benzynie niechce robic
To po cos go zagazowal, obrazil sie i tyleSUPER.DAWID pisze:

Niech ci sprawdza na pierwszy rzut pompe, cisnienie na listwie.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
Cisnienie pompy paliwowej jest w granicach 2,8-2,9atm sonda lambda zostala wymieniona jakies pul roku temu fakt jest na ukladzie troche nieszczelny ale od kad go mam czyli rok jezdzil na bezynie mimo tej usterki a gaz jednak korzysta z sady lambda bo jak jest sonda to pali 19-22l gazu w terenie a jak jezdzilem bez sondy to brakowalo mu 30l sprawdze jescze sonde.
i 650zl
i 650zl
Zrób takie doświadczenie. Zrestartuj kompa. Wyłącz aku na 30 sekund odpal na beznynie i jedź. Obstawiam, że napewno będzie dobrze. A jak pojeździsz znów na gazie sytuacja się powtarza. nie mogę sobie z tym poradzić. napewno chodzi o kompa. Dostaje dane na gazie i później na benzynie mu nie pasuje. Zauważyłem,że im bardziej miałem ubogą mieszankę gazu tym lepiej chodził na benzynie. Jak teraz gaz jest ustawiony właściwie niestety tak się dzieje. Sonda i pompa sprawdzona. Nie mam wtrysku gazu tylko zwykły. A jeszcze do tego jak zapalę zimny na gazie i przejade kawałek i zgaszę nie mogę go odpalić na benzynie. Piłuje i piłuje.
- SUPER.DAWID
- jestem tu nowy...
to ze po przejechaniu krutkiego odcinka drogi i po zgaszeniu nie morzesz odpalic na benzynie to zamraza reduktor nie wiem co to ma wspulnego z ukladem paliwowym ale identyczne objawy mam na wszystkich 3 autach ktore sa w rodzinie zagazowane. A prube z restartem komputera robilem niestety nie pomoglo. Teraz jescze do pelni szcescia padla mi pompa paliwa wiec wogule mam kolorowo.
i 650zl
i 650zl