Witam
Zabieram się do wymiany resorów w XJ. Do resorów nabyłem nowe tuleje 4 szt. ( te mocowane w uszach - przód i tył). W mocowaniu resorów są jednak jeszcze 2 tuleje te przy ruchomych wieszakach. Stan ich zużycia trudno ocenic bez demontażu wieszaka bo są kompletnie schowane.
Moje pytanie jest następujące: czy przy wymianie resorów wymienic i te 2 tuleje, czy sobie darowac odkręcanie wieszaków od ramy ?
Za podpowiedzi praktyków z góry dziękuję.
Tuleje resoru w XJ
Moderator: Mroczny
Dziękuję za odpowiedź. Dokonałem dokładniejszych oględzin i jeden z wieszaków - lewy będe jednak musiał wymienic guma w tuleji wieszaka jest w stanie agonalnym.
Mam jeszcze jedno pytanie a nie chcę zakładac nowego tematu.
Będąc pod samochodem zauważyłem że prawy dolny wahacz ma luz na przedniej tuleji. Tuleja wygląda na niezużytą, jednak sam wahacz można przesunąc prawo-lewo na tuleji. Luz przód - tył jest niewyczuwalny.
Czy wahacz kwalifikuje się do wymiany? Czy nieprzejmowac sie tym?
Lewy dolny wahacz siedzi ciasno i nie ma luzów wyczuwalnych szarpnięciem ręki.
Mam jeszcze jedno pytanie a nie chcę zakładac nowego tematu.
Będąc pod samochodem zauważyłem że prawy dolny wahacz ma luz na przedniej tuleji. Tuleja wygląda na niezużytą, jednak sam wahacz można przesunąc prawo-lewo na tuleji. Luz przód - tył jest niewyczuwalny.
Czy wahacz kwalifikuje się do wymiany? Czy nieprzejmowac sie tym?
Lewy dolny wahacz siedzi ciasno i nie ma luzów wyczuwalnych szarpnięciem ręki.