Twardniejaca kierownica
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Twardniejaca kierownica
Witam,
Mam problem w moim jeepie xj z układem kierowniczym.
Zdaza sie tak ze podczas jazdy jak plyn w pompie sie nagrzeje to przestaje działac wspomaganie. Jak na zimnym z rana chodzi jak brzytwa, pojezdze troszke i niestety przestaje dzialac(strasznie ciezko chodzi kierownica). Co moze byc zepsute??
Zdaza sie tak ze podczas jazdy jak plyn w pompie sie nagrzeje to przestaje działac wspomaganie. Jak na zimnym z rana chodzi jak brzytwa, pojezdze troszke i niestety przestaje dzialac(strasznie ciezko chodzi kierownica). Co moze byc zepsute??
Jak nie błoto to co???
Nissan Terrano 1
Jeep cherokee xj
Nissan Terrano 1
Jeep cherokee xj
Re: Twardniejaca kierownica
Nie znam sie ale w poprzednim moim samochodzie (plaskaczubalon111 pisze:Witam,

Mam JGCh II 3.1TD z 99 - nie jeżdże off-road Kupiłem bo praca wymaga terenowego a i ja go lubie 

- Misiek Cypr
-
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
A nie ślizga Ci się pasek? O ile oczywiście w Jeepie pompa wspomagania napędzana jest paskiem, bo tego nie wiem. Jeżeli tak, to może masz pasek za luźny, albo wyrobiony. Ja miałem tak jak mówisz w Patrolu, jak mi pieprznęła pompa wody i płyn chłodniczy lał się na koło pasowe pompy wspomagania. Pasek zaczynał się ślizgać i wspomaganie przestawało działać.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"