Otóż wyczytałem, że najmocniejszymi mostami dostępnymi u Jeepa są mosty DANA44 i są w miarę dostępne. Niestety w temacie Jeep jestem ignorantem więc mam pytanie do "jeepniętych braci"

1. Czy przedni i tylny most mają takie samo oznaczenie: DANA44?
2. W jakich samochodach były mosty DANA44 montowane? Czytałem, że w Grandach, ale czy we wszystkich? Jakie roczniki i silniki?
3. Jakie przełożenia mają DANA44? Jakie przełożenia były stosowane fabrycznie(w samochodach występujących w europie), i czy można dokupić inny dyferencjał aby zmienić przełożenia na inne? Interesowałoby mnie 4.875 lub trochę wolniejsze.
4. Czy most przedni(DANA44) ma gruchę po lewej stronie?
5. Czy występowały mosty z fabryczną blokadą mechanizmu różnicowego? I ew. jakie sterowanie tej blokady? Czy jakaś firma oprócz ARB robi blokady do DANA44?
5. Gdzie znajdę jakieś konkretne informacje/wymiary i zdjęcia/rysunki tych mostów?
6. Co się w tych mostach sypie? Gdzieś wyczytałem, że słabym punktem jest miejsce montażu łożysk(wyciera/wybija się obudowa)... No i czy ew. remont to duży wydatek?
7. Czy dostępność części jest duża - ktoś tym handluje w Polsce? Czy koszt części przeraża?

Będę dodzwonnie dźwięczny za wszelkie info w tym temacie...